Verslag van Fiene’s eerste dagje Efteling

Afgelopen woensdag was het eindelijk zo ver: we gingen voor het eerst met Fiene naar de Efteling!! Ik was reuze benieuwd hoe ze het zou vinden en of ze sommige kinderattracties misschien nog wat eng zou vinden en nu kwamen we er eindelijk achter 🙂

Mijn vader nam ons en mijn zus met haar kindjes mee, dus we waren gezellig heel de dag met elkaar op pad. Fiene vond het helemaal leuk, want ze kan haar grote neef en nicht niet vaak genoeg zien!

Een dagje Efteling

Efteling

Iets na tienen kwamen we bij de Efteling aan. Het was niet zo druk, dus we konden zo naar binnen lopen. Eenmaal binnen zei Fiene ‘Kom mama, gaan pinguïns zoeken’ – ehm nee Fien, die zijn hier niet – dit is geen dierentuin… haha.

Toen we binnenkwamen wilde mijn vader eerst even koffie drinken. Gelukkig waren de kinderen goed afgeleid door de karpers die in de vijver naast het terras zwommen, dus die waren even vergeten dat ze eigenlijk in de Efteling waren en heel graag richting de attracties wilden 😉

 

Droomvlucht

Efteling - droomvlucht

Op naar Droomvlucht! Waarschijnlijk zou het daar gedurende de dag alleen maar drukker worden en we hadden geen zin om 3 kwartier in de rij te moeten wachten, dus die konden we maar gehad hebben. Onderweg zag Fiene al leuke sprookjesfiguren en hoorde ze overal al muziekjes. Ze bleef maar dansen in de buggy, ze was zó enthousiast! Eenmaal bij droomvlucht aangekomen, mocht ze uit de wagen en rende ze gelijk weer naar Jack en Lynn. Met z’n drietjes liepen ze naar binnen – heerlijk om te zien!

Gelukkig was het hartstikke rustig en konden we zo ver doorlopen dat we de karretjes al konden zien toen we in de rij aansloten!

En wat vond ze het leuk! Eerst was het best wel donker en waar andere kinderen dit vaak eng vinden, vindt Fiene donker altijd heel erg leuk. Dus die riep ‘Oeeeeeh donker’ en ‘Oeeeh pannend’  haha gekkie. Eenmaal bij de mooie lichtjes en elfjes had ze zo’n enorme smile op haar gezichtje – ze vond het echt geweldig. Er kwam hier en daar nog een ‘wow’ uit en ‘ooh moooooi’ en heel wat gegiechel. Michiel en ik hebben he-le-maal niks van droomvlucht gezien en hebben alleen maar naar dat heerlijke genietende hoofdje en naar elkaar gekeken.

Aan het eind ga je best hard naar beneden en dat vond ze ook helemaal leuk. ‘Mama sneller’ en ‘Whieeeeeeeeeee’ waren de voornaamste kreten. Als we toen gelijk naar huis waren gegaan, was het al een topdag geweest haha.

 

Volk van Laaf

Vervolgens zijn we doorgegaan naar het Volk van Laaf (altijd gedacht dat dit ‘Land van Laaf’ heette by the way..). Ook hier vond ze het ritje heel leuk, zeker omdat ze haar neef en nicht af en toe in een paar karretjes voor ons kon zien zitten. Ze wist dat opa ergens beneden zou staan kijken, dus zodra we erin zaten, begon ze heel hard ‘Oooooooopaaaaaaa’ te roepen met haar handjes langs haar wangetjes – gelukkig stond opa dichtbij 😉

 

Pieck Parade

Efteling - Pieck Parade

Nadat ook de draaimolen was goedgekeurd, aten we even een broodje. We hoorden vlakbij iemand op de drums slaan en nog wat ander gepingel, waar we verder eigenlijk weinig aandacht aan besteedden. Totdat ze voorbij kwamen en mijn zus ineens riep ‘Kijk nou, ganzen!’ – en inderdaad.. Een hele ganzenparade!! Serieus.. dit heb ik echt nog nooit gezien! Wie een paar weken geleden over mijn ‘kip encounter‘ las, begrijpt dat ik hier niet heel warm voor liep.. maar wat waren die ganzen getraind zeg! Ze liepen allemaal netjes in een rij en ze keken ook niet heel woest of zo.. Bizar!

