Help, mama is een klei-dummie!

Je hebt van die moeders, die kunnen alles.. Ze haken leuke knuffeltjes, naaien in een handomdraai een schattig jurkje voor hun dochter en kunnen ook nog eens knutselen als de beste. Ik kan je vertellen: daar hoor ik niet bij.. Zo ben ik dus ook echt een klei-dummie. Laat ik mij daardoor tegenhouden? Nee!! Ik doe gewoon alsof en als Fiene samen wil kleien, dan doen we dat!

Peuter aan het kleien

.

Help, mama is een klei-dummie!

Ik mocht dus de Play-Doh erbij pakken, want Fiene wilde kleien. Nu had ik toevallig van de week de tutorial van Ilse van Kreanimo gezien over hoe je herfstfiguren kunt maken van klei, maar wat ik zei – dat gaat ‘m bij mij niet helemaal worden 😉

Kleien houdt bij ons in dat Fiene de klei in allemaal kleine stukjes plukt en ik opdrachtjes van haar krijg: ‘mama iets moois maken!’. Gelukkig is Fiene pas 2 en kan ik nog aardig sturen wat mijn opdrachtjes zijn, wat eigenlijk resulteert in hele trieste kunstwerken haha.

 

Mama’s gênante klei-probeersels:

Klei-dummie: ballen

Ik begin met mijn favoriet: ballen! Gelukkig vindt Fiene dit ook leuk 😉 Zij stopt de ballen altijd in en uit de potjes en dat moet ik raden welke erin zit. Leuk spel, want als we dat aan het doen zijn hoef ik even niks nieuws te maken haha.

 

Klei-dummie: pizza

En natuurlijk een pizza, ook lekker makkelijk, die ik daarna omtoverde in:

Klei-dummie: paddenstoel

Een paddenstoel! En wat was Fiene er blij mee haha. Heerlijk dat zo’n kleine meid zo snel tevreden is 😉

 

Klei-dummie: banaan

Ik waagde me aan een banaan.

 

Klei-dummie: olifant

Daarna kreeg ik een echte opdracht van Fiene; een olifant. Ik vind hem nog niet eens zo slecht gelukt voor een klei-dummie als ik! Het probleem bij dit ‘kunstwerk’ was dat zijn hoofd er steeds afviel.. – detail.

 

Klei-dummie: croissant

Als laatste probeerde ik een croissantje.. Fiene herkende het er niet in haha – dat zegt genoeg toch? 😉

 

Als ik de foto’s zo terug zie verbaas ik me eigenlijk over mijn inspiratie.. Ik ben zelfs vergeten om een slang te maken! We zijn samen dik een uur aan het kleien geweest en Fiene vond het geweldig. Zo zie je maar weer, het maakt voor een peuter helemaal niks uit of je nu wel of niet handig met klei bent. En ondanks dat ik hier dus echt niet goed in ben, heb ik het zelf ook prima naar mijn zin met mijn balletjes en pizza’s als ik dat blije snoetje naast me zie!

 

Ben jij ook zo’n klei-dummie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

20 comments on “Help, mama is een klei-dummie!

  1. Ik deed dat vroeger vrij vaak & kan het wel redelijk goed 🙂 Maar er zijn andere dingen waar ik minder handig in ben.. Voor je kind maakt het inderdaad niet uit hoe het eruit ziet, maar gewoon dat je samen bezig bent, denk ik.. Ik kijk al uit naar wanneer Lenne wil gaan knutselen 😉

  2. Hahaha, heel herkenbaar, ik ben ook totaal niet creatief. Als ik van zoon wat moet tekenen wordt het een hartje, lieveheersbeestje of boom, dat lukt me nog net 😛 Kleien zijn we nog niet aan begonnen maar jouw olifant vind ik er prima uitzien hoor! En als je dan volgende keer een slang maakt mijn je die daarna oprollen tot en slak 😉 Tot zover mijn klei-skills.
    Tessa onlangs geplaatst…Review: Puddle Jumper drijfmiddelMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.