Eten met nijntje | Hét kookboek voor kinderen

Op de één of andere manier hebben de boeken van nijntje iets ‘magisch’, waardoor je ze eigenlijk het liefst allemaal op je boekenplank zou zien staan! Het nieuwste nijntje lees- en kookboek is dubbel zo leuk, want hiermee kun je samen lezen, koken én natuurlijk eten!

Eten met nijntje

Eten met nijntje

In samenwerking met culinair schrijver en vader Samuel Levie heeft Mercis Publishing een nieuw nijntje lees- en kookboek uitgebracht. Eten met nijntje bestaat uit vijf nijntje-verhalen over eten én veertig nieuwe, aansluitende recepten van Samuel Levie. Een heerlijk kookboek waarbij jonge kinderen met behulp van nijntje worden gestimuleerd tot het proberen van nieuwe smaken!

Titel: eten met nijntje
Door: Samuel Levie en Dick Bruna
ISBN: 978-90-5647-814-8
Uitgeverij: Mercis Publishing
Adviesprijs € 19,95

De verhalen

eten met nijntje

In vijf korte verhalen leren nijntje en haar vriendjes kinderen meer over eten en waar het vandaan komt. Zo gaat nijntje bijvoorbeeld op ontdekkingstocht in een boomgaard, ze leert dat melk van een koe komt én ze helpt in de moestuin. De recepten in het boek sluiten aan bij de verhalen, zodat kinderen ook echt meer over hun eigen eten te weten komen.

De recepten

eten met nijntje

De recepten en tips in ‘eten met nijntje’ zijn heerlijk voor de hele familie, maar bij uitstek geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters. Het boek is een inspiratiebron voor ouders die hun kinderen willen laten proeven dat groenten lekker zijn. Het boek bevat maar liefst veertig diverse en voornamelijk vegetarische recepten. Van wortelsaté en bloemkoolpannenkoeken tot heerlijke perensmoothies.

De gerechten beloven eenvoudig te maken, gezond en vooral erg lekker te zijn. Dat gaan wij uiteraard uitproberen!

Samen aan de slag

Michiel staat graag in de keuken en ons meisje heeft daar zeker iets van meegekregen in de genen. Ook zij is regelmatig bij haar speelgoedkeuken of -BBQ te vinden. Ze vindt het ontzettend interessant om ons mee te helpen met het bereiden van gerechten en wil altijd alles proeven. Ze vindt het dan ook heel erg leuk om het boek op deze manier met elkaar te ontdekken.

Als eerste probeerden we de bovenstaande wortelsaté uit. Fiene sneed de wortels in stukjes (met een kindvriendelijk mes) en reeg ze aan de stokjes, waarna ze een laagje dressing kregen en ik ze in de oven kon schuiven. Als finishing touch hebben we ze nog even onder de grill gezet. Onze kleine kokkin was heel trots met het heerlijke resultaat:

Wortelsaté

Naast de lekkere wortelsaté hebben we ook een heerlijke smoothie gemaakt! Een heerlijk alternatief voor een bakje fruit én ontzettend handig om je (over)rijpe fruit in kwijt te kunnen. We kozen voor een tropische smoothie met ananas, mango en kokosyoghurt. Bij de bereiding van de smoothie heeft onze dame zich deze keer beperkt tot het bedienen van de knoppen. Het opdrinken van het drankje heeft ze wel helemaal voor haar rekening genomen, want ze vond het heerlijk!

Smoothie

Wij zijn voorlopig nog niet klaar met het uittesten van recepten uit eten met nijntje. Het boek is hier dan ook helemaal goedgekeurd!

Laat jij je kind(eren) ook wel eens meehelpen met koken?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.