Een ochtend ‘net als mama’..

Soms kun je ze wel achter het behang plakken, maar wat kan het toch leuk zijn met een peuter. Fiene is op het moment in een fase dat ze overal bij wil meehelpen en alles nadoet. Ze roept heel de dag ‘Ik ook! Net als mama’! Dat dat niet altijd even handig is, lees je in mijn verslagje van een ochtend met een peuter die net als mama wil zijn.

Net als mama met mama's schoenen aan

 

Een ochtend ‘net als mama’..

Boterham

Het begint ‘s morgens al bij het eten van haar boterham. Ik vraag haar altijd voordat ik ga smeren wat ze erop wil en vandaag kiest ze kaas. We hebben nog 1 plakje, dus dat kan nog net. Ik smeer voor haar een boterham met kaas en voor mezelf eentje met kipfilet. En zodra we aan tafel zitten en ieder een hap nemen, kijkt ze heel verontwaardigd naar mijn boterham.. ‘Nee, Fiene geen kaas meer.. Fiene vleesje, net als mam!’ Het maakt mij niet uit wat ik eet dus ik vraag of ze wil wisselen, maar dat wil ze ook niet ‘mama ook vleesje toch?’. Ik begrijp het al, want dan heeft ze natuurlijk nog steeds niet hetzelfde haha. Ik geef haar de helft van mijn boterham en ik neem wat van haar en zo vindt mevrouw het goed.

 

Lippenstift

Ik maak me gelijk even op aan de eettafel terwijl Fiene nog aan haar boterham zit. ‘Ik ook lipjes doen, net als mama!’ Ik heb standaard een bijna leeg Labello stiftje in mijn make-up tasje die ze altijd van me krijgt. Dan trekt ze het dopje eraf en doet ze alsof ze lippenstift op doet en haalt ze trots haar lipjes over elkaar.

'Lippenstift' net als mama

Het wachten is nu natuurlijk op de dag dat ze een gekleurde lippenstift uit mijn make-up tasje haalt als ik niet oplet en ze zichzelf er helemaal onder smeert haha.

 

Laarsjes aan

Als ik laarzen aan doe, komt ze gelijk met haar kaplaarsjes aanrennen. ‘Ik ook laarsjes aan, net als mama!’ Oh wee als ik haar dan een laag schoentje aan wil trekken, want dat is echt niet hetzelfde als mama… We sluiten een compromis en ik overtuig haar ervan dat haar hoge sneakers ook een soort laarsjes met veters zijn.

Als ze echt zou mogen kiezen zou ze trouwens mijn schoenen aan doen, maar dat maakt lopen toch wat lastiger 😉

 

Een tas om

We staan ‘vol in de make-up’ met onze laarzen aan voor de voordeur, klaar om boodschappen te doen. Ik pak mijn tas en zeg ‘kom, we gaan!’, maar dat kleine peutermeisje ziet ook wat ik net doe.. ‘Mam wacht!! Fiene ook een tas, net als mama!’ en ze rent weer terug naar binnen om haar tas te halen. Ik loop er achteraan en doe gelijk haar sleutelbos en telefoon erin, want anders kunnen we nog twee keer terug 😉

 

Boodschappenkar

Eenmaal bij de winkel pak ik een karretje. Fiene geeft aan zelf te willen lopen (ze wil dus niet in de kar) en wijst de weg. Dan spot ze een rijtje met kleine boodschappenkarretjes. ‘Maaaaaaaaaam, Fiene ook een kar!! Ooooh, net als mam, kijk nou!’. Ehm ok, dag trommelvliezen.. Fiene wil dus graag een eigen karretje, prima waarom niet 😉

Eigen boodschappenkar net als mama

 

Betalen

Na heel wat heen en weer gesjees met ieder een stukje van het boodschappenlijstje (ja, die wilde ze ook), kwamen we uiteindelijk bij de kassa met onze karren (tip: doe dit niet als je haast hebt..). Het was het tijd om te betalen en je raadt het al: Fiene wil ook haar portemonnee en wil ook betalen. Tuurlijk schatje! Ehm.. Nee, die heeft mama niet meegenomen.. Een klein peuterdrama later heeft ze op het groene knopje gedrukt bij de pinautomaat en heeft ze toch kunnen betalen, net als mama.

 

Boodschappentassen uit de auto

We zijn weer thuis. Ik help Fiene de auto uit en til daarna de tassen uit de auto. Fiene wil er ook één tillen, maar aangezien de gevulde boodschappentassen zwaarder zijn dan dat kleine lijfje van haar lukt dat niet helemaal. ‘Oh nee.. Fiene kan niet helpen mam’. En ik maak haar helemaal gelukkig door een zak aardappelen aan haar te geven. Ze zeult zich alsnog helemaal te pletter, maar nu kan ze toch heel sterk zijn ‘net als mama’ met de grote boodschappentassen. Daarna gaat ze gelukkig lekker spelen en kan ik de boodschappen even zelf opruimen.

 

Lunch

Als het tijd is om te lunchen pak ik de croissantjes erbij die we net hebben gekocht. Ja, alle twee een croissantje – daar trap ik natuurlijk niet nog een keer in 😉 en Fiene is helemaal bij als ze ziet dat we hetzelfde hebben.

 

Na de lunch is het tijd voor haar middagslaapje en stop ik haar even in terwijl ze in bed ligt. ‘Ga je lekker slapen Fiene?’ ‘Ja, mam. Mama ook slapen?’ Ik zeg ‘nou, dat is best een goed idee, ik denk dat mama ook lekker een tukje gaat doen!’. Gelukkiger kan ik mijn kleine meid niet maken met dit leugentje; ‘Oooh mam, net als Fiene!

 

Wil jouw kindje ook zo graag alles hetzelfde als jij?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

10 comments on “Een ochtend ‘net als mama’..

  1. Haha, heel herkenbaar inderdaad! Inmiddels is nummer 2 hier toe aan de fase ‘ik ook’, en dat betekent dat zoonlief dus soms met gestifte lippen loopt, hihi. Wel van labello inderdaad hoor, maar moet er zo verschrikkelijk om lachen! Net als op het groene knopje drukken bij het pinnen, dat is gewoon voordringen geblazen. Ik laat beide kids dus maar gewoon een keer drukken.
    Loes | Gewoon iets met Loes onlangs geplaatst…Mijn week in foto’s | 42My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.