Een week MetMirjam #1 | Efteling, shoppen en tandarts

Vandaag is de start van een nieuwe rubriek, waarin ik jullie aan de hand van foto’s meeneem in onze afgelopen week; ‘Een week MetMirjam’. Het wordt geen vast weekoverzicht, want daar doe ik echt niet genoeg interessante dingen voor haha. Maar zolang ik niet steeds vergeet foto’s te maken, heb ik af en toe toch een leuk weekoverzicht tussendoor!

 

Maandag

Vorige week maandag hadden we een hele leuke dag op de planning staan; we zijn namelijk naar de Efteling geweest!

 

Maandag

Direct bij binnenkomst kwamen we Roodkapje en de Gelaarsde Kat tegen. Vooral Roodkapje maakte nogal indruk op Fiene, want die kwam ze nu zomaar tegen – hallo Efteling gevoel!

Onze keuze om op een winterse maandag naar de Efteling te gaan heeft goed uitgepakt, want het was echt ontzettend rustig! We konden overal gelijk doorlopen en hebben heel veel attracties dan ook meerdere keren gedaan.

 

Maandag

Afgelopen zomer waren we er ook en toen was het echt mega druk. Omdat we niet een uur in de rij wilden staan, hebben we toen de voor ons nog nieuwe attractie Symbolica overgeslagen. Deze keer was het zo rustig dat we de Muziektour, de Heldentour én de Schattentour achter elkaar hebben gedaan, zó leuk!

 

Maandag

We hadden bedacht om de dag lekker makkelijk af te sluiten bij de McDonalds, maar Fiene wilde heel graag naar de wok. Ons meisje is namelijk dol op garnalen en zalm (wij ook ;)) en ze weet nog dat ze die daar een paar maanden terug heeft gegeten. Daar hebben ze ook een speelhoekje voor kinderen, wat het voor haar nóg leuker maakt, dus we besloten lekker te gaan wokken. Er was ook een ander meisje aan het spelen, waar gelijk ze contact mee maakte en samen spelletjes mee speelde.

 

Dinsdag

Vandaag moet ik werken en maak ik weinig tot geen foto’s. In de ochtend breng ik Fiene naar mijn moeder, waar ze heerlijk speelt met allerlei leuk speelgoed van vroeger.

Na de leuke, lange dag van gisteren is ze vandaag nog aardig moe, dus het middagslaapje bij oma was goed besteed. Thuis wil ze ‘s middags al heel lang niet meer slapen, maar bij mijn moeder ziet ze dat toch vaak anders haha. Ze sliep bijna de hele middag en ook in de avond was ze zo weer vertrokken.

 

Woensdag

Woensdag

Vandaag ga ik gezellig met mijn zus en Fiene op pad. Lekker shoppen, kletsen en lunchen – dat was al weer even geleden! Ook wil ik naar een bakker die deze cadeaukaarten van de Postcodeloterij aanneemt. Bij ons in de buurt kan ik deze niet inwisselen, waardoor ik het steeds vergeet. Ik haal gelijk voor meer mensen, dus ik heb een hele verzameling!

 

Woensdag

De bonnen zijn ingewisseld, we hebben lekker gewinkeld en we hadden ook echt een foto-waardige lunch, maar als je die wilt delen, moet je wel een foto maken haha – oeps! Wel heb ik nog een foto gemaakt van wat aankopen die ik voor Fiene deed bij Jola en H&M. Het blauwe truitje met de eenhoorns en regenbogen is het bovenstukje van een pyjama, zo leuk!!

 

Donderdag

Toen ik ‘s middags thuis kwam, lagen er twee pakketjes van AliExpress op me te wachten – jippie!! Ik had wat haarspeldjes voor Fiene besteld en ze zijn helemaal geweldig. Het ene pakketje bestond uit de speldjes met de gekleurde bloemen en in het andere pakket zat een set met 20 verschillende kleuren strikjes. Ze zijn niet te klein en allemaal met alligator klemmen, dus ze blijven ook goed in het haar zitten.

 

Donderdag

Donderdag heb ik weer gewerkt, dus viel er weer weinig te fotograferen. Wel kreeg ik wat foto’s van mijn moeder over de WhatsApp, die nog wat speelgoed van vroeger had gevonden op zolder! TIC TAC TOC (hamertje tik) en de ronde Disneypuzzel herinner ik me nog zó goed van vroeger, die vond ik echt geweldig.

 

Bij thuiskomst lag er weer een verrassing op de mat, deze keer een heel tof, nieuw boekje van nijntje!

Donderdag

In ‘tellen met nijntje’ leren kinderen tellen op een interactieve manier. Binnenkort kun je hier een review mét WINACTIE van verwachten, dus hou MetMirjam in de gaten!

