Extra uitdaging of ondersteuning dankzij De Bijlesmeester

Kan jouw kindje ook wel eens wat extra uitdaging gebruiken? Of juist wat extra ondersteuning? Bij De Bijlesmeester hebben ze allerlei materiaal beschikbaar om jouw kindje te helpen.

 

Oefenmateriaal Bijlesmeester

 

De Bijlesmeester

Het doel van De Bijlesmeester is om kinderen met plezier naar school te laten gaan door middel van bijles en huiswerkbegeleiding. Dit kan zowel online als thuis en is beschikbaar voor alle vakken van de basisschool en de middelbare school.

Daarnaast biedt De Bijlesmeester ook oefenmateriaal voor kinderen op de basisschool. Kinderen kunnen extra oefenen of juist wat meer uitgedaagd worden. Het materiaal bestaat uit oefenboeken en flitskaartjes, die zijn ontwikkeld volgens de richtlijnen van de eindtoetsen van Cito en Nio en door kinderen zelfstandig doorgewerkt kunnen worden.

 

Extra uitdaging

Ons kleutermeisje heeft al vanaf ik me kan herinneren ‘iets’ met letters en cijfers. Ze heeft interesse voor taal en rekenen en wil daar graag in uitgedaagd worden. Ze verslindt doeboekjes, lost graag rekensommetjes op en kan stiekem al best goed lezen. Toen wij de vraag kregen of het oefenmateriaal van De Bijlesmeester wellicht iets voor haar zou zijn, kon ik dan ook volmondig ‘ja’ antwoorden.

Oefeningen Bijlesmeester

Er zijn verschillende oefenboeken beschikbaar. Voor Fiene (groep 1) koos ik het volgende lesmateriaal:

  • Taal – groep 1/2
  • Rekenen – groep 1/2
  • Meesterlijk leren – groep 1/2
  • Flitskaartjes – Spelling groep 3

De Flitskaartjes voor groep 1/2 bestaan uit de letters van het alfabet. Aangezien Fiene die wel onder de knie heeft, koos ik voor haar de Flitskaartjes voor groep 3, met woordjes erop.

 

Wat vinden wij?

We begonnen met de flitskaartjes, waar Fiene gelijk een spel in zag. Er zitten makkelijke en moeilijkere woorden in. Door deze steeds af te wisselen blijft het leuk om steeds een nieuw woord op te lezen. Dit setje gaat trouwens ook echt mee in de auto als we op vakantie gaan, want dit soort opdrachtjes vindt ze helemaal leuk!

Flitskaartjes

 

Dan de oefenboeken voor taal en rekenen. De opdrachten staan op een leuke manier afgebeeld, waardoor het kinderen ook echt uitnodigt om eraan te beginnen. Dit zijn het soort boeken waar Fiene helemaal in kan duiken, wat ze dan ook bijna letterlijk doet – languit op de grond tussen de grote kussens. Taal en rekenen, het gaat haar eigenlijk prima af en als ze het even niet weet, bekijken we samen de opdracht. In de oefenboeken zit een fijne afwisseling van makkelijk en iets moeilijker, waardoor ze na een lastigere opdracht al snel weer zelfvertrouwen krijgt van de volgende opdracht.

Oefenboeken Taal en Rekenen

Over het algemeen zul je er als ouder bij de oefenboeken van groep 1/2 nog wel uitkomen 😉 , maar de antwoorden zijn allemaal terug te vinden achterin de boeken.

 

Fiene heeft genoeg uitdaging om ook in de zomervakantie lekker door te ‘leren’ (zonder dat ze dit zo voelt natuurlijk). Lijkt dit jou nu ook echt iets voor jouw kind(eren)? Bestel dan het oefenmateriaal naar keuze via de onderstaande link:

Bestel jouw oefenmateriaal

 

Welk oefenmateriaal spreekt jou het meest aan?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

One thought on “Extra uitdaging of ondersteuning dankzij De Bijlesmeester

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.