De meest simpele, dummie-proof herfst DIY ever!

Ken je dat? Dat je op pinterest hele leuke DIY’s (zelfgemaakte kunstige knutsels) voorbij ziet komen die er heel gemakkelijk uitzien en wanneer je zelf aan de slag gaat… Fail. Ook de meest simpele ideetjes gaan bij mij vaak de mist in, omdat ik weer eens onhandig bezig ben of gewoonweg niet de juiste spullen in huis heb. Maarrrrr, daar komt ‘ie: ik heb de meest simpele, dummie-proof herfst DIY ever gemaakt! Die moet jou dus ook echt lukken!

 

De meest simpele herfst DIY ever

 

DIY Fail

De reden dat ik deze super simpele dummie-proof herfst DIY met je deel, is dat ik dus weer eens klaar zat met mijn schaal vol dennenappels, kastanjes en eikels om daar een leuke herfstslinger van te maken. Naald – check, draad – check, herfstachtige ingrediënten – check. Binnen drie seconden kwam ik erachter dat dit ‘m niet ging worden. Mijn (botte) naald (nee, ik heb geen enorme variatie aan naalden in huis) had absoluut geen plannen om ook maar ergens in te steken. Sterker nog, hij maakte nog niet eens een krasje op de kastanjes! Ik besloot ‘dat doen we anders!’.

 

Wat heb je nodig?

Ok, naald, kastanjes en eikels aan de kant, we gaan voor simpel! Wat heb je wel nodig voor deze dummie-proof herfst DIY:

  • Garen (ik koos bruin, maar wat let jou om een andere kleur te kiezen)
  • Dennenappels

Benodigdheden

Garen heb je vast wel ergens liggen (misschien zo’n klein etuitje die je ergens gratis hebt gekregen 😉 ) . Heb je nog geen dennenappels in huis? Dan heb je gelijk een goed excuus om even naar het bos of park te gaan.

 

Dummie-proof herfst DIY

‘Al’ je benodigdheden bij de hand? Dan kun je nu aan de slag! Het enige wat je hoeft te doen, is een knoopje te leggen om het ‘takje’ aan de onderkant van de dennenappel. Een paar centimeter verder (naar eigen inzicht, ik heb het niet uitgemeten) knoop je de volgende dennenappel. Wissel de dennenappels een beetje af in grootte, zodat het een gevarieerd geheel wordt.

Het draad knopen aan de takjes

Je kunt de slinger zo lang maken als je zelf wilt, al zou ik er wel rekening mee houden dat je het niet te zwaar maakt voor het garen. Je moet het natuurlijk ook nog kunnen ophangen zonder dat het breekt. Zorg wel dat je aan het begin en aan het eind een stukje draad overhoudt om de slinger op te kunnen hangen.

 

Het resultaat

En dan, niet geheel onbelangrijk, het resultaat van de dennenappelslinger:

Het resultaat - de slinger

Simpel, maar toch heel herfstig en gezellig, toch?!

 

Ben jij wel een ster in het uitvoeren van DIY’s?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dummie-proof herfst DIY

2 comments on “De meest simpele, dummie-proof herfst DIY ever!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.