 

Vrijdag

Vrijdagochtend was het vooral rennen en vliegen. Aangezien ik al ongeveer heel de week de deur uit ben geweest, lag er aardig wat was op me te wachten. Die zette ik dus snel aan voordat ik Fiene naar de peuterspeelzaal bracht. Nadat ik Fiene had afgezet, haalde ik eerst de weekboodschappen binnen om daarna snel in huis aan de poets te gaan, waardoor de ochtend voorbij vloog en ik geen foto’s heb gemaakt.

 

Vrijdag

Nadat ik Fiene weer op had gehaald, racete ik naar de basisschool van mijn neefje en nichtje. Mijn neefje vierde vrijdagmiddag namelijk zijn feestje in Monkeytown en mijn zus had gevraagd of ik meeging. Het was er gelukkig rustig en dus goed te doen! De jongens konden lekker hun gang gaan, terwijl onze meiden zich samen ook prima vermaakten. Voor ons dus ook perfect zo.

 

Vrijdag

Fiene was helemaal afgedraaid na deze dag, dus die lag al vroeg te slapen. Dat kwam op zich niet verkeerd uit, want Michiel en ik hielden een spelletjesavond! Super leuk en dit gaan we dan ook echt vaker doen. Wij speelden Ramses dat ik pas ontving van Ravensburger. Een heel leuk spel waar je allerlei schatten moet zoeken onder de piramides. Ook hier volgt snel een review van, want het is echt een aanrader.

 

Zaterdag

Zaterdagochtend had Fiene een afspraak bij de tandarts. Ze ging normaal met ons mee, maar nu had ze de introductie van ‘Gewoon Gaaf’; een speciaal kinderprogramma waarbij ze vanaf de volgende keer zelf dingen gaat leren om haar gebit te reinigen.

De Gewoon Gaaf-methode helpt kinderen hun gebit gaaf te houden. Onder begeleiding van de mondzorgverlener kunnen ouders, samen met hun kind het gebit gaaf en de mond gezond houden.

Zaterdag

Nadat de mondhygiëniste met het kabouterspiegeltje in haar mondje had gekeken en had verteld wat de methode inhoudt, kreeg Fiene een muntje. Hiermee kan ze een klein cadeautje uit de automaat draaien, wat ze nog precies wist van de vorige keer.

 

Zaterdag

Deze keer kreeg deze bofkont niet 1, maar zelfs 2 cadeautjes uit de automaat – dus haar dag kon niet meer stuk!

 

Zaterdag

In de middag kwam ik erachter dat ik weer eens iets vergeten was bij de boodschappen, dus we reden nog even naar de Jumbo, waar ze een leuk speelhoekje hebben. Met mijn boodschappen verzameld, kwam ik weer bij haar terug en daar zat ze alweer gezellig samen met een ander meisje te kleuren.

In de avond keken we (natuurlijk) ‘Wie is de mol?’, waarbij ik eigenlijk baalde dat er niemand uit hoefde.. Zo kom ik natuurlijk geen steek verder! Al was ik overigens wel blij dat Simone er niet uitging, want dat is al vanaf het begin mijn Mol haha.

 

Zondag

Als het even kan, beginnen wij de zondag altijd heel relaxed. Eerst uitslapen (Fiene sliep ook weer lekker uit tot half 9), nog even in ons bed met z’n drietjes televisie kijken en dan ontbijten met afbakbroodjes. Zo ook vandaag, maar ja – ik vergat weer een foto van de gezellige ontbijttafel te maken..

 

Zondag

Michiel moest nog even iets ophalen in de sporthal, waar Fiene een bal (gelukkig een lichte) vond en besloot te gaan basketballen. De basket hing natuurlijk veel te hoog voor haar, maar ze ging er zeker voor.

 

Zondag

Omdat ze niet al te best weer opgaven, zijn we niet richting Brabant gereden voor een carnavalsoptocht. Het was flink koud, maar qua regen viel het achteraf volgens mij nog best mee, maar ach – volgend jaar beter. Wel zijn we nog even naar de kinderboerderij gegaan, wat ook altijd in de smaak valt. Dit konijntje kwam steeds tegen het gaas aan staan zodra Fiene begon te praten, wat er heel schattig uit zag.

 

Zondag

Er waren vorige week zelfs al lammetjes geboren!

 

Het hoogtepunt van de week was voor ons toch echt wel de Efteling. Deze week staat er een stuk minder op de planning, wat als voordeel heeft dat mijn huishouden waarschijnlijk weer wat beter op orde zal zijn.

Wat was jouw hoogtepunt van deze week?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

12 comments on “Een week MetMirjam #1 | Efteling, shoppen en tandarts

  1. Dat klinkt als een leuke, maar drukke week, wat leuk dat jullie samen een spelletjes avond hadden. Lijkt me heel gezellig om te doen en goed van de tandarts. Hier ook al vroeg bewust van laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.