Eerste keer strand, nog nèt als dreumes

Wij hebben de afgelopen dagen doorgebracht op Bospark ‘t Wolfsven, samen met mijn familie. En wat hebben we geboft met het weer zeg! En wat nog eens extra boffen was, is dat er een strandje / meertje bij het park zit. Aanstaande woensdag komt er een enorme plog online van het totale weekend, maar ik vond het wel zo leuk om onze stranddag alvast even apart met jullie te delen.

 

Eerste keer strand dreumes

 

Aangezien wij afgelopen zomer alleen nog maar naar het zwembad zijn geweest met Fiene, was dit voor haar de eerste keer op het strand, nog nèt als dreumes. Michiel en ik houden allebei ook meer van het zwembad dan van het strand, dus op vakantie kiezen we daar ook meestal voor. Het leek me wel heel leuk om met Fiene naar het strand te gaan, dus dit was een perfect moment!

 

Eerste keer strand dreumes

 

We zijn ‘s middags, na Fiene’s slaapje richting het strandje gegaan. De rest was er al en Fiene was helemaal enthousiast toen ze oma op het strand zag zitten. Ze plofte er gelijk bij op de handdoek en begon lekker te harken en scheppen.

 

Eerste keer strand dreumes

 

Fiene’s grote neef Jack en nicht Lynn waren al druk bezig met al dat zand en water, maar Fiene bleef in eerste instantie netjes op de handdoek. Zo bekeek ze alles van een afstandje en schepte ze vanaf haar ‘zandloze’ plekje. Ze moest echt even wennen aan het zand tussen haar teentjes haha.

 

Eerste keer strand dreumes

 

Toen Lynn even bij haar kwam zitten scheppen, kwam ze vanzelf wat meer los en op een gegeven moment was ze gelukkig wel over haar ‘zandangst’ heen. Ze bleef wel erg dicht in de buurt, maar dat vond ik eigenlijk ook wel prettig, dus dat kwam goed uit.

 

Eerste keer strand dreumes

 

Op een gegeven moment zijn we nog even naar het water gelopen en toen ze daar eenmaal in stond wilde ze alleen nog maar met haar beentjes in het water lopen. Ik vond het water nog best wel koud, maar Fiene vond het heerlijk – bikkeltje. Vlak bij ons plekje stond een speeltoestel waar Jack aan het spelen was, dus toen konden we haar wel overhalen om weer uit het water te gaan en daar even te gaan kijken.

 

Eerste keer strand dreumes

 

Eenmaal terug bij ons plekje, ging ze nog even wat zandvormpjes uitproberen met papa. Ze was helemaal trots als ze zo’n vormpje van het zand afhaalde en ze er ook echt een beestje in herkende.

 

Dit was echt een succes zeg! Fiene vond het echt hartstikke leuk om lekker te scheppen en met haar vormpjes en emmertjes bezig te zijn. Ze moest even loskomen, maar op een gegeven moment was ze helemaal vrij. Ze had zelfs een hele hand vol zand in haar mondje gestopt, wat we er daarna met veel water grotendeels uit hebben kunnen spoelen haha. Het hielp ook zeker dat haar neef en nicht erbij waren; als ze die twee bezig ziet, wil ze altijd vanzelf meedoen!

Ga jij vaak naar het strand met je kleintje(s)? Of ga je zelf ook liever naar het zwembad?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

18 comments on “Eerste keer strand, nog nèt als dreumes

  1. Ja, ik denk dat we dit toch echt wel vaker gaan doen hoor!
   Het was ook heerlijk om haar zo te zien genieten 🙂

 1. Wat is fiene een verschrikkelijk schattig meisje!! Zo lief! Wij zijn al wel ns naar het strand geweest, maar nog niet in het water. Ik ga altijd graag met de kind wandelen op jet strand. Met Emily zijn we alleen nog in het zwembad wezen zwemmen. En nu in het badje in de tuin.
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Emily 10 maanden updateMy Profile

  1. Dank je 🙂 *met trotse mama glimlach erbij*
   Wij hebben gisteren ook het badje opgezet inderdaad, heerlijk hoor – dit jaar kan ze er zelf in en uit en dat vond ze helemaal super!
   Vorig jaar hadden we een klein badje voor haar en ook een wat hoger zwembad staan voor onszelf, daar hadden we voor Fiene zo’n drijfband in gedaan, zo konden wel heerlijk met z’n drietjes in de tuin dobberen 😉

 2. Wat heerlijk en wat zullen jullie genoten hebben van het zand. Hier gaan we ook graag naar het strand, maar doen dit veel te weinig.

  1. Dat hebben we zeker! Wij hebben ons ook voorgenomen dit vaker te doen, hopelijk komt het er ook echt van.

 3. Ah wat een heerlijke foto’s! Wij wonen net wat te ver weg van het strand om er zomaar even naartoe te gaan dus we komen er helaas niet zo vaak. Al moet ik toegeven dat ik op vakantie toch meer van het zwembad ben…
  Charlotte onlangs geplaatst…Lief! liever, liefst!My Profile

  1. Het was bij ons ook dat het bij het vakantiepark was, anders zouden we er ook niet zo snel te vinden zijn ;). Maar ondanks dat wij ook niet zo van het strand zijn, vonden we het toch wel heel leuk zo met Fiene!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.