Favoriete boeken van Fiene én Mama

Ik twijfelde of ik over het onderwerp ‘Favoriete kinderboek’  uit de 30 Day Blog Challenge zou schrijven, want een paar maanden geleden heb ik onze favoriete voorleesboekjes met jullie gedeeld en dit lijstje klopt eigenlijk nog steeds aardig met Fiene’s actuele favoriete boeken! Ik heb wel twee toevoegingen, maar verder zou ik vooral aan het herhalen zijn – en wie vindt dat nou leuk?!

Maar een gezellig meelezende collega gaf aan dat het haar ook leuk leek om over mijn favoriete boeken te lezen en dat sprak me eigenlijk wel aan! Dus ook hier doe ik het weer net even anders en deel ik niet alleen Fiene’s favorieten maar ook die van mij 🙂

 

Fiene’s favoriete boeken

Nijntje

Naast de favorieten die er al waren, is Fiene vooral heel erg blij met dit boek:

DSC08199

Het is een XL boek van nijntje, dat we een tijdje geleden hebben gewonnen. Fiene is al heel lang gek op nijntje, dus dit boek is gelijk aan de favorieten toegevoegd 🙂

 

Ik leer de dieren kennen

Ook dit dierenboek is echt onmisbaar voor Fiene. Ze sleurt het overal mee naar toe en ook in de auto is het een favoriet boek!

DSC08201

Het boek is intussen minimaal derdehands dus ik heb geen idee of het nog te koop is. Maar mocht je het een keer ergens zien liggen, koop het!

DSC08203

Het is geen voorleesboek, maar het bevat heel foto’s van verschillende dieren. Fiene bladert er meerdere keren per dag in en weet elk dier aan te wijzen, te vinden en op te noemen. Zó leuk!

 

Mijn favoriete boeken:

Laat ik beginnen met de confession dat ik sinds Fiene is geboren amper nog iets gelezen heb.. Maar ook voordat Fiene er was kwam het niet heel vaak voor dat ik met een boek op de bank kroop en een avondje aan het lezen was. Op de één of andere manier komt dat er gewoon niet van en ben ik meer een vakantie- en tuinlezer.

 

Vroeger

Ik was vroeger dol op stripboeken. Ik las bijvoorbeeld graag ‘Jan, Jans en de kinderen’, ‘Suske en Wiske’ en ‘Claire’. En nog steeds als ik eens zo’n stripboek zie liggen zou ik het zó kopen, blijft leuk!

Ook kan ik me goed herinneren dat ik dol was op de Nancy Drew boekjes. Lekker speurneuzen.. Wat maakte die meid veel mee 😉

Toen ik een jaar of 14(?) was, was ik verslaafd aan deze thrillerboekjes:

DSC08196

Het was toen echt een ‘sport’ om ze allemaal te verzamelen en op vakantie lazen we die dan om de beurt met de hele familie.  Ik heb ze nog steeds, het zijn ook echt boekjes met herinneringen. Ik weet nog dat we ze vaak op het strand lazen en mijn zus één van de boekjes ondersteboven in het zand had gelegd omdat ze geen boekenlegger had. Dat hele boekje zat vol met zand en was helemaal niet mooi meer – dat vond ik echt niet kick haha. Ik denk er wel eens aan om er weer eentje te lezen – puur om te kijken of het nu nog steeds leuk zou zijn, maar ik gok dat het meer het gevoel is dat ik erbij heb.

Weer wat later heb ik de dagboeken van Bridget Jones met veel plezier gelezen. Leuk detail: ik ga volgende week dan ook met een vriendin naar de nieuwste film ‘Bridget Jones’s Baby’! 🙂

 

Tegenwoordig

Favoriete boeken - Karin Slaughter

Tegenwoordig lees ik nog het liefst een goede thriller. Mijn favoriete schrijfster is Karin Slaughter. Ik heb al haar boeken, tot 2 jaar geleden dus.. want toen kregen we Fiene en gingen de boeken aan de kant haha. Haar schrijfstijl is echt geweldig. Ik lees graag boeken waar ik gelijk ingezogen wordt en niet ééntje waar ik na 2 hoofdstukken nog steeds aan moet wennen. En bij haar boeken zit ik er vaak vanaf pagina 1 helemaal in!