Dit bleek achteraf dus de Pieck Parade te zijn, die al vanaf 2003(!) in de Efteling te zien is.

 

Carnaval Festival

Efteling - Carnaval Festival

Toen onze broodjes op waren, was het tijd om richting het Carnaval Festival  te gaan. Ook hier konden we weer gelijk doorlopen en zaten we zo in onze karretjes. Fiene was trouwens niet vergeten wat ik bij de ingang had gezegd en spotte daar toch echt pinguïns (lees: ‘Maaaaaaaaaaaaaaaam Pinguiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiins’ – met een heel hoog stemmetje).

Ook deze attractie vond ze trouwens geweldig. Ze zat lekker te dansen op het aanstekelijke muziekje en in haar handjes te klappen.

 

Pagode

Efteling - Pagode

We twijfelden heel even of we hier in zouden gaan. Mijn neefje en nichtje vonden het wel spannend zo hoog, maar bikkels als ze zijn – ze gingen erin! En ze vonden het ook nog eens hartstikke leuk om zo ver te kunnen kijken. Fiene ook trouwens, die riep heel de tijd ‘omhoog! omhoog!’.

Wij keken gelijk even waar we heen moesten, wel zo handig als je zo hoog bent!

 

Stoomtrein

We besloten met het stoomtreintje mee te gaan naar de volgende halte en daar het Sprookjesbos in te gaan. De trein zat stampvol zeg! Zo druk had ik het nog nergens gezien. De kinderen vonden het heel erg leuk (Fiene heeft het er nog steeds over) maar aangezien je om het park heen rijdt, zie je er eigenlijk niet zoveel – dus van mij hoeft het een volgende keer niet perse.

 

Sprookjesbos

Efteling - Sprookjesbos

Eenmaal het treintje weer uit zijn we naar het sprookjesbos gegaan. Fiene wilde uit de buggy en rende er op los in het bos, samen met Jack. En als Jack even ergens wilde kijken, riep ze hem net zo lang tot hij weer met haar mee rende (‘Jackie, Jaaaaaackie kohooooom renneh!’).

Ze was helemaal fan van de bekende paddenstoeltjes, waar we er gelukkig genoeg van tegenkwamen 😉

Verder wilden ze bij elk huisje even binnenkijken. De sprookjes zelf gingen nog even aan Fiene voorbij, maar dat geeft helemaal niks want zo vond ze het ook al helemaal leuk.

Efteling - Sprookjesbos

Ze was enorm onder de indruk van Langnek. Ze riep steeds Michiel erbij om te vertellen wat ze wel niet zag ‘Ooh papa, kijk! Lange nek! Oooooh’

 

Pandadroom

Intussen was het echt al wat later geworden en de kindjes werden ook best wel moe, dus we besloten nog twee attracties te doen. Eerst Pandadroom. Nadat we eerst per ongeluk in het spookhuis terechtkwamen, liepen we daarna richting de attractie. Op zich best leuk dat filmpje, maar al met al duurde het wel erg lang. Fiene was die bril dan ook al lang zat voordat de film überhaupt begon, dus die heeft er niet zoveel van meegekregen. Het was ook wel eind van de dag natuurlijk, dan is het geduld ook wel ‘iets minder’ 😉

 

Fata Morgana

Als laatste bezochten we de Fata Morgana. Ook daar was het super rustig en konden we ongeveer gelijk doorlopen naar de bootjes. Ik was wel erg benieuwd hoe Fiene dit zou vinden, want ik herinnerde me wel dat er best wat enge dingen te zien waren. Maar Fiene vond het allemaal prachtig! de boot gaat eerst door een soort ‘bos / moeras’ en ze riep gelijk ‘Ooh weer sprookiesbos’ haha – dat heeft dus indruk gemaakt 😉

Ook de tijgers vond ze heel erg stoer. Overal zag ze wel iets om aan te wijzen en op te noemen. Weer dat heerlijke gezichtje met een constante smile erop – zó lief!

