Help, ons meisje mag naar de Peuterspeelzaal!

Ons meisje mag in maart naar de Peuterspeelzaal. Oh wat zal ze het geweldig vinden! Lekker spelen met de andere kindjes, knutselen, kliederen en nieuwe dingen leren. Ze is er helemaal klaar voor en heeft er zo’n zin in! Slik.. is mama hier ook klaar voor?

 

Peuterspeelzaal

 

Opgeven voor de Peuterspeelzaal

We hebben haar een aantal maanden geleden opgegeven voor de Peuterspeelzaal (of Peuteropvang – waar het tegenwoordig onder valt). Met frisse tegenzin heb ik het formulier ingevuld, met de gedachte dat ik tegen de tijd dat ze uitgenodigd zou worden wel aan het idee gewend zou zijn. We besloten dat januari een mooie maand was om te beginnen. Dan zou ze 2,5 jaar zijn en dat was ook na de drukte van Kerst en Oud & Nieuw. Toen de brief uiteindelijk op de mat viel, bleek dat ze pas in maart ‘welkom’ was en mijn hart maakte een sprongetje – ‘Yes! Ik heb haar nog iets langer bij me!’

 

Kleine meisjes worden groot

Ze is straks twee ochtenden in de week ‘onder de pannen’. Ik ben echt heel erg blij voor haar, want ik ben ervan overtuigd dat ze het echt enorm leuk gaat vinden! Ik weet ook dat er genoeg moeders zijn die er juist zelf ook naar uitkijken, maar ik vind het best lastig.. Natuurlijk, je hebt even tijd voor jezelf en het is ook wel verrekte handig voor het huishouden, nu je in één keer door kunt. Maar het liefst zou ik haar gezellig thuis hebben en mijn kleine meisje heerlijk voor mezelf houden. Gewoon, zodat ze toch nog even klein kan blijven..

 

Loslaten

Het loslaten gaat beginnen en er is niks wat we eraan kunnen doen. Dat is heel natuurlijk en ook heel goed, maar mijn gevoel spreekt dat af en toe een beetje tegen. Ik vond het zo lastig, dat ik er zelfs niet over wilde schrijven! Kop in het zand en negeren die Peuterspeelzaal.. Niet dat dat werkt haha. Ik merk gelukkig dat ik er al makkelijker over denk dan ik deed op het moment dat we haar inschreven. Sinds we haar vorige week verteld hebben dat ze bijna naar ‘school’ mag en ik zag hoe blij ze daarvan werd, krijg ik er zelfs al een beetje zin in! Ze is zó trots dat ze ook naar school mag, net als haar grote neef en nicht (die al op de basisschool zitten, maar dat maakt voor haar geen verschil). Mijn – niet meer zo heel erg – kleine meid..

 

Schoolplein

 

Even wennen

We gaan binnenkort even bij de Peuterspeelzaal langs om vast een kijkje te nemen. Zo kan ze (of ik?) even wennen en is het niet meer helemaal nieuw als ze echt mag komen. En ik? Ik ben alvast bezig met een bomvol schoonmaakschema, zodat ik zo druk bezig ben dat de tijd voorbij vliegt. En mijn allergrootste zonnebril ligt al klaar, want ik gok dat ik die wel nodig zal hebben om mijn tranen te verbergen als ik het lege schoolplein afloop zonder huppelend meisje om mij heen..

 

Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik haar weer mag ophalen. Ik ga ervan uit dat ze me dan zal vertellen wat ze allemaal gedaan heeft en hoe leuk ze het vond, want daar gaat het natuurlijk allemaal om. Als je ziet dat je kindje blij is, dan kun je niet anders dan dit gevoel delen. Ik hou jullie op de hoogte!

Had jij er moeite mee toen je kindje naar de Peuterspeelzaal ging?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Foto’s ‘school’ via Shutterstock

21 comments on “Help, ons meisje mag naar de Peuterspeelzaal!

