Even voorstellen: onze nieuwe kittens!

Al jaren vraagt Fiene om een poesje. Haar hele klas weet dat het haar lievelingsdier is en zodra we er eentje tegenkomen is ze er niet meer bij weg te krijgen. En nu is het eindelijk zover en hebben we niet 1 maar zelfs 2 kittens in huis!

Wel of geen kat

Michiel en ik hebben eerder 2 geweldige katten gehad. Helaas bleken ze alle twee kattenaids te hebben en zijn ze uiteindelijk niet zo oud geworden. Toen onze tweede kat overleed, was Fiene net een paar maanden oud. We genoten volop van ons meisje en hoefden even geen nieuw huisdier. Waar Michiel en ik in dit gevoel bleven hangen, groeide ons meisje groter en zo snel als ze het kon vertellen, kwam haar liefde voor de kat naar boven.

Fiene als baby met poes
Fiene als baby met poes Raki

Waar we aan het begin nog dachten ‘ach, volgende week wil ze vast een hondje en dan weer een konijn..’, werd al snel duidelijk dat het toch echt bij de katten bleef. Maar ja, wij weten dat katten niet alleen leuk, lief en gezellig zijn, maar ook verzorging nodig hebben. Je moet voor oppas zorgen wanneer je zelf niet thuis bent om eten te geven en daarnaast willen we onze meubels het liefst gewoon heel houden. Dus wij bleven bij ons standpunt en Fiene moest het doen met de knuffelversies.

Informatie inwinnen

Fiene’s kattenliefde blijft echter heel erg groot en daarom ben ik me nog eens wat meer gaan inlezen. Ik kwam erachter dat wanneer je 2 kittens uit hetzelfde nestje neemt (2 mannetjes of 2 vrouwtjes), ze minder zullen slopen. Veel gekrabbel gebeurt uit verveling en wanneer ze met z’n tweetjes zijn, zullen ze elkaar bezig houden.

Het is het voor katten ook véél fijner om samen uit het nest te gaan. Het is een stuk minder spannend voor ze omdat ze een vriendje bij zich hebben. Zo blijft het toch vertrouwd. Daarnaast zijn ze ook nog eens niet alleen wanneer je als gezin een dag niet thuis bent.

Hoe meer ik erover las, hoe meer het bij mij weer begon te kriebelen.. Toch misschien wel weer heel erg leuk, die gezelligheid van katten.. Ik opperde het eens bij Michiel maar hij twijfelde nog, dus we gingen er nog niet voor.

Waarom mag ik geen poesje..?

En toen was daar een heel verdrietige Fiene.. Ze lag al op bed toen we wat hoorden boven en toen Michiel ging kijken lag Fiene heel hard te huilen. Ze wilde zó graag een poesje.. Maar dan wel een echte deze keer. Het werd maar weer eens duidelijk dat vaders een heel zwakke plek voor hun dochters hebben 😉 . Ze kwamen samen naar beneden en met natte oogjes en een rood hoofdje vertelde Fiene heel blij dat papa had gezegd dat we ‘misschien over een tijdje’ toch een poesje zouden doen!

FurReal Walkalots Poes
Fiene is heel blij met haar speelgoed katten, maar wil nog veel liever een echte..

Ik keek verbaasd naar Michiel en hij keek terug met een blik van ‘ach, waarom ook niet’. Ze was zó blij en stelde allemaal vragen over hoe lang ‘over een tijdje’ zou zijn en hoe het katje eruit zou zien en hoe we deze zouden noemen. Ik vertelde dat we maar eens op zoek moesten naar een nestje en het wel even kon duren. En natuurlijk dat ze wel een heel grote bofkont was dat er dan toch echt een poesje zou komen!

Op zoek naar een nestje

De rest van de avond bespraken Michiel en ik wat we wilden. 1 of 2 katjes? En kiezen we dan een poes of een kater? Wat hebben we nodig? Vanaf wanneer kan het? Al snel kwamen we tot de conclusie dat we er twee wilden (poesjes of katertjes) en dat het eigenlijk niet echt uitmaakte wanneer ze zouden komen. De volgende dag zou ik wat rond gaan bellen en op zoek gaan naar een nestje kittens, jeej!

De volgende ochtend werd Fiene wakker met de vraag ‘komt er echt een poesje over een tijdje, pap?’. Zo fijn als je die vraag dan eindelijk met ‘ja’ kunt beantwoorden! We wisten nog niet hoe lang het zou gaan duren, dus dat vertelden we haar ook. Toen ik haar op school had gebracht, ben ik gelijk op zoek gegaan! Ik belde naar de kittenopvang en asiels in de buurt en uiteindelijk vond ik een nestje kittens die ook nog eens oud genoeg waren om het nestje te verlaten.. Ze hadden nog een aantal kittens beschikbaar, waaronder 2 broertjes – perfect!

Welkom kittens

We konden ze zelfs dezelfde dag nog op komen halen, dus ik ben snel inkopen gaan doen. Michiel naam een uurtje vrij en bracht Fiene naar mijn zus, waar ze ‘als verrassing’ mocht eten. Ze wist namelijk niet wat we van plan waren!

Michiel en ik kwamen eerst samen thuis en hebben de kittens even laten wennen in de woonkamer. Daarna haalde hij Fiene op bij mijn zus. Nietsvermoedend kwam Fiene thuis en was druk aan het vertellen over wat ze allemaal had gedaan, terwijl ze opeens een kitten voorbij zag stappen. Dat moment was echt goud! Ze hield haar adem in en zei ‘… een kitten?’ en keek ons verbaasd aan. Helemaal blij liep ze op hem af en zag daarna zijn broertje! ‘…. twee kittens….???’ Ze wist gewoon niet wat ze moest zeggen en moest bijna huilen omdat ze zó blij was. Dit was zó mooi!

Fiene met de kittens

Fiene mocht hun namen verzinnen en kwam met Lucky en Smitch. Hoe ze aan de naam Smitch komt? Wij hebben geen idee. Maar helemaal prima, het was haar keuze. Lucky is licht oranje van kleur en Smitch heeft een wat diepere, donkere kleur oranje.

Lucky en Smitch
Samen slapen

Inmiddels hebben we ze een week en ze zijn al niet meer weg te denken. Wat zijn ze leuk!! Ze doen echt alles samen, zo schattig! Naast schattig zijn ze ook heel erg lief, zacht en soms ontzettend ondeugend en grappig. Het zijn twee broertjes, maar het is heel leuk om te zien dat allebei echt een eigen karaktertje hebben. Je merkt dat ze echt aan ons en hun nieuwe omgeving aan het wennen zijn en we ontdekken steeds weer een nieuwe eigenschap.

De komende tijd zullen jullie vast vaker lezen over onze kittens. Hebben jullie ook huisdieren?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

One thought on “Even voorstellen: onze nieuwe kittens!

  1. Lieve Fiene , wat een leuke nieuwe vriendjes zijn Lucky & Smitch . Je gaat vast heel veel van hen houden . Wij hebben een zwarte kater , hij heet Joris .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.