Een heerlijke middag in de sneeuw

Zooo jongens, wat een sneeuw kwam er ineens uit de lucht vallen! Ik had wel gezien dat er sneeuw werd opgegeven, maar had er eigenlijk weinig aandacht aan besteed. Met het idee van ‘dat zal allemaal wel weer meevallen’ gingen wij dan ook het weekend in. En opeens werd het een winterwonderland! Zondag hadden we weinig tijd, maar maandag genoten we van een heerlijke middag in de sneeuw.

 

Opwachten en voorbereiden

Waar de sneeuw van afgelopen zondag op maandagochtend grotendeels weer verdwenen was, dwarrelden de eerste nieuwe sneeuwvlokjes eind van de morgen alweer naar beneden. Zondag was het er bij ons niet van gekomen om met Fiene de sneeuw in te gaan, dus ik hoopte op weer zo’n pak sneeuw! De weersvoorspellingen waren er ook naar, maar je weet het nooit.. Maar in de loop van de middag was het weer helemaal wit buiten. Michiel kon eerder weg van zijn werk, dus Fiene en ik wachtten hem op totdat hij thuiskwam – wel zo gezellig om met z’n drietjes de sneeuw in te gaan!

Fiene had het pak sneeuw ook ontdekt en was zwaar onder de indruk. Ze trok snel één of ander warm hoofdbandje uit de kast (had ik die nog?), trok het over haar hoofd en kroop in het raam om Michiel op te wachten ‘Ik ben klaar mam!’. Aangezien ik geen warme skibroek of iets dergelijks in huis heb (altijd goed voorbereid..) trok ik haar een thermolegging aan onder haar spijkerbroekje. Ook sneeuwlaarsjes had ik eigenlijk niet, maar die kreeg ik op een presenteerblaadje aangereikt door een vriendin – fijn!

Sneeuwpret

Al snel was Michiel thuis en konden we op pad! Snowboots aan, sjaals om, mutsen op en iedereen in de handschoenen en op naar de slee! Aangezien het met enorme vlokken uit de lucht bleef vallen, besloten we Fiene’s beentjes in een fleece plaid te wikkelen. Dit bleek achteraf overigens een goed idee want bij thuiskomst waren we helemaal doorweekt, maar haar broek was nog droog.

Sleeën

Deze kunststof slee kochten wij trouwens vorig jaar en daar zijn we nog steeds ontzettend tevreden over! Ook bij minder besneeuwde plekken trek je deze er moeiteloos overheen! Daarnaast zit Fiene er heerlijk in door de rugleuning, dus ze had de tijd van haar leven.

Na onze flinke wandeling met de slee waren we aardig afgekoeld, maar ons meisje wilde nog graag een sneeuwpop maken. Michiel bleef nog even met Fiene buiten om een klein sneeuwpopje te maken, terwijl ik alvast haar warme kleertjes verzamelde die ik van tevoren op de verwarming had gelegd.

Een heerlijke middag in de sneeuw

Zoals je op de foto kunt zien was de capuchon van haar jas helemaal besneeuwd en hard gevroren. De stoffen handschoentjes waren doorweekt en haar handjes waren dan ook ijskoud! Heeft iemand trouwens een tip waar je van die dikke skihandschoenen voor kleine kinderen (voor een fijn prijsje) kunt kopen? Dan bedoel ik geen dichte wantjes, maar met losse vingertjes, maar niet die stoffen versie.

Sneeuwpop

 

In stijl afsluiten

Met de verwarmingen helemaal vol met natte jassen, sjaals en andere kledingstukken besloten wij deze heerlijke middag in stijl af te sluiten. Lekker warm op de bank met een kop warme chocolademelk én een chocolade kerstbal uit de kerstboom!

Warme chocolademelk

 

Ik heb geen idee of en wanneer er weer sneeuw zal vallen deze winter, maar wij hebben in ieder geval alvast een heerlijke middag in de sneeuw gehad!

Heb jij ook zo van de sneeuw genoten?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

.

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.