Duik in een mysterie met ‘De Vijf’ kinderboeken

Ken jij de kinderboeken van ‘De Vijf’ nog van vroeger? Deze reeks is opnieuw uitgebracht en is nog steeds een succes bij kinderen! Je maakt kans op maar liefst 2 spannende boeken van De Vijf, want ik mag 2 sets van 2 boeken weggeven!

De Vijf kinderboeken

De Vijf kinderboeken

De kinderboeken gaan over de broers Julian en Dick, hun zusje Annie en hun nichtje Georgina, die George wordt genoemd. Het laatste lid van de groep is Timmy, de hond van George. Samen beleven ze allerlei avonturen tijdens het oplossen van spannende mysteries.

Dit jaar zijn twee boeken uit deze geweldige boekenreeks opnieuw uitgebracht.

De Vijf gestrand op Kirrin Eiland

De Vijf kinderboeken - Gestrand op Kirrin eiland

Julian, Dick en Anne gaan in de vakantie logeren in Kirrin Cottage, het huis van hun oom en tante. Samen met hun nichtje George en hond Timmy vinden ze een geheimzinnig oud kistje. De aanwijzingen in het kistje leiden naar een verborgen goudschat op Kirrin Eiland. Daar belanden ze in een levensgevaarlijke situatie, als blijkt dat zij niet de enigen zijn die de schat op het spoor zijn. Lukt het ze te ontsnappen aan hun vijanden?

ISBN: 978 94 6313 282 4 – NUR: 283

De Vijf en de geheime gang

De Vijf kinderboeken - de geheime gang

Julian, Dick en Anne logeren in de vakantie bij hun nicht George. De strenge oom Quentin is niet tevreden over de schoolcijfers van de kinderen en neemt een onderwijzer aan die ze bijles kan geven. Maar meneer Roland blijkt absoluut niet overweg te kunnen met Timmy, waardoor George de leraar niet vertrouwt. Als Meneer Roland dan ook nog eens overdreven geïnteresseerd is in de oude boerderij van George’s familie en De Vijf daar een raadselachtige plattegrond vinden, is het mysterie compleet…

ISBN: 978 94 6313 283 1 – NUR: 282

Wat vinden wij?

Eén en al nostalgie! Ik ken de boekenreeks nog van vroeger en had geen idee dat ze inmiddels ook voor de volgende generatie in de winkels te vinden zijn. Michiel heeft ze vroeger verslonden, hoe leuk is het dat Fiene deze spannende kinderboeken straks ook kan gaat lezen?!

De Vijf kinderboeken
Tekst: Enid Blyton
Illustraties: Laura Ellen Anderson
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Formaat: 21,7 x 15,7 x 2,2 cm
Omvang: 192 pagina’s
Adviesprijs: € 14,99

Win twee boeken van De Vijf!

Ook jouw kinderen kunnen zichzelf verliezen in de mysteries die Julian, Dick, Anne, George én hond Timmy moeten oplossen. Wil je kansmaken op de twee genoemde boeken van De Vijf? Doe dan mee met de winactie, want ik mag 2 x 2 boeken weggeven!

Hoe doe je mee?

 • Laat een reactie onder dit bericht achter en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Like de Facebookpagina van MetMirjam
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook

Daarnaast zou ik het enorm waarderen als je:

 • me ook volgt op Instagram en / of Pinterest
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

De winactie loopt tot en met 2 augustus.

De winnaars zijn bekend!

 • Tineke
 • Linda Boorsma-Bus

Gefeliciteerd met de toffe boeken!
De winnaars krijgen ook persoonlijk bericht.

Ken jij de boeken ook nog?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

47 comments on “Duik in een mysterie met ‘De Vijf’ kinderboeken

  1. Wat een ontzettend leuke boekenreeks! Ik doe graag mee voor onze dochter van zeven die al flink kan lezen.

 1. Wat een leuke actie! Mijn dochter is een echt leesmonster. Opa en oma hebben de oude boeken van de Vijf van haar vader van zolder gehaald en ook hier gaat ze in rap tempo doorheen. Deze boeken heeft ze nog niet, maar weet zeker dat ze hier dolgelukkig van zou worden.

 2. Ik denk dat ze deze boeken hier heel leuk vinden, onze leesmonstertjes, dus waag graag een kansje.

  1. Geweldig! Ik heb ze vroeger zó vaak gelezen en ik denk dat mijn tweeling het ook fantastische verhalen zullen vinden!

   1. Ben benieuwd, me man las ze als kind zijnde en is er nu nog enthousiast over. Hoe leuk is het om dat nu met zijn eigen kinderen te lezen? Stiekem zelf ook lezen want ook ik ben inmiddels nieuwsgierig naar de avonturen.

    1. Jaaa! Hele leuke boeken. Ik denk dat mijn zoontje ze ook heel leuk zal vinden! Hij houdt enorm van avonturenverhalen. Het liefst lezen we een boek in één keer uit!

 3. Leuk! Ik las ze zelf vroeger ook, maar zoonlief vond de boeken er maar ouderwets uitzien hahaha.. deze waardeert hij vast een stuk meer!

 4. Ooooh gaaf. Ik voel de spanning nog van vroeger. Heerlijke boeken. Ik heb ze allemaal nog. Helaas trekken de oude exemplaren mijn dochter niet. Wie weet kunnen we samen aan deze hernieuwde reeks beginnen. En lezen we samen !! Ik doe graag mee😊

 5. Wat een leuke actie!! Enne ik ben nog op zoek naar spannende boeken voor deze vakantir zodat ze op hun leesniveau blijven.

 6. Deze boeken vond ik vroeger geweldig! Wat zou het leuk zijn als nu mijn zoon er van gaan genieten en later mijn dochter!

 7. Wauw, ik ontdek mijn eigen jeugd opnieuw! Ik was de boeken van de oude serie helemaal vergeten, maar ben heel blij dat er nu nieuwe avonturen aankomen die mijn dochter binnenkort ook zelf kan gaan ontdekken!

 8. Super leuk! Die zouden we heel graag weer eens lezen maar nu met mijn zoon. Eens kijken of hij dit net zo leuk vind als ik vroeger

 9. Jaaa super leuk ik doe graag mee om onze boekenkast in de klas te vullen zodat er veel kinderen gebruik van kunnen maken

 10. Wat een leuke actie. Ik doe graag mee voor mijn vier kinderen die allemaal gek op lezen zijn en vooral spannende kinderboeken.

 11. Zeker nostalgie, heb de boeken ook verslonden ! Leuk om ze weer te lezen met de kinderen. Benieuwd naar de nieuwe versie.

 12. Inderdaad dat de nieuwe jeugd ook van deze tijdloze verhalen kan gaan genieten. Ik kan niet wachten om dit jeugdsentiment te herlezen en cadeau te doen!

 13. Wat leuk dat deze boekjes nu opnieuw uitgegeven zijn. Ik las ze zelf ook vroeger en heb er nog een paar liggen. Ik zou deze nieuwe uitgaven graag voorlezen aan mijn voorleeskindje van de Voorleesexpress zodat zij ook kennis kunnen maken met de Vijf en de avonturen die zij beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.