Geen vakantiefoto’s door gecrasht geheugenkaartje

Vorige week vrijdag zijn wij weer thuisgekomen van onze vakantie in Frankrijk. Normaal gesproken deel ik dan een uitgebreid verslag van onze vakantie in foto’s, maar dit keer gaat dat helaas niet lukken.. Tegen het einde van onze vakantie kregen wij namelijk te maken met een gecrasht geheugenkaartje, dat bomvol met foto’s stond!

 

Gecrasht geheugenkaartje

 

Gecrasht geheugenkaartje

Ik maak altijd ontzettend veel foto’s. Voor onszelf als herinnering, maar ook voor op mijn blog. Op vakantie doe ik dit zelfs nog meer! De inhoud van het geheugenkaartje kopiëren naar mijn laptop doe ik helaas wat minder vaak. Gelukkig heb ik voor de vakantie nog het één en ander eraf gehaald, maar dat was puur om wat ruimte te creëren voor de vakantiefoto’s en dus lang niet alles. Maar ja, doordat het geheugenkaartje gecrasht is, hebben we de resterende en nieuw gemaakte foto’s dus niet meer.. Michiel heeft nog geprobeerd om het geheugenkaartje te herstellen, maar helaas tevergeefs. Of in ieder geval voorlopig, want hij probeert nog wat andere opties.

 

Nieuw kaartje

Naast het feit dat ik ontzettend baal dat ik deze foto’s verloren heb, ben ik ook de opslagruimte kwijt. Zoals ik al aangaf, ik maak veel foto’s en mis dat kaartje dan ook enorm!

In dit soort situaties klap ik mijn laptop open en surf ik graag even naar de Media Markt (ik ben toch niet gek…), waar ik het liefst ook nog met korting shop. Hiervoor log je eerst even in op shopkorting.nl en kies je voor ‘korting Media Markt‘. Van daaruit klik je op de shopbuttons, waardoor je op de website van de Media Markt terecht komt en je je aankopen kunt doen. Wanneer je recht heb op exclusieve korting wordt deze binnen 48 uur op je account bijgeschreven – super handig!

 

Vaker leegmaken

Mijn voornemen vanaf nu? Mijn nieuwe geheugenkaartje wordt a.s. dinsdag geleverd en zodra deze binnen is, ga ik hem vaker leegmaken! Gelukkig heb ik voor de vakantie aardig wat foto’s van het geheugenkaartje af gehaald. Ik was echt nog niet klaar, maar achteraf heb ik door deze actie tóch een hoop foto’s gered. Een nieuw geheugenkaartje is zo gekocht, maar de foto’s krijg je nooit meer terug.

 

Heb jij ook wel eens een gecrasht geheugenkaartje gehad? Heb je nog tips?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

Disclaimer

4 comments on “Geen vakantiefoto’s door gecrasht geheugenkaartje

  1. Wat vervelend ! Ik heb het zelf nog niet gehad. Maar ook mijn kaartje staat helemaal vol met de oorspronkelijke onbewerkte foto’s voor mijn blog. De foto’s die bewerkt heb sla ik ook op mijn computer, gelijk dus een backup.
    Yolanda onlangs geplaatst…Bento traktatieMy Profile

  2. Thanks voor deze post herinnert mij eraan dat het weer eens tijd wordt voor een backup! Ik gebruik wel steeds vaker de cloud om foto’s van de mobieltjes op te slaan. Ja dat heeft zo zijn privacy nadelen, maar bij google foto’s kun je tweestaps verificatie toepassen wat het weer een stukje veiliger maakt. Tevens is het gratis… Naast de cloud maak ik eens in de zoveel tijd een backup op een externe hardeschijf. Zodat bij een huis brand alles in de cloud staat en als google uit de lucht gaat ik nog een lokale copy heb. Er zijn vast nog manieren om je foto’s terug te toveren. Bewaar het kaartje in ieder geval zo zou er later wellicht een gratis programmatje kunnen verschijnen die dit eenvoudig kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.