Goedgemerkt en voorbereid naar de peuterspeelzaal!

Het is zover.. Vandaag is de dag dat ons kleine meisje voor het eerst naar de peuterspeelzaal mag. Wat heeft ze er zin in! Twee weken geleden hebben we samen even om het hoekje gekeken in haar klasje, zodat het niet helemaal nieuw zal zijn vandaag. Wat ik al had verwacht klopte; ze vond het geweldig en wilde eigenlijk niet meer weg! Wel werd mij duidelijk dat ik nog even wat moest voorbereiden, zodat ze ‘Goedgemerkt’ naar de peuterspeelzaal zou kunnen.

 

Rugzak met Goedgemerkt label

 

Dezelfde spullen

Toen ik vertelde dat we even om het hoekje kwamen kijken omdat mijn dochter binnenkort mocht komen spelen, wisten de juffen gelijk over wie het ging. ‘Ooh, dan ben jij zeker Fiene!’ klonk het! Super leuk natuurlijk, want Fiene antwoordde stralend met ‘Ja!’ en ook ik voelde gelijk dat ze helemaal welkom is. Fiene wist niet hoe snel ze zich bij de kindjes in de speelkeuken kon voegen en begon driftig in de pannetjes te roeren.

In de tussentijd kreeg ik even wat uitleg over hoe de ochtenden er op school uit zien. Ik kreeg te zien waar de jasjes hangen en waar de rugzakjes verzameld worden en ik zag dat er allerlei bekers en brooddoosjes op de tafels stonden, want de kindjes hadden net hun tussendoortjes gegeten. Het viel me op dat Fiene niet de enige is met haar mooie Frozen rugzak, en ook de roze beker van Rosti Mepal herkende ik. Geen probleem, maar ik besefte me dat het wel handig is om de boel even te merken!

 

Goedgemerkt

Nu kon ik natuurlijk mijn pen en merkstift erbij pakken en overal haar naam op zetten, maar er is een betere en veel mooiere manier! Kijk maar eens op de website Goedgemerkt.nl. Wij mochten het XXL voordeelpakket uitproberen, wat nu wel erg goed uitkwam!

Alles is Goedgemerkt

Het XXL voordeelpakket bestaat uit:

  • 30 plaklabels in één kleur
  • 30 instrijklabels met merkje
  • 18 plakgemak kledingstickers
  • 20 mini labels kleur
  • 20 schoenlabels (genoeg voor 10 paar schoenen)
  • 1 tassenhanger
  • duidelijke gebruiksaanwijzingen

Je kunt je labels heel gemakkelijk zelf ontwerpen, want je kiest zelf de tekst, kleuren, lettertypes en tekstgrootte. Daarnaast kun je een ‘GoedgeMERKtje’ aan het label toevoegen, zodat kindjes die nog niet kunnen lezen, toch hun eigen spulletjes herkennen. Super handig voor kindjes op de peuterspeelzaal! Ik koos voor Fiene de prinses en het hartje. Je kunt op ieder label een andere tekst ingeven, maar ik koos steeds voor haar voor- en achternaam (die ik om privacyredenen heb weggehaald op de foto’s).

 

Goed voorbereid naar de peuterspeelzaal

Naast het merken van haar spulletjes, hebben we haar ook mentaal voorbereid op deze grote dag. We hebben het thuis al veel over haar schooltje gehad en verteld dat ze daar een hele ochtend mag spelen. Ze weet dat papa en mama even met haar mee gaan en daarna weer naar huis (of werk) zullen gaan en dat mama haar dan eind van de ochtend weer komt halen. Voor nu vindt ze het allemaal prima en kan ze niet wachten! Ik denk dat ze helemaal voorbereid deze grote stap kan maken en ik verwacht dat het helemaal goed gaat komen.

 

Mijn grote zonnebril ligt klaar om mijn trotse tranen nog enigszins te verbergen.. Ons kleine meisje wordt groot!

 

En nu aftellen tot ik haar mag halen! Kon jij ook niet wachten de eerste keer?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

10 comments on “Goedgemerkt en voorbereid naar de peuterspeelzaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.