 1. Is ook een heel moeilijk moment! Ik had er ook moeite mee, zowel bij mijn oudste zoon als bij mijn jongste. Maar het went. En zodra je ziet hoe leuk ze het vinden, wordt het voor jou ook een stuk minder erg! En wat ik een heel groot voordeel vind, bij ons zit de peuterspeelzaal in de school waar mijn oudste al opzit en de jongste straks ook naar toegaat. Zo kennen ze in groep 1 al een hoop kindjes en kennen ze de school al en is de overgang veel minder groot als de jongste straks naar school gaat ☺ Sterkte in elk geval alvast want dat het even een ‘momentje’ is, dat is zeker!
  Kirsten onlangs geplaatst…La vie de Mama’s favorites: BloggersMy Profile

 2. Mijn meisje mag in augustus eindelijk. Dan Is ze bijna 3.
  En ja, ik ga er ook veel meer moeite mee hebben dan zij. Ze Is er zo aan toe. Ik ben er ook aan toe om weer wat voor mijzelf te kunnen doen. We hebben geen familie in de buurt waar ik haar even kan onderbrengen als ik bijv naar de dokter of kapper moet, dus ze Is altijd bij me.

  Maar steikem wil ik haar bij me houden. Maar ik weet dat het voor ons beiden beter is.

  Succes! Ik voel met je mee!

 3. Leuk! Ze zal het vast leuk vinden en wennen, ook voor mama;) Vaak zijn er wel aan toe om ook eens met een hoop andere kindjes te spelen. Veel plezier Fiene & sterkte mama 😉

 4. Begrijp best dat dat lastig is. Hier hebben ze de PSZ overgeslagen. En zijn ze beide op het kdv begonnen met 4 maanden.
  De basisschool daarentegen vond ik wel lastig, al bleek dat achteraf ook mee te vallen.
  Succes in maart! X
  marieke onlangs geplaatst…Kinderpraatjes #1 My Profile

 5. Spannend hoor! Hier is ons zoontje maar een paar maanden naar de psz geweest. Daarna werden ze bij ons inbed stad failliet verklaard (alle psz). Een klein jaartje later is hij naar het kdv gegaan. Ik moet zeggen dat ik bij ons zoontje niet heel veel moeite heb gehad. Hij ging ook al 3 dgn per week naar familie als ik moest werken. Ons dochtertje daarintegen klampt zich nog steeds aan mij vast als ik haar naar het kdv breng…
  Marianne onlangs geplaatst…Meekijken met Marianne #5 | Feest, leuke dingen doen en nog meer feest!My Profile

  1. Fiene gaat ook bijna 2 dagen per week naar mijn moeder en dat is zo eigen en gewoon – dat gaat altijd goed! Ik ben heel benieuwd wat ze van de psz gaat vinden!

 6. Spannend! Mijn kids gingen naar het kinderdagverblijf… daar groeien ze in mee. Kan me voorstellen dat als ze het zo bewust meemaken voor de eerste keer afscheid te nemen, het even slikken is. Voor je kindje, maar zeker ook voor jou… Maar reken maar; het is even wennen, maar wat hebben ze een lol. Al kan misschien het afscheid even lastig zijn soms, daarna zijn ze afgeleid en willen meedoen met alle leuke activiteiten. Voor mama is het ook een klein beetje loslaten.. is helemaal niet erg als dat even lastig is. Ga een kopje thee drinken bij iemand of even naar de winkel. Die paar uurtjes zijn zo om en hoe heerlijk is het dan om je kindje weer te zien! Succes!
  Esmee onlangs geplaatst…Ontdek Utrecht… stadswandeling en mooi filmtheater!My Profile

 7. Zo grappig, dat verschil tussen moeders! Ik had er, zoals je misschien gelezen hebt, geen moeite mee. Nou ja, bijna geen 😉 Maar het is waar; het is weer een stukje ‘loslaten’ en accepteren dat ze toch echt groter worden, die kinderen van ons. Je zult zien dat ze ervan gaat genieten. En sprongen gaat maken in haar ontwikkeling. Zoon komt ineens thuis met nieuwe woorden en complete liederen, haha. En ook zijn sociale vaardigheden worden goed geoefend. En bovenal; hij vindt het prachtig! Gaat goedkomen!
  Tessa onlangs geplaatst…Valentijnscadeaus voor mannen die ze écht graag krijgenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.