Guinness World Records 2020 en de Wildernis editie

Het Guinness World Records 2020 boek is uit! Deze laatste editie zit bomvol verbluffende records die je stuk voor stuk versteld laat staan. Dit jaar is er speciale aandacht voor robots. Daarnaast is ook de special Guinness World Records Wildernis uitgebracht, een musthave voor de Freek Vonk fans!

Guinness World Records

 

Guinness World Records 2020

Guinness World Records 2020

De nieuwste editie bevat meer dan 4.000 nieuwe records in compleet uitlopende categorieën. Wist je bijvoorbeeld dat het grootste tafeltennisbatje maar liefst 3,53 m lang en 2,02 m breed is? Volgens de regels van de Internationale Table Tennis Federation mogen batjes ‘elke grootte hebben, dus je zou het enorme ding zelfs bij wedstrijden mogen gebruiken!

De records zijn enorm indrukwekkend, maar ook onverwachts, bijzonder of zelfs uitermate bizar. En laten we eerlijk zijn, die laatste categorie zijn het leukst om te weten te komen! Wat dacht je van Byron Schlenker (VS) met de breedste tong ooit gemeten, van maar liefst 8,57 cm breed! Of Joel Strasses, die maar liefst 3.500 tandenstokers in zijn baard wist te steken.

Ook in Nederland werden er records verbroken die een plekje hebben bemachtigd in het officiële boek:
• Langste ketting van flesdoppen
• Meeste eenhandige klapgeluiden in een minuut
• Verschillende sportrecords van o.a. Kjeld Nuis en Michael van Gerwen

Titel: Guinness World Records 2020
Bindwijze: hardback
Taal: Nederlands
ISBN: 9789026148118
Pagina’s: 256
Uitgeverij: De Fontijn
Adviesprijs: € 24,95

 

Guinness World Records Wildernis

Guinness World Records Wildernis

Guinness World Records Wildernis is hét boek voor dierenliefhebbers, fans van Freek Vonk, jong en oud, jongens en meisjes. In Wildernis lees je namelijk de allerleukste en meest spectaculaire weetjes over de grootste, kleinste, snelste, sterkste en raarste wilde wezens van de planeet!

Wist je bijvoorbeeld dat de ijsbeer de gevoeligste neus heeft van de landzoogdieren? IJsberen kunnen een zeehond op meer dan 30 km afstand ruiken! Nog zo’n leuk weetje: een giraf kan zijn tong tot wel 50 cm uitsteken!

Naast alle hoofdstukken met dieren weetjes is er ook ook een special voorzien met Dinologie. Ontdek de hardst brullende prehistorische beesten!

Titel: Guinness World Records Wildernis
Bindwijze: paperback
Taal: Nederlands
ISBN: 9789026149870
Pagina’s: 192
Uitgeverij: De Fontijn
Adviesprijs: € 17,50

 

Ga er maar voor zitten!

Twee heerlijke boeken waar je helemaal in kunt duiken, alleen of juist met elkaar! Elke pagina staat vol leuke, grappige, bijzondere of echt bizarre records en weetjes. Als je eenmaal met het boek gaat zitten, wil je steeds weer verder lezen en steeds weer iets nieuws ontdekken, dus de tijd vliegt voorbij!

 

Heb jij ook wel eens een recordpoging gedaan?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.