Een leuk bed voor ons meisje.. Hoe moeilijk kan het zijn?!

Vorig jaar verruilde Fiene haar ledikantje voor een groot bed. En niet zomaar een groot bed, maar het oude logeerbed dat we nog op zolder hadden staan. Dit was natuurlijk niet de bedoeling, maar ja.. ik kon nog even niet kiezen. Ik wilde gewoon een leuk bed voor ons meisje.. Maar hoe moeilijk kan het zijn?!

 

Een leuk bed voor ons meisje

 

Besluiteloos

Ik vraag me soms echt af of meer mensen last hebben van besluiteloosheid.. De planning was dat ze in een mooi nieuw bed zou komen te liggen, misschien zelfs eentje in haar lievelingskleur roze 😉 . Ik had bijvoorbeeld een leuk meegroeibed gezien, maar ik twijfelde toch of ik dat wel handig vond. Ook hebben we getwijfeld om haar slaapkamer te verplaatsen naar de zolder en daar een bedstee te maken onder het schuine dak – zó gaaf! Maar in de zomer wordt het daar best warm en als je dan ook nog in zo’n bedstee ligt.. dus ook dat idee is weer van de baan.

Omdat Fiene toch aardig uit haar ledikantje groeide, besloten we dus tijdelijk het logeerbed te gebruiken. Ik heb vroeger zelf nog op dit bed gelegen, dat bij mijn moeder vandaan komt. Het ligt ook nog gewoon prima, maar de kleur is niet meer wat het ooit geweest is en in de loop der jaren is het wit dus wat vergeeld. Op zich niks mis mee, maar toch niet helemaal wat ik voor ogen had.

 

Een nieuw matras

Waar we wel gelijk voor gekozen hebben, is een nieuw matras voor ons meisje. Wat nog een heel gedoe was, want dat bedachten we ons pas toen we het bed hadden opgezet. Gelukkig stond het ledikantje er ook nog, dus kon zij daar nog een nachtje in slapen. De de volgende dag hadden we eigenlijk geen tijd, maar we zijn toen eind van de middag nog snel naar de winkel gegaan om een matras te kopen.

Dit hadden we achteraf beter kunnen bestellen bij een shop als Matrasaanhuis.nl, waar je ten eerste veel minder voor je matras betaalt dan in de winkel en ten tweede ook nog eens veelal uit voorraad wordt geleverd. Vandaag besteld, morgen geleverd en ook nog zonder bezorgkosten. Dat had ons weer een ritje en heel wat gepuzzel gescheeld! Blijft toch lastig om een matras in de auto te proppen..

Het goede nieuws is trouwens wel dat we met de aanschaf van een matras de keuze voor een meegroeibed van de baan is gehaald. Dat scheelt dus weer een optie in de keuzestress 😉 .

 

Weer op zoek naar een leuk bed

Met de ingebruikname van het logeerbed is de ‘druk’ van aanschaf van een leuk bed weer een stuk minder geworden. Eigenlijk kan ik wel zeggen dat die er zelfs helemaal af was, want ik heb er al een aardige tijd niet eens meer aan gedacht – oeps! Maar nu heb ik me toch echt voorgenomen om het project ‘kinderkamer’ en daarmee de zoektocht naar een leuk bed weer op te pakken.

 

Heb jij nog een leuke tip?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

Disclaimer

3 comments on “Een leuk bed voor ons meisje.. Hoe moeilijk kan het zijn?!

  1. Ik mag zelf graag op Marktplaats bij de antieke éénpersoons bedden kijken. Bij Saartje Prum zag ik leuke huisjesbedden op de site. Dat is helaas wel een iets andere prijsklasse. Een antiek spijlenledikantje was destijds geen succes. Als ons kind stond te springen, lieten de hoeken los. Dat werd even snel een goedkoop Ikea ledikantje. Iets minder romantisch maar wel praktisch. Het antieke spijlen ledikantje werd toen ingezet als bankje voor op de kinderkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.