Fiene en Mama dag!

Afgelopen zondag stelde ik voor om ook dit jaar weer een lijstje te maken met alle dingen (klein en groot) die we deze schoolvakantie willen doen. Fiene kwam gelijk met een idee; ze wilde graag een Fiene en Mama dag! Daar kun je natuurlijk geen ‘nee’ tegen zeggen, dus hebben we daar gisteren gelijk werk van gemaakt!

Spelletjes spelen op Fiene en Mama dag

Wat houdt het in?

De eerste vraag die in mij op kwam, was ‘wat houdt Fiene en Mama dag in?’ Ze kwam met een duidelijke uitleg. ‘Dan doen we gewoon de hele dag alleen maar leuke dingen samen, mam. Jij en ik, met z’n tweeën’.

Ik begon gelijk na te denken… ‘Wat zullen we dan gaan doen, waar kunnen we eens heen gaan of misschien kunnen we ergens gezellig gaan picknicken?’ Ik wilde ook niet iets groots gaan doen zoals een pretpark of dierentuin, want dat vinden we juist altijd zo fijn met z’n drietjes.

En dan komt Fiene met haar plan. ‘Dan gaan we eerst samen kleuren mam, dan kies ik voor ons allebei een kleurplaat uit! En spelletjes doen! En tussendoor met de katjes knuffelen! Dan doen we alles samen, ok?’.

Soms denk je als moeder dus veel te moeilijk.

Samen kleuren

Mama en Fiene dag

Gisterenochtend was het zover. Fiene was eerder wakker dan ik en stond naast mijn bed. Ik kreeg een kus en ze zei ‘Goedemorgen mam, het is Mama en Fiene dag!’. Dat is nog eens lekker wakker worden! Ze wilde snel aankleden, zodat we snel alles samen konden doen.

Wat we allemaal hebben gedaan? Nou, dit:

 • níet onze haren gekamd*
 • een kleurplaat gekleurd (soms best een uitdaging met de katjes erbij)
 • een spelletje gespeeld
 • aan onze vakantie wensenlijst begonnen
 • een spelletje gespeeld
 • een spelletje gespeeld
 • koekjes gebakken
 • een tiktok gemaakt (ik van haar)
 • tiktoks gekeken
 • de vakantie wensenlijst bijgewerkt
 • een spelletje gespeeld

* Mam, zullen we de hele dag binnen blijven en niet onze haren kammen? Dan is dat ook iets dat we samen doen, maar dan niet...

Fiene en Mama dag koekjes bakken

Leermomentje

Voor mij was dit eigenlijk toch wel weer even een soort ‘leermomentje’.. (wat een butwoord, maar in dit geval wel toepasselijk). Ik dacht gelijk ‘groots’ en moeilijk, maar eigenlijk kan ik het beter gelijk aan haar vragen wat ze zelf graag wil.

Het waren allemaal activiteiten die we normaal ook gewoon doen of kunnen doen, alleen doen we het normaal niet heel de dag. Het feit dat zij alles had verzonnen en ik haar de hele dag in alles volgde vond ze zó leuk dat ze echt een topdag heeft gehad. Een hele dag de volle aandacht voor haar, in alles. En dat ook nog eens heel low-budget, want ik heb geen cent uitgegeven.

Conclusie: ik denk dat we vaker een Fiene en Mama dag gaan houden!

Houden jullie ook wel eens dit soort ‘alles samen doen’ dagjes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.