 

We sloten de dag af bij McDonalds, waar de meiden ook nog eens een prinses bij hun Happy Meal kregen – wat wil je nog meer! Daarna snel naar huis, want Fiene was echt gesloopt van deze heerlijke dag.

 

Ondanks dat we de fotocamera vergeten waren, heb ik toch aardig wat foto’s gemaakt van de dag. Maar helaas is mijn telefoon aan vervanging toe, want een groot deel was enorm bewogen of soort overbelicht en op de dag zelf viel dat ding ook steeds uit.. Gelukkig hadden Michiel en mijn zus ook aardig wat kiekjes geschoten, dus hebben we de dag nog aardig vast kunnen leggen.

Als je trouwens nu nog aan het lezen bent, heb je het aardig volgehouden – want ik ben nogal langdradig geweest haha!

 

Ik vond het heerlijk om weer eens in de Efteling te zijn! Kom jij er vaak?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

21 comments on “Verslag van Fiene’s eerste dagje Efteling

 1. Wat een leuk verslag en wat fijn dat jullie nergens lang hebben hoeven wachten! De efteling is mijn favoriete pretpark aller tijden! Wij vieren Emma’s verjaardag daar dan ook ieder jaar (dan heb ik een reden om elk jaar te gaan he hahaha). Droomvlucht is mijn favoriet, fijn dat jouw dochtertje daar ook zo van heeft genoten! En de pagode… laten we zeggen, ze is een grotere held dan ik 😉
  Daisy onlangs geplaatst…JulianatorenMy Profile

 2. Oh wat is de Efteling toch heerlijk!! En logisch dat Fiene die bril bij de Pandadroom snel zat was. Vooral voordat de film begint, vind ik het ook te lang duren daar. Maar goed, ze hebben een mooie boodschap
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Nominatie Liebsteraward #3My Profile

 3. Wat leuk! Ik twijfelde steeds met de kinderen maar zo te lezen is er genoeg te doen voor kleintjes.

  Die ganzen heb ik ook nooit eerder gezien en dacht ook Land van Laaf haha! Maar klinkt als een heerlijke dag. En dat Fiene het er nog steeds over heeft zegt genoeg ? leuk om te lezen (en ja, van begin tot eind)
  Merel onlangs geplaatst…Mama Challenge 7: Schoonmaken met peutersMy Profile

  1. Gewoon gaan hoor, het was echt nog aardig aanpoten om alles te doen wat we wilden!
   Ik vroeg me van tevoren ook een beetje af of er wel genoeg voor Fiene was, maar we er waren ook nog wat attracties die we niet hebben gedaan, maar wel hadden gekund met haar.

 4. Wat leuk, de Efteling. Wij gingen vorig jaar sinds lange tijd weer eens. Voor het eerst met onze oudste dochter, die was toen bijna 1. Voor haar nog niet veel te beleven dus. Maar haar nichtjes van toen 3 gingen mee en die vonden het erg leuk. Deze zomer gaan we weer en is onze oudste dochter dus bijna 2 en de jongste gaat ook gezellig mee, net een half jaar. Gewoon lekker wandelen door het Sprookjesbos. 🙂
  Ellen onlangs geplaatst…Waar word ik blij van? #30DayBlogChallengeNLMy Profile

 5. Leuk, de Efteling! Ik kan niet wachten tot zoon oud genoeg is om dat allemaal met hem te beleven. Zelf vind ik de Efteling namelijk niet zo denderend (ik ben meer van de achtbanen), maar met kinderen lijkt het me fantastisch. Nog even geduld want hij is nog maar anderhalf. Hoe oud is Fiene?
  Tessa onlangs geplaatst…Top Twaalf: redenen om Finding Dory te zienMy Profile

  1. Het is inderdaad een heel andere manier van naar een pretpark gaan met een kleintje haha. Fiene is 2 – ze is van begin juni 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.