Mijn eerste schoolreisje mee als moeder

Vorige week mocht ik met de kleuters mee op schoolreisje. Ik zeg ‘mocht’, want waar ik wel eens lees dat mensen ‘toch een keer mee moesten’, staan de ouders bij ons op de basisschool figuurlijk in de rij voor dit soort uitjes. Ik vond het super dat ik de eer had gekregen, maar ergens vond ik het ook een beetje spannend zo’n eerste keer..

 

Schoolreisje

 

Wel of niet mee op schoolreisje?

Tijdens Fiene’s wen-week op de basisschool, net voor de zomervakantie, had ik een gezellig praatje met de juf. Het onderwerp ‘schoolreis’ kwam ook voorbij, waarbij ik aangaf dat het me best leuk leek om mee te gaan. Ook omdat het hele schoolleven voor haar dan nog best nieuw zou zijn. De juf vertelde me dat er tegen die tijd een lijst in de klas zou komen te hangen waarop je je als ouder kon inschrijven om mee te gaan, handig! Wel gaf ze aan dat moeders van ‘nieuwe’ kindjes wel eens voorrang krijgen, omdat het dan snel nog wat spannend is voor het kindje.

Na de zomervakantie begon dan eindelijk het ‘echte’ basisschoolleven voor Fiene en al snel hoorde ik moeders over het aankomende schoolreisje. Ik had het er niet meer met de juf over gehad (je wilt je als nieuwe moeder ook niet opdringen..) en wachtte geduldig af. Intussen ving ik al wel op dat moeders in de ouderraad sowieso mee mochten en er vaak weinig moeders nodig zijn, dus ik had eigenlijk niks meer verwacht. Tot ik een week van tevoren door de juf werd gevraagd of ik nog steeds mee zou willen. Nou, dat wilde ik wel!! Ik heb dezelfde dag nog een vrije dag ingediend op mijn werk (die gelukkig goed werd gekeurd ;)) en ik kon niet wachten om met mijn meisje mee te gaan!

 

De voorbereidingen

Een paar dagen voor vertrek, checkte ik even bij de juf of ik nog iets moest meenemen, voorbereiden of in huis moest halen, maar dat was allemaal niet nodig. School zorgde overal zelf voor. We gingen naar Pukkemuk in Dongen, waar voor eten en drinken werd gezorgd. De kinderen hoefden dus zelf ook niets mee te nemen. De dag van tevoren zou ik horen welke kinderen er in mijn groepje zouden zitten.

Waar een ander denkt ‘fijn, dat is lekker makkelijk’ – wat het ook is -, word ik daar een beetje zenuwachtig van.. Ik ben echt iemand van de lijstjes en wil mezelf altijd goed voorbereiden. Laat mij een checklist afvinken en ik ben er klaar voor – maar er was nu weinig af te vinken.

‘Gelukkig’ ben ik ook iemand van de doemscenario’s, dus had ik al snel een eigen checklist gemaakt.

Mijn checklist:

  • Pleisters, wondzalf, gaas, na de prik smeersel, noem maar op eigenlijk
  • 3 extra setjes (broekje, shirt, onderbroek) – ieder in een eigen zakje, voor het geval er een kleuter bij zit (of 3 dus) die het allemaal net iets te spannend vindt of iets te laat bedacht dat ze toch echt moest plassen.. Het zakje kun je dan gelijk gebruiken voor de vuile kleding, wel zo handig.
  • Nog meer zakjes.. je moet het maar nodig hebben 😉
  • Een paar pakjes zakdoekjes
  • Snoetenpoetsers – ik kan niet zonder
  • Nog 3 extra shirts, voor het geval een kindje een beker sap over zich heen gooit en er heel veel wespen zijn..
  • Sokken. Er was een indoor speeltuin, waar kinderen niet met blote voeten mogen spelen. Stel nou dat er toch een kindje per ongeluk op slippers was gekomen..
  • Een flesje water – gewoon altijd handig
  • Het lijstje met de namen van mijn groepje – zo goed kende ik de meiden nog niet

Overdreven? Ja, waarschijnlijk wel… Hoeveel ik nodig heb gehad? Niks natuurlijk, maar stel dát, dan was ik ‘your girl’!

 

Schoolreisje

 

Hoe was het?

Vanaf het moment van verzamelen tot aan het einde van de reis – het was top! Pukkemuk is een heel leuk en overzichtelijk park, waar je de kinderen ook niet zo makkelijk kwijtraakt. Er is zowel binnen als buiten van alles te doen, dus als je met je groepje afspreekt waar ze kunnen spelen en je daarna met elkaar weer iets anders gaat doen, is het goed in de gaten te houden. Daarbij bestond mijn groepje uit 5 hele leuke meiden, wat het allemaal heel gemakkelijk en gezellig maakte. Ze hadden het heel leuk met elkaar en kindjes uit andere groepen en het weer zat ook nog eens mee!

Het was goed te merken dat het best een intensieve dag was voor die kleintjes, want op de terugweg waren de kinderen een stuk rustiger dan op de heenweg. Ik moet zeggen dat ik het zelf ook best heftig vond! Toen we naar huis liepen dacht ik nog dat het wel meeviel, maar toen ik eenmaal thuis neerplofte, was ik helemaal op. Op zich niet zo gek na een dag met tientallen gillende kleuters om je heen haha. Moe maar voldaan zullen we maar zeggen, want het was echt een top schoolreisje!

 

Ben jij wel eens mee op schoolreisje geweest?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “Mijn eerste schoolreisje mee als moeder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.