De favoriete knutselspullen van onze peuter

Het ene kind moet er niks van hebben en het andere kind is er dol op: knutselen. Fiene is zo’n kind dat het heerlijk vindt om lekker aan tafel te zitten en wat te freubelen met haar knutselspulletjes. Dat daar eigenlijk maar heel weinig voor nodig is, kun je zien aan de lijst met favoriete knutselspullen van onze peuter.

 

Favoriete knutselspullen

 

De favoriete knutselspullen van onze peuter

Papier / kleurboek en stiften

We beginnen heel simpel, met wat papier (wit of gekleurd voor de afwisseling) of een kleurboek met haar stiften. Van sinterklaas kreeg ze zelfs toverstiften die van kleur kunnen veranderen en die zijn dan ook extra populair! Dagelijks worden deze spulletjes erbij gepakt en zit ze lekker te kleuren.

Van haar grote nicht Lynn heeft ze geleerd dat ze netjes binnen de lijntjes hoort te kleuren en soms komt ze dan ook aan met een heel net ingekleurde kleurplaat. Een andere keer zit ze heerlijk te krassen en zegt ze ‘ik wil niet netjes doen mam’. We laten haar maar lekker haar gang gaan – ze mag haar leven lang nog ‘binnen de lijntjes kleuren’ 😉 .

 

Stickers

Dit puntje hoort eigenlijk nog bij het kleuren van hierboven, want meestal komen de stickers tegelijkertijd met de stiften op tafel. Ik verbaas me er trouwens altijd over hoe makkelijk ons meisje haar stickervellen leeg krijgt, want ik vond het vroeger zó zonde om een sticker ergens op te plakken! Dan had ik een stickerboekje vol leuke stickers, waar ik vervolgens alleen maar naar keek haha. Had jij dat ook?

 

Klei

Sinds ongeveer een half jaar is Fiene helemaal van het kleien. Ons meisje brengt twee dagen in de week door bij mijn moeder en daar is ze ongeveer elke ochtend én middag een flinke tijd met de klei in de weer. Mijn moeder heeft ook een klein deegrolletje en wat vormpjes voor haar in huis gehaald en samen maken ze allerlei klei figuurtjes. Thuis laat ik de klei dan ook vaak in de kast staan, zodat het echt hun ding is geworden, zó leuk!

 

Verf en kwasten

Nog zo’n succesnummer; verven. Het liefst wel met een kwastje, maar soms ook juist even met de handjes (af en toe even lekker vies doen is ook goed voor een kind). De ene keer gaan we gewoon voor een vel papier en en de andere keer kliedert ze een keukenrol of eierdoos vol met verf. Hartstikke leuk en ze is weer even lekker bezig.

 

Knutselpakketjes

Naast de basis spulletjes die ik hierboven al noemde, vindt ze het ook erg leuk om met een knutselpakketje aan de slag te gaan. Met zo’n pakketje werk je naar een vooraf bepaald resultaat toe. Je weet al van tevoren wat je gaat maken en het resultaat is vaak ook een leuk diertje of bekend figuurtje. En als dat dan gelukt is, is ze helemaal trots!

 

Op dit moment zijn dit de meest favoriete knutselspullen van ons meisje. Het leuke is dat dit ook steeds weer wat verandert en ze het ook echt afwisselt. Vorige maand was ze bijvoorbeeld heel erg bezig met haar kralen en maakte ze bijna elke dag een andere ketting. Ik ben benieuwd wat er volgende maand op 1 staat!

Ging jij vroeger ook zo zuinig om met jouw stickers?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Afbeelding ‘knutselen’ via Shutterstock.

Disclaimer

9 comments on “De favoriete knutselspullen van onze peuter

  1. de favoriete knutselspullen van onze kinderen zijn de stickers, stiften en kleurboeken. Het liefste ook de hele tafel bekliederen haha, maar daar hebben we dan de grote platen voor

  2. Ik vond stickeren vroeger maar niets…
    Mijn zoon daarentegen! Hij zou een hele dag door niets anders doen als ik hem laat doen. Maar niet zo zuinig dus 😂

  3. Sterker nog. Het mini stickerboekje van vroeger (stickertjes met foto’s van poesjes en katertjes) had ik nu nog! Een jaar geleden heeft kleuter het geconfisqueerd maar ook zij bewaart het (ergens). Ook zij is heel zuinig met stickertjes. Verder veel liefde voor allerlei soorten gekleurd papier (mogen ook vouwblaadjes zijn), tekenblokken, stiften, potloden, vetkrijt en klei.
    Rory onlangs geplaatst…Taboe #12 Mama heeft luizen (en neten)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.