Fotovierdaagse | Echte eenhoorns én pleisters

Deze periode staan foto’s op blogs en social media vol in het teken van de Vierdaagse. Allemaal trotse gezichten, snoepkettingen en gezelligheid tijdens de Avondvierdaagse, waar ons meisje nog een paar jaar op mag wachten. En natuurlijk de aankomende Nijmeegse Vierdaagse, wat een happening is dat toch altijd! Om toch een beetje met de flow mee te kunnen doen, heb ik ook een vierdaagse voor je gemaakt. Ik ging voor een Fotovierdaagse van de afgelopen dagen en geef je een kijkje in ons leven.

 

Fotovierdaagse

Dag 1: zaterdag

Fotovierdaagse - neef en nichtjes

Zaterdag was er een braderie in de buurt en ik belde mijn zus of ze ook zin had om te gaan en we besloten met z’n allen te gaan, wel zo gezellig! Onze kinderen zijn zó gek op elkaar, dat blijft heerlijk om te zien. Fiene en grote nicht Lynn hebben allebei hun mooie bloemen haarbandjes in en zijn weer ‘net zusjes’, zoals ze dat altijd noemen.

 

Fotovierdaagse - paardrijden

De kinderen kunnen ook een ritje op een paard maken, wat voor Fiene de eerste keer is. Ze vond het een beetje spannend, maar Michiel liep ernaast mee en toen was het gelijk goed. Onderweg kregen ze allerlei opdrachtjes om op het paard uit te voeren. Hier moest ze een bal door een ring gooien en dat ging gelijk goed!

 

Ik spotte een echte Eenhoorn 😉 !

 

Ook liepen we nog even naar de kinderboerderij, waar de schapen geschoren werden. Weg met die warme wollen vachtjes en lekker luchtig de zomer in! Zodra het schaap zijn vacht kwijt is, zegt Fiene: ‘Nu is het een geit mam!’ haha. Wel moet ik zeggen dat ik het altijd lastig vind om naar te kijken, ondanks dat ik weet dat het ze geen pijn doet en het juist goed voor ze is. Het ziet er zo ongemakkelijk uit!

 

Dag 2: zondag

Fotovierdaagse - Vaderdagsontbijt

Op dag 3 van de Fotovierdaagse is het Vaderdag! Het voelt ook een beetje als Moederdag, want Fiene slaapt uit tot half 9. Zodra ik hoor dat ze wakker is, neem ik haar mee naar beneden om ‘samen’ een ontbijtje voor papa te maken. Dit betekent zoiets als: ik maak het ontbijt en Fiene maakt nog een extra tekening terwijl ze televisie kijkt en mij mijn gang laat gaan haha.

 

Fotovierdaagse - cadeau Vaderdag

Fiene heeft ook cadeau gemaakt op de peuterspeelzaal en helemaal trots geeft ze het cadeau. Het is een organizer voor zijn ‘Papa Rassen’ – leuk bedacht! Ze vertelt nog even in geuren en kleuren hoe ze de stippen erop gestempeld heeft.

 

Fotovierdaagse - Vaderdag verwennerij

In de middag gaan we richting mijn vader, die ons verwent met allerlei lekkers!

 

Fotovierdaagse - net zusjes

De meiden zijn wéér ‘net zusjes’ in hun mooie longdresses en natuurlijk de haarbandjes, die zo ongeveer vastgegroeid zitten op de blonde hoofdjes.

 

Dag 3: maandag

Fotovierdaagse - luchtig naar de peuterspeelzaal

Maandag beloofde een warme dag te worden. Dit was ‘s morgens al goed te merken, dus Fiene ging in een luchtig jurkje naar de peuterspeelzaal. Ze vindt het er zo leuk dat ze altijd het pleintje over rent om er snel te zijn.

 

Fotovierdaagse - boodschappen doen

Ik besloot gelijk door te rijden naar de supermarkt. Zo was ik voor de ergste warmte lekker klaar en hoefde ik alleen Fiene nog op te halen uit de peuterspeelzaal. Werkte perfect zo!

 

Fotovierdaagse - paprika eten

Fiene gaf al snel aan niet te willen slapen die middag (dat gebeurt steeds vaker, de middagslaapjes zullen niet lang meer duren). Op zich ook niet zo gek vandaag, want het is veel te mooi weer om te slapen. Ze geniet heerlijk in de tuin en is heel de middag lekker in de weer met water. Tussendoor eet ze nog een bekertje met paprika. Ik probeer de ‘presentatie’ vaak wat af te wisselen, want dat vindt ze zo leuk eten. Vandaag koos ik voor een drinkbekertje en dat vond ze heel grappig. Ze waren dan ook zo op!

 

In de avond gaan we ‘barbecueën’ – ehm ik bedoel grillen haha. We hebben wel een barbecue, maar die staat in de caravan – lekker handig. Zo gaat het gelukkig ook prima, want het is echt veel te warm om binnen achter de pannen te staan.

 

Fotovierdaagse - pleisters

Fiene is zó vaak op haar knietje gevallen dat haar wondjes zelf wondjes krijgen.. De plek op haar knie wordt groter en groter en is niet meer met 1 pleister te bedekken, dus ze mocht twee pleisters haha. De pijn was natuurlijk gelijk over – dat scheelt! Deze leuke pleisters kocht ik overigens bij de Action. Ik weet niet meer wat ik ervoor betaalde, wel dat het heel weinig was.

 

Dag 4: dinsdag

Fotovierdaagse - ochtendspits

Dinsdag moest ik werken en was het ‘s morgens weer een drukte van belang. Fiene eet een broodje terwijl ik haar haartjes vast doe en mijn make-up op doe. Ik maakte snel deze wazige foto en haastte weer door.

 

Nadat ik Fiene bij mijn moeder heb afgezet ga ik naar mijn werk. De airco staat al goed aan op kantoor. Dat is toch eigenlijk echt niet verkeerd met dit warme weer!

 

Ik heb heel de dag alles hermetisch afgesloten gehad thuis en als toen ik uit mijn werk kwam, was het een beetje gaan waaien. Aangezien het binnen ondanks mijn maatregelen toch ook al tegen de 27°C loopt, besluit ik de ramen lekker open te zetten in de hoop dat het een beetje afkoelt.

 

Fotovierdaagse - weer buiten eten

Ik had eigenlijk andere plannen voor het avondeten maar aangezien het nog steeds zo warm was, besloten we ons grilletje weer buiten te zetten. Fiene is dol op rauwkost en daar hebben we altijd genoeg van. Ze had in de middag al wat snoeptomaatjes op en wilde nu graag komkommer.

 

Tot zover mijn heerlijk zomerse Fotovierdaagse! Vandaag is de zomer ook écht begonnen, dus hopelijk krijgen we nog genoeg van dit soort zomerse dagen.

Heb jij nog leuke dingen gedaan de afgelopen dagen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

 

 

5 comments on “Fotovierdaagse | Echte eenhoorns én pleisters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.