Geklungel in de jungle met Ernst en Bobbie

Gisteren zijn wij naar de show van Ernst en Bobbie ‘Geklungel in de jungle’ in de Rijswijkse Schouwburg geweest. In deze show vieren ze ook hun 20-jarige verjaardag, omdat ze dit jaar 20 jaar samen op televisie te bewonderen zijn. Aanrader? Ik dacht het wel!

 

Geklungel in de Jungle

 

Ernst en Bobbie op tv en Youtube

Fiene vindt Ernst en Bobbie altijd heel leuk, ze bekijkt de filmpjes meestal op youtube. Het duo met de serieuze Ernst en lollige Bobbie is ontzettend goed op elkaar ingespeeld en de grapjes werken gewoon goed. De liedjes zitten ook zó in je hoofd, wat voor kinderen natuurlijk helemaal geweldig is!

Toen ik zag dat Ernst en Bobbie met een nieuwe theatervoorstelling kwamen, dacht ik ‘dit is iets voor haar!’. We gingen naar ‘Geklungel in de Jungle’ in de Rijswijkse Schouwburg, waar ik niet niet eerder was geweest, maar erg goed is bevallen.

 

Geklungel in de jungle

Bij binnenkomst in het theater, krijgen alle kinderen een feesthoedje, want we vieren een verjaardag! Ernst en Bobbie vieren dat ze al 20 jaar samen op televisie zijn, wat ook echt een mijlpaal is. In het begin van de voorstelling draait het dan ook voornamelijk om dit feest. Ze zingen allerlei bekende liedjes (waarbij zelfs de pannenkoeken door het publiek vliegen) en krijgen zelfs cadeautjes! En daar gaat het mis.. Eén van de cadeautjes blijkt een zeer zeldzame exotische vis te zijn. Dit visje moet hoe dan ook teruggebracht worden naar de jungle en dat heeft wat voeten in aarde!

 

Geklungel in de Jungle

 

Eerste keer theater

Dit was Fiene’s eerste keer in het theater en wat vond ze het leuk! Van het begin tot het eind zat ze er helemaal in. Lekker meedoen, roepen en zingen, ze vond het geweldig. Soms moesten de kinderen zich verstoppen achter de stoelen en dan was ze daar zó druk mee, dat ze helemaal vergat om toch stiekem te kijken om het verhaal te kunnen volgen.

‘Geklungel in de jungle’ duurt ongeveer 75 minuten, met halverwege de show een pauze van 20 minuten. Fiene was na de eerste helft helemaal verbaasd ‘is het nu al afgelopen dan?’. Wel erg fijn om even te kunnen plassen en wat lekkers te kunnen halen.

Voor ouders is het overigens echt geen straf om de voorstelling te bekijken. Er worden aardig wat volwassen grapjes gemaakt, waardoor je zelf ook regelmatig met een grote glimlach op je stoel zit.

 

Pannenkoeken

Ik zei het al eerder; de pannenkoeken vlogen het toneel over én het publiek in en dat was bij Fiene goed blijven hangen. ‘Eten we pannenkoeken vanavond?’. Ach, na zo’n leuke voorstelling is het eigenlijk ook wel zo leuk om de dag af te sluiten bij een pannenkoekenhuis!

Pannenkoeken

 

Ga jij wel eens naar het theater met je kinderen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.