Filmtip | Klara en de gekke koeien

In de loop van de week is het zover; het officiële begin van de lente! Sinds 14 maart kun je al een beetje van deze lente genieten met de gloednieuwe bioscoopfilm ‘Klara en de gekke koeien’, die Just Film Distribution naar de Nederlands bioscopen gehaald heeft. Wij waren reuze nieuwsgierig en mochten afgelopen zaterdag naar de bioscoop om de film te bekijken.

 

Klara en de gekke koeien

 

Synopsis

Midden in de grote stad woont het jonge kalf Klara die maar één grote droom heeft. Als ze later groter is wil ze een grote ster worden! Op een dag krijgt Klara een langverwachte brief van haar vader. Ze heeft haar vader al jaren niet gezien en ze besluit hem op te zoeken. Zo komt Klara terecht in het echte boerderijleven vol avontuur. Ze maakt allemaal nieuwe vrienden, maar dan komt plotseling de boerderij in gevaar. Om de boerderij te redden uit de handen van een gemene zakenman, moeten Klara en haar vrienden 100 appeltaarten bakken. Alleen de appels van de boerderij blijven maar verdwijnen… Gaat het Klara en haar vrienden lukken om de dader te pakken, haar droom waar te maken én de boerderij te redden?

Première datum: 14 maart 2019
Speelduur: 66 minuten
Kijkwijzer: alle leeftijden

 

Klara en de gekke koeien

 

Wat vonden wij?

De bioscoop is altijd een feestje voor Fiene. Het grote scherm heeft iets magisch en als je dan ook nog eens met iets lekkers in die grote stoel zit, kan het eigenlijk al niet meer stuk! Klara en de gekke koeien is een grappige animatiefilm met een duidelijke boodschap. Het kalfje Klara wil graag een ster worden. Ze is op zoek naar haar eigen talent en gedurende de film komt ze erachter dat iedereen op zijn of haar eigen manier heel speciaal is – daar hoef je geen grote ster voor te zijn! Ook vriendschap wordt erg benadrukt, want ‘vrienden helpen elkaar’ is een terugkomende uitspraak.

De film is geschikt voor alle leeftijden, maar ik denk dat hij vooral leuk is voor kleuters, zoals onze dame. Al is de film soms ook best spannend wanneer de geheimzinnige pestkop in beeld komt. Het leuke is dat deze geheimzinnige pestkop de hele tijd scheetjes laat, wat hem tegelijkertijd ook weer grappig maakt!

 

Trailer

Benieuwd of ‘Klara en de gekke koeien’ ook iets voor jouw gezin is? Bekijk dan gewoon even de trailer hieronder.

 

Welke film heb jij voor het laatst in de bioscoop gezien?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.