Familie-Expo Zeemonsters bij het Maritiem Museum Rotterdam

Bij het Maritiem Museum in Rotterdam valt enorm veel te beleven. Er zijn diverse tentoonstellingen voor jong en oud, waarbij de bezoekers uitgedaagd worden om zelf aan de slag te gaan en te ervaren. Sinds 31 maart is er weer een nieuwe tentoonstelling bijgekomen; de Familie-Expo Zeemonsters, waarin je de werelden ontdekt van 6 waterwezens.

 

Familie-Expo Zeemonsters bij Maritiem Museum Rotterdam

 

Zeemonsters

De verhalen over zeemonsters zijn al eeuwen oud. Zeelui reisden vroeger maandenlang onder barre omstandigheden over de baren. Dan kon het zomaar gebeuren dat je een zeehond op een zandbank, vanaf een afstandje, aanzag voor een zeemeermin.

In de Middeleeuwen geloofden mensen dan ook dat zeemonsters echt bestonden. Daarom zijn ze zelfs terug te vinden op oude zeekaarten, waarvan een aantal bijzondere exemplaren te zien is in deze tentoonstelling.

Naast de monsters vind je ook echte beesten in deze tentoonstelling, met dank aan het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Zo is er zelfs een enorme walvispiemel die je van dichtbij kunt bekijken!

 

Familie-Expo Zeemonsters bij Maritiem Museum Rotterdam

 

Op ontdekking

In de Familie-Expo Zeemonsters (vanaf 4 jaar) neem je zes verschillende waterwezens onder de loep. Hoe zit het nou eigenlijk met het monster van Loch Ness, zeemeerminnen of mega-octopus Kraken? Zijn ze echt? Of zijn ze misschien toch verzonnen…?

Door goed rond te kijken, luisteren, voelen en goed op te letten kom jij achter de waarheid! Aan het eind van je ontdekkingstocht kun je checken of je goed hebt opgelet.

 

Wat vonden wij ervan?

Zodra we op de juiste plek aankwamen, werd Fiene direct gelokt door een filmpje over de tentoonstelling. Er werd verteld over de zeemonsters en de vraag was of ze nou eigenlijk echt waren of juist niet.. Na het bekijken van het filmpje konden we een boekje pakken met allerlei vragen en opdrachtjes om erachter te komen of ze zeemonsters echt bestaan. Leuk!

 

Familie-Expo Zeemonsters bij Maritiem Museum Rotterdam

Snel volgen we de route en wie vinden we daar.. VAIANA! Eén van Fiene’s favoriete Disney-figuren. De reuzenkrab uit de film is één van de zeemonsters waarover we van alles kunnen ontdekken en zelfs de haak van Maui staat er! Terwijl ik bij de krabben sta te kijken, hoor ik Fiene roepen over haar krab-handjes. Ze heeft handschoenen ontdekt waarbij ze net zulke klauwen heeft als de reuzenkrab.

Ook leren we over de walvis, waarvan je zelfs een echt oog, tand én een enorme piemel kunt bekijken! Het verhaal van Jonas en de Walvis wordt hierbij uitgelicht.

 

Familie-Expo Zeemonsters bij Maritiem Museum Rotterdam

Zo gaan we één voor één alle wezens voorbij en we bekijken en ervaren alles uitgebreid. Tussendoor pakken we het boekje erbij om te checken wat wel en niet echt zou zijn.

 

Aan het eind van de tentoonstelling kun je allerlei vragen beantwoorden over de zeemonsters / zeewezens. Welke is echt en welk wezen is verzonnen? Zijn zeemeerminnen echt zo eng als die van de Lorelei rots?? Eén ding is zeker, er is in ieder geval nog 1 schattige zeemeermin:

Familie-Expo Zeemonsters bij Maritiem Museum Rotterdam

 

Zeemonsters in de meivakantie

Ben jij enthousiast geworden en wil je ook graag met je gezin naar de Familie-Expo Zeemonsters? Doe dit dan in de meivakantie. Van 28 april t/m 5 mei kunnen kinderen hun eigen zeemonster maken in een workshop of gaan ze aan de slag met een ‘stop-motion’ film. Daarnaast is dan de muzikale vertelvoorstelling ‘Lampje’ (naar het boek van Annet Schaap) te bewonderen.

 

Familie-Expo Zeemonsters bij Maritiem Museum Rotterdam

 

Praktische informatie

 • Familie-Expo Zeemonsters is te zien tot en met september 2021
 • Adresgegevens:
  Maritiem Museum Rotterdam
  Leuvehaven 1
  3011 EA Rotterdam
 • Entreeprijzen:
  – Volwassenen: € 14,00
  – Kinderen van 4 t/m 15 jaar: € 10,00
  – Kinderen tot 4 jaar: gratis
 • Openingstijden:
  – Dinsdag t/m zaterdag 10:00 – 17:00 uur
  – Zon- en feestdagen 11:00 – 17:00 uur
 • Check voor meer info de website van het Maritiem Museum Rotterdam

 

Zeemonsters; een erg leuke tentoonstelling voor zowel jonge als wat oudere kinderen, zeker met het boekje erbij. Naast deze tentoonstelling valt er nog veel meer te beleven in het Maritiem Museum. Een bezoekje is zeker de moeite waard!

Gaan jullie wel eens naar een museum?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.