 

Aanrader

Sinds Fiene is geboren, heb ik één keer een boek gelezen en dat was er eentje die ik echt in één keer uitlas. Ik schreef het al eerder: een aanrader voor iedereen, want dit kan en mag niet gebeuren!

 ‘Je bent een verschrikkelijk kind’ van Nina Blom

Haar moeder ‘leed’ aan het Münchhausen by Proxy (MbP) syndroom en maakte Nina jarenlang ziek om zelf aandacht van artsen te krijgen. Een verschrikkelijke vorm van kindermishandeling!

 

Als ik die boeken zo voorbij zie komen, krijg ik toch eigenlijk best wel weer zin om een boek te lezen! Al is er op vakantie toch weer weinig van gekomen..

 

Wat zijn jouw favoriete boeken?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

14 comments on “Favoriete boeken van Fiene én Mama

 1. Mijn kinderen waren echt gek op Gonnie en Gijsje, en die vond ik zelf ook wel heel leuk. Die thrillerboekjes had je nog niet in mijn tijd (nu voel ik me even heel oud, maar zo erg is het niet, ze kwamen op toen ik rond de 18 was). Ik had wel allemaal van die zoete pockets, van Kluithof. Die verslond ik ook. Ze staan nu nog in een doosje op de vliering te wachten op mijn dochter (die ze vast heel stom vindt) 🙂
  Wij lezen nu Dolfje Weerwolfje voor aan onze 5-jarige. Die vindt ze heel leuk. En met mijn 7-jarige lees ik de eerste boeken van Harry Potter. Met de latere wacht ik nog een paar jaar denk ik.
  Wat ook een hele leuke serie is, als je dochter wat ouder is (voorlezen vanaf ongeveer 5): de boomhut van 13 verdiepingen (of 26 verdiepingen, of 39 verdiepingen, etc.). Die vinden allebei mijn kinderen hilarisch. En de eerste keer vond ik het ook een leuk voorleesboek 🙂
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…Hoe kun je je financiën regelen als je niet kunt lezen?My Profile

  1. Jaaa Gonnie en Gijsje! We hebben zo’n boekje met een Gonnie knuffeltje erbij, vindt ze ook helemaal leuk 🙂 Die boomhut boeken ken ik nog niet, maar het klinkt heel leuk – dat ga ik zeker onthouden! Bedankt voor je tips!

 2. Ik herken ze zeker. Ken je ook nog de kippenvel reeks? Toevallig ook een blog over geschreven. Ik hield van de griezelboekjes. Nu niet meer. Nu ga ik liever voor een feel good boek. Xx

  1. Ik geloof dat ik die ook ken inderdaad – die kwam na die thrillerboekjes toch? Vond ik wel nèt wat minder, maar ik heb ze wel gelezen 🙂

 3. Ja Ja Ja Nancy Drew!!!!! Ik heb nog een hele doos vol. Ik kreeg altijd een nieuw boekje als ik op vakantie was bij mijn oma. Toen die serie ophield ben ik ook overgestapt naar de thrillerboekjes, lekker spannend. Leuk daaraan was ook altijd om de handtekening van de tekenaar op cover te vinden. Die stond altijd op een andere plek. Ook die serie heb ik vast nog wel in een doos. Verder heb ik ook alle boekjes van De Wildhof gelezen, ken je die ook?
  Ik denk dat ik ze nog maar eens ga lezen en dan doorgeven aan mijn dochter 😉
  Fleur onlangs geplaatst…Mamablogger Dag met Bloghop + Winactie(s)My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.