De eerste weken op de basisschool – Hoe bevalt het?

Fiene’s eerste weken op de basisschool zitten er al weer op! Wat is het snel gegaan en wat is er eigenlijk al een hoop gebeurd. Tijd om even terug te kijken en jullie te vertellen hoe het gaat.

 

Eerste weken op de basisschool

 

De eerste weken op de basisschool

De eerste week was het vooral heel erg wennen. Fiene vond het hartstikke leuk, maar elke dag vroeg op en naar school hakte er wel een beetje in. Ze was ontzettend moe en dat was soms ook aan haar humeur te merken. Dus vroeg naar bed, waarbij ze gelukkig snel in slaap viel, waardoor ze het nog net volhield. Hier waren we van tevoren ook vanuit gegaan, dus dat was geen verrassing. Na de eerste week ging het al een stuk beter qua vermoeidheid en was Fiene al aardig gewend aan het nieuwe ritme. Ze vindt het allemaal even leuk en heeft al regelmatig speelafspraken met haar schoolvrienden en -vriendinnen.

Wat ik niet had verwacht is dat ik zelf best heb moeten wennen. Voorheen konden we het nog wel eens wat rustiger aan doen ‘s morgens, maar nu zaten we opeens elke dag in de ochtendstress. Ik zat gewoon niet echt in het ritme, vergat steeds weer iets en kreeg de tijden maar niet in mijn hoofd – zo stom!

In week twee hebben we ook onze eerste ouderavond gehad, waarbij we onder andere werden geïntroduceerd met de ‘Schatkist methode’ en de ‘Kanjertraining’, waardoor ik eigenlijk alleen maar aan het programma ‘De Luizenmoeder‘ kon denken. Ik vond het altijd een hilarisch programma, waarbij het me nu pas opvalt hoe erg het allemaal op het echte schoolleven is gebaseerd (best shocking eigenlijk 😉 ). Ook mocht ik deze week mee op schoolreis, waar ik al eerder over vertelde.

 

Eerste weken op de basisschool

 

Fiene op school

Na een paar fijne weken, had Fiene even een ‘off day’ (om het zo maar te zeggen). Het zat een beetje tegen bij Fiene en ze wilde gelijk niet meer naar school, waarbij ik haar zelfs huilend op school moest achterlaten. Ik vond het best heftig en deelde dit verhaal dan ook al eerder met jullie. Gelukkig was dit uitzondering op de regel, want ze gaat weer vol enthousiasme naar school!

Ook maakten we weer een basisschool-mijlpaal mee, want we hebben ons eerste 10-minuten gesprek met de juffen gehad. Terwijl we in de hal op onze beurt zaten te wachten, bedachten we ons dat 10 minuten eigenlijk best lang zijn.. Waar zouden ze het over willen hebben? Al snel werden we geroepen en mochten we tegenover de juffen plaatsnemen. We praatten over Fiene, eerst wij, want ze wilden graag van ons horen hoe wij Fiene zien en daarna de juffen. Al snel bleek dat ze haar precies zien hoe ze is, wat heel fijn is!

Ze zien Fiene als een heel lief, leergierig, enthousiast en zorgzaam meisje, dat iets te perfectionistisch is. Als een spons zuigt ze de informatie op die ze hoort, ziet en voelt en ze luistert goed naar wat er gezegd wordt. De 10 minuten vlogen voorbij en voor we het wisten, stonden we weer buiten.

 

Ons meisje doet het ontzettend goed op school. Ze gaat met heel veel plezier, wat zó belangrijk is! Het was ook heel fijn om feedback vanuit school te krijgen over hoe ze daar is. Zo te horen is ze gelukkig lekker zichzelf en voelt ze zich helemaal thuis.

Hoe gingen de eerste weken op de basisschool bij jouw kindje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.