Hiep Hiep Hoera – Fiene is 3 jaar!

Hiep Hiep Hoera – Fiene is 3 jaar! Jeetje mina.. Al weer 3 jaar geleden werd ik moeder van een prachtige dochter. Ik liep 2 volle weken over tijd en nóg wilde ze er niet uit komen.. Sterker nog, ze was nog niet eens ingedaald! Maar goed, uiteindelijk is het toch goedgekomen en had ik haar na een uiteindelijk snelle bevalling toch in mijn armen. Ons kleine meisje, nu al weer zo groot.

 

3 jaar – verjaardag vieren

Het lijkt wel gisteren dat we haar verjaardag vierden.. Oh wacht, dat is ook zo! Ondanks dat ze vandaag echt jarig is, hebben we het gisteren al gevierd. De ochtend hebben we gezellig met z’n drietjes doorgebracht en de voorbereidingen gedaan en ‘s middags vierden we feest met familie. Gelukkig was het heerlijk weer, dus hebben we het nu voor de derde keer buiten in de tuin kunnen vieren!

 

De ochtend

Fiene is 3 jaar - 3 cadeautjes

Het feest begon ‘s morgens al toen ze wakker werd. Ik had de avond ervoor 3 cadeautjes ingepakt en een grote 3 opgeblazen, die ik mee naar boven had genomen als verrassing. Michiel haalde haar uit bed en zodra ze in onze slaapkamer kwam, zag ze het gelijk en zei ze ‘Ik ben jarig!!’. We hebben een echte Dora-fan in huis, dus ze kreeg een pluche Boots en Zwieber en een Dora pop.

 

Ook kregen we afgelopen zaterdag twee kaarten door de brievenbus, die ik voor haar verjaardagsochtend had bewaard. Je denkt er vaak niet over na bij die kleintjes, maar hoe leuk is het om zelf post te ontvangen?! Dat vond ze dan ook geweldig. De één zat vol met foto’s van de afzenders (echt een heel leuk idee!!) en de ander was zelfgemaakt door haar vriendinnetje, dus dat vond ze helemaal geweldig.

 

Helemaal in verjaardagsstemming was het tijd om aan te kleden en naar beneden te gaan, waar Fiene’s echte verjaardagscadeau stond te wachten. Haar ‘verjaardagsjurk’ liet ik trouwens nog even aan de kast hangen, zo zonde als dat ding al helemaal vies is voordat de visite er is haha. Ik had haar cadeau ingepakt met geweldig inpakpapier met heel veel panda’s (Xenos), ballonnen en nog een 3, wat alles bij elkaar al een cadeautje op zich was.

 

En wat zit erin? Een magisch Dora kasteel! Dit geweldige poppenhuis scoorde ik laatst tweedehands via een Facebook verkoopgroep en het is echt een geweldig ding. Het is niet helemaal compleet, maar dat doet niks af aan het speelplezier. Er zitten ook nog een paar Dora poppetjes bij, dus dat maakt het kasteel voor Fiene al helemaal af.

De rest van de ochtend was deze kleine dame helemaal in haar element met haar cadeautjes, zo konden wij de tuin voorbereiden voor het feestje!

 

De middag

In de middag vierden we een bescheiden feestje met familieleden in de tuin. Voordat het zover was, maakte ik twee invlechten in haar haar en was het tijd om om te kleden naar haar verjaardagsjurk. Ik heb lang getwijfeld over welke het zou worden, maar uiteindelijk koos ik toch voor deze mooie lange jurk van Jubel (zomercollectie 2016):

Door de steentjes aan de voorkant lijkt het net of ze een ketting om heeft, zo leuk!

Al snel druppelde de visite binnen en werd het steeds drukker en gezelliger in de tuin. Fiene werd volop verwend en was soms helemaal verlegen. Wat eigenlijk wel heel grappig is, want dat is ze niet zo snel! Gelukkig duurde dat nooit lang en genoot ze met volle teugen.

 

Deze Dora laptop van VTech is echt een hit! Hij is niet meer te koop in de winkels, maar deze scoorde ik een tijdje geleden via Marktplaats. Een perfect cadeau voor ons meisje.

 

Haar neven en nicht stonden in de rij om haar te helpen met cadeautjes uitpakken haha. Zo leuk om ze allemaal met elkaar te zien spelen. Vorig jaar was ze echt nog een beetje te klein en nu doet ze aardig mee met de grotere kindjes!

 

Deze wil ik echt nog even laten zien:

Hoe gaaf is die?! Mijn schoonmoeder is enorm creatief en maakte dit prachtige plaatje. Helemaal van vilt, aangevuld met kraaltjes. Geweldig toch?! En weet je wat nou zo grappig is, ze had deze al gemaakt en daarna vroegen we haar of ze het leuk vond om Anna & Elsa verkleedjurken te geven. Heel toevallig een perfecte match! Dit krijgt natuurlijk een heel mooi plekje op Fiene’s kamertje.

 

Het mag duidelijk zijn dat Fiene een top verjaardag heeft gehad! We hebben echt genoten van ons meisje, het gezelschap én het weer, kortom een heerlijke dag. Vandaag is ze écht 3 jaar en gaan we er gewoon nóg een topdag van maken.

Wat zijn jouw plannen vandaag?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

15 comments on “Hiep Hiep Hoera – Fiene is 3 jaar!

  1. Gefeliciteerd met jullie mooie meissie. Ze heeft ook al van die prachtige lange haren! Ik ken n mooi meisje van 2.5 die ze tot op haar billen al heeft 😉. Wordt jou dochter daar ook onder door geschat om die bos haren?

    1. Dankjewel! 😘
      Tot op haar billen, wauw wat gaaf! Fiene wordt ook vaak ouder geschat maar dat komt vooral omdat ze best lang voor haar leeftijd is – heeft ze van haar papa 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.