Mijn favoriete gezonde alternatieven voor een saai glas water

Water drinken is goed voor je, dat weten we allemaal. Maar wat nou als je, zoals ik, gewoon water eigenlijk helemaal niet zo lekker vindt? Dan is het best lastig om anderhalf liter per dag naar binnen te werken. Omdat ik het toch binnen wil krijgen, drink ik het gewoon nèt even anders, maar nèt zo gezond. Ik deel mijn 3 favoriete alternatieven voor water graag met je!

 

3 alternatieven voor een saai glas water

Komkommerwater

Komkommerwater

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Een halve komkommer
  • Een scheutje limoen- of citroensap naar smaak
  • Water

Snij de halve komkommer in dunne schijfjes, plakjes of lange slierten – net wat je zelf leuker vindt staan in een kan en vul deze met water. Voeg hier voor een extra fris smaakje nog een scheutje limoen- of citroensap naar smaak aan toe. Zet de kan ongeveer een uur in de koelkast, zodat de smaken goed in het water kunnen trekken.

Na een uur haal je de kan weer uit de koelkast en roer je de boel nog even door elkaar. Schenk vervolgens het water in een glas, waarbij je de komkommer in de kan houdt. Zelf schenk ik de kan steeds weer vol met water, zodat deze altijd vol is en de smaken steeds weer door kunnen trekken. Op deze manier zal je in principe niet zonder komkommerwater komen te zitten. Na een aantal glazen voeg ik dan weer wat limoen- / citroensap toe.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de kan eerst leeg te drinken en deze erna opnieuw te vullen met water en wat limoen- of citroensap, maar dan moet je vervolgens wel een uurtje wachten tot het komkommerwater weer op smaak is.

 

Fruitwater

Fruitwater

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Bevroren fruit (naar keuze)
  • Een scheutje limoen- of citroensap (naar smaak)
  • Water

Ik hou wel van een fruitsmaakje aan mijn water. Dit deed ik voorheen wel eens door wat aanmaaklimonade aan mijn water toe te voegen, totdat ik eens bekeek wat er allemaal wel niet in zat! Ik besloot mijn water zelf op smaak te brengen met ingevroren fruit (aardbeien zijn mijn favoriet!), wat je water ook nog eens lekker koel maakt.

De opbouw van het drankje is bijna gelijk aan die van het komkommerwater, maar de smaak is logischerwijs heel anders. Je begint met het fruit in de kan en voegt hier water aan toe. Ook hier doe ik het zuurtje van de limoen / citroen in voor de frisse smaak, maar meer heeft het echt niet nodig.

Ook hier komen de smaken het beste uit na een uurtje in de koelkast.

 

Muntwater

Muntwater

Wat heb je hiervoor nodig?

  • Een takje munt
  • Citroenschijfje (of meer naar smaak)
  • Water

Een echte klassieker die hier niet kan ontbreken en ook nog eens de snelste van allemaal.

Ik vind persoonlijk dat munt wel eens wat overheersend kan zijn, dus gebruik ik maar één takje munt en doe er een paar schijfjes citroen bij (of wat citroen- / limoensap). De smaken trekken al snel in je water, dus je kunt deze versie direct op tafel zetten. Wel zo handig als je dorst hebt!

 

Als jij nog lekkere variatie alternatieven voor water uit de kraan hebt, deel ze dan hieronder even! 😀 Ik probeer ze graag uit!

 

Hoe drink jij je water het liefst?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

3 comments on “Mijn favoriete gezonde alternatieven voor een saai glas water

  1. Wij zijn erg fan van teisseire siroop. Lekkere frisse citroen en limoensmaak zonder kleurstoffen of kunstmatige smaakstoffen. Geen aspertaam of suiker en 3kcl valt ook goed mee 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.