Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?

Er is een nieuwe tag in het leven geroepen door Miriam. Het is er eentje die perfect bij de tijd van het jaar past, want hij gaat over kerst! Ik werd door Marije van MrsMama.nl getagd om de vragen in te vullen, dus vandaag lezen jullie alles over mijn favorieten voor een echte kerst!

 

Wel of geen kerstboom?

Wel! Wij hebben een nepperd in de woonkamer staan. Eigenlijk is ‘ie ook nog eens aan vervanging toe, want het mooie is er wel een beetje van af haha. Een echte vind ik dan weer net te veel gedoe met al die naalden en het liefst ga ik na de kerst naar een tuincentrum om een nieuwe nepperd te kopen – dit keer met de lichtjes er al in!

Bij de kerstboom

 

Wel of geen buitenverlichting?

Wel! Ik schreef er laatst al over, voor een kijkje in onze tuin kun je hier even klikken. Waarschijnlijk laten we het ook na de kerst hangen, want het staat echt super gezellig! Ook hebben we een klein kerstboompje (deze is wel echt 😉 ) buiten bij de voordeur staan.

 

Wel of geen kerstcadeaus?

In principe doen we geen kerstcadeaus. Ik zeg in principe, want het zou zo maar kunnen dat er straks toch een paar kleine cadeautjes onder de boom liggen.. Het staat zo gezellig en ach, een kleinigheidje is toch ook wel weer leuk!

 

Kerstlekkernij

Ehm.. het kerstdiner? Ik ben niet zo van de spijsbroden, amandelstaven en zuurstokken.. Chocolade kerstkransjes en chocolade kerstballen gaan er prima in, maar ik heb liever iets hartigs. Als ik denk aan eten met Kerst dan denk ik aan het Kerstdiner – zo gezellig!

Kerstdiner - echte kerst tag

 

Kerstnummer

Ik ben echt een sucker voor kerstmuziek! Het hele jaar door zitten ze in mijn hoofd (geen idee waarom) en daar kunnen anderen regelmatig van ‘meegenieten’. Ik heb mezelf gedwongen om een top 5 te maken!

Mijn top 5:

  • Driving home for Christmas – met de ‘whiskey stem’ van Chris Rea
  • All I want for Christmas – lekker meeblèren met Mariah
  • Jingle Bells – in welke versie dan ook
  • Flappie – de classic van Youp
  • Last Christmas – geen kerst zonder Wham!

 

Kerstfilm

Hoewel ik de film al jaren niet meer gezien heb, moet ik toch direct denken aan de tekenfilm ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ met Olivier B. Bommel. Deze film kwam vroeger altijd rond kerst op televisie en ieder jaar keken we hem weer. En altijd tranen met tuiten als Heer Bommel Zwelgje aan het zoeken was.. “Zwelgje, zweeeeeelgje…” – zó zielig!!

 

Kerstboek

Dit is (net als Miriam en Marije) het boek ‘Kerstmis‘ van Dick Bruna. Afgelopen week schreef ik hier nog een review over en het is ook echt een perfect boek voor kinderen met kerst!

Kerstmis van Dick Bruna

 

Bedankt voor de tag Marije! Ik ben wel heel benieuwd naar jullie antwoorden Marguerita, Liess en Gerdi – consider yourselves tagged!

 

Zien jullie trouwens Fiene’s outfitje op de eerste foto? Daar is iets speciaals mee! Aanstaande zondag lezen jullie daar meer over.. 🙂

 

Ken jij de tekenfilm ‘Als je begrijpt wat ik bedoel’ ook nog?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel bevat een affiliate link.

12 comments on “Wat maakt het nou voor jou een echte kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.