Fiene’s favoriete Netflix films & series

Netflix, hoe hebben we ooit zonder gekund? Wij hebben het zo’n anderhalf jaar en kijken ‘s avonds toch minimaal een paar afleveringen van een serie of een film, zo makkelijk! Niet alleen voor ons maar ook voor onze 4-jarige Fiene is er genoeg te zien en in de afgelopen tijd heeft ze zo haar favoriete Netflix films & series gevonden, die ik graag met je deel.

 

Netflix films & series

 

Fiene’s Favoriete Netflix films & series

Het feit dat Fiene favorieten heeft, betekent natuurlijk niet dat ze dag in dag uit voor de televisie zit, want ook bij ons is dat niet de bedoeling. Ook hebben we geen vaste momenten of tijden waarop het ‘mag’, want daar ben ik ook niet van. Gewoon af en toe even kijken en daarna weer gewoon spelen – net hoe het gaat.

Nu ze wat ouder is (nou ja, ouder.. ze is 4), merk ik dat ze het heel gezellig gaat vinden om samen voor een film te gaan zitten. Dan zet ik wat te drinken voor ons neer en een bakje met wat lekkers (de ene keer fruit en de andere keer wat chips – net hoe het uitkomt) en kijken we samen een film – super gezellig! Dit deden we laatst ook weer even, waarna ik op het idee van deze blog kwam.

 

Favoriete Netflix films

Er zijn genoeg kinderfilms te vinden, waarbij er over het algemeen goed wordt aangegeven voor welke leeftijd de films geschikt zijn. Het aanbod wordt ook steeds uitgebreid, dus ook voor haar is er steeds weer iets nieuws te vinden. Als Fiene eenmaal een favoriet heeft, wil ze hem keer op keer kijken en deze films hebben we dan ook al regelmatig afgespeeld.

 1. Vaiana
  Hoewel ze er nu (eindelijk) een beetje op uitgekeken lijkt, stond deze Disney film erg lang bovenaan haar lijstje. Gelukkig is het een leuke film, maar op een gegeven moment kon ik de liedjes wel dromen haha.
 2. De club van Sinterklaas en geblaf op de pakjesboot
  Ja, ook in de zomer vraagt ze hier nog om – een echte Sinterklaasfilm! En hoewel er nog veel meer films te vinden zijn met het Sint thema, wilde ze de rest niet eens afkijken.
 3. Rapunzel
  Weer een Disneyfilm die de revue regelmatig passeert. Ze ligt helemaal dubbel om de scenes met de koekenpan en ook kameleon Pascal is favoriet.
 4. Madagascar (1, 2 en 3)
  Sinds ze deel 1 een keer met haar neef en nicht heeft gezien is ze ‘om’; Madagascar is LEUK! Ze kijkt ze allemaal door elkaar en misschien staat deel 3 zelfs nog wel bovenaan.
 5. Bolt
  Ook deze film heeft ze een keer gespot met haar neef en nicht en sindsdien wil ze deze thuis ook zien. Het gaat over een hondje die zonder te weten een rol in een film speelt. Hij denkt daardoor dat hij superkrachten heeft.

 

Favoriete Netflix series

Naast alle kinderfilms kun je er ook veel kinderseries vinden in verschillende leeftijdscategorieën. De series die bij Fiene de afgelopen tijd populair zijn:

 1. Conni
  Een serie die bestaat uit één seizoen met 26 afleveringen over een meisje Conni. Conni gaat verhuizen, kamperen, leert fietsen, gaat naar de tandarts… Eén en al herkenbaarheid voor onze kleuter, die dit dus geweldig vindt.
 2. Casper & Emma
  Een nagesynchroniseerde Noorse serie over twee kleuters, die samen van alles meemaken. Er bestaan ook diverse films van (niet op Netflix), die Fiene ook graag kijkt.
 3. Ben & Holly’s Little Kingdom
  Deze serie komt volgens mij ook op NPO(?) – we hebben het in ieder geval ook wel eens op TV gezien. Fiene herkende het op een gegeven moment op Netflix en was er helemaal blij mee. Het gaat over een bevriende elf en een feeënprinses. Ze spelen graag met elkaar en het lieveheersbeestje Gaston.
 4. Peppa Big
  Hier hoef ik niks over uit te leggen, toch? Volgens mij kent iedereen de vrolijke big Peppa, haar broertje George met zijn dinosaurus en vader en moeder Big wel.
 5. Word Party
  Hoewel Fiene dit nu niet meer kijkt, vind ik het zeker de moeite om te noemen voor kleinere kinderen. Het was vorig jaar écht haar favoriet! Kinderen leren bijvoorbeeld over kleuren of vriendschap, maar ook de woordenschat wordt verbreed. Alles met leuke liedjes en spelletjes – een aanrader voor de kleintjes!

 

Wat kijken jouw kinderen het liefst?
Reacties en tips lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “Fiene’s favoriete Netflix films & series

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.