Gerechten waar je warm van wordt maak je in de slow cooker

In de zomer vind ik het heerlijk om een te dineren met een frisse salade. Door de warmte heb je vaak minder trek en dan is zo’n licht en koud gerecht heerlijk. Nu het weer vroeg donker wordt en het toch echt wat frisser aan het worden is, gaan we weer voor gerechten waar je warm van wordt. Hiervoor maken we graag gebruik van onze Crock-Pot, een slow cooker die ook nog eens een hoop werk uit handen neemt!

 

Slow cooker

 

Slow cooker

Wij hebben onze Crock-Pot nu een paar jaar en zeker in het najaar maken wij er enorm veel gebruik van. Het is een elektrische pan waarin je gerechten op een heel lage temperatuur kunt koken. Het gebruik van een slow cooker is ideaal en heel simpel, kort gezegd doe je ‘s morgens alle ingrediënten met een beetje water in de pan, zet het apparaat aan en aan het eind van de dag kun je een heerlijke maaltijd op tafel zetten!

 

Neem je tijd

De tijd die je er zelf qua werk in moet steken, zit hem in het snijden van de ingrediënten. Wanneer alles in de crockpot zit, kan het soms wel 8 uur duren totdat het gerecht klaar is, maar hoef je er zelf niets meer aan te doen! Vooral vleesgerechten hebben vaak flink wat tijd nodig. Voor heerlijk winters mals vlees, zet je de temperatuur op z’n laagst en laat je het lekker lang aanstaan.

 

Vleesgerechten (en meer)

Je kunt allerlei soorten gerechten in de slow cooker maken, maar winterse (stoof)vleesgerechten zijn bij ons wel favoriet. Zoals ik al aangaf wordt het vlees zó ontzettend mals op deze manier, dat dit de ideale manier is om het te maken. Met wat rundvlees, ui, knoflook en laurierblad heb je de basis voor je stoofpot al te pakken, dit kun je natuurlijk eindeloos variëren door meer ingrediënten toe te voegen. En dan hebben we het nu alleen nog maar over rundvlees stoofpot! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een gerecht met een andere vleessoort, vis of juist alleen groenten!

 

De komende tijd zal de slow cooker zijn werk weer gaan doen en zal ik af en toe eens een recept delen, dus stay tuned!

Heb jij ook een slow cooker? Welk gerecht maak jij er het liefst in?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Disclaimer

2 comments on “Gerechten waar je warm van wordt maak je in de slow cooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.