Drs Leenarts Suncare en Aftersun

Joehoeee, het zonnetje is weer terug! We kunnen weer volop genieten van en in die heerlijke, warme stralen. Maar let wel op, want ook de voorjaarszonnestralen kunnen je huid flink verbranden! Zeker omdat je huid nog zo weinig zon heeft gezien. Daarom smeren wij volop met de Drs Leenarts Suncare én Aftersun die wij mogen testen en waar ik je, met de hulp van dermatoloog Marjolein Leenarts zelf, graag meer over vertel.

 

Drs Leenarts Suncare en Aftersun

 

Drs Leenarts Suncare

Wist jij dat maar liefst 1 op de 5 Nederlanders huidkanker krijgt? Ik schrok van het hoge aantal.. Dit is te voorkomen door de huid beter te beschermen tegen de zon, wat je natuurlijk wel moet doen met een goed product en de juiste factor.

De zonnebrandcrème van Dermatoloog Marjolein Leenarts is de eerste zonbescherming in Nederland dat door het Huidfonds erkend is met het Huid Allergie Keurmerk. Dit betekent dat de Suncare geen onnodige ingrediënten bevat zoals parfum, parabenen of andere ingrediënten waarvoor je een allergie kunt ontwikkelen. De zonnefilters zijn zeer zorgvuldig gekozen en is er geen gebruik gemaakt van nanodeeltjes. Vandaar dat Drs Leenarts Suncare zeer geschikt is voor kinderen en volwassenen en in het bijzonder voor de (eczeem)gevoelige huid.

Drs Leenarts vertelt:
‘In de spreekkamer krijg ik veel vragen over zonnebrandcrème. Zeker bij een gevoelige huid prikken veel crèmes of verergeren de klachten juist na het smeren. Eén van mijn eigen kinderen heeft eczeem en ook ik was dus altijd op zoek naar een goede zonnebrandcrème die ook voor deze probleemhuid geschikt is.’

De Drs Leenarts Suncare (factor 30) is verkrijgbaar in drie maten:

  • 15 ml (€2,25) – Om te proberen
  • 30 ml (€5,25) – Ideaal voor in je handtas
  • 150 ml (€14,95) – Full size

Exclusief te koop bij Etos, apotheken en via website van Drs Leenarts.

 

Hoe bevalt de Suncare?

In eerste instantie dacht ik ‘Huh, factor 30?’ Ik ben namelijk gewend om normaal factor 50 te kopen, zeker voor onze peuter. Dit blijkt echter een bewuste keuze te zijn van Drs Leenarts:

‘Ik heb bewust gekozen voor factor 30, zoals geadviseerd wordt door de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie. Geen enkele zonnebrandcrème beschermt 100 procent’, legt Marjolein Leenarts uit. ‘Factor 30 beschermt 97% en factor 50 voor 98%. Omdat het verschil tussen factor 30 en 50 zo klein is, adviseren Nederlandse dermatologen factor 30. Met een hogere factor denken mensen dat hen niets meer kan overkomen: ze zijn geneigd langer in de zon te blijven liggen of zich minder vaak in te smeren.

Ik wist niet dat er zo weinig verschil tussen factor 30 en factor 50 zat en moet direct bekennen dat ik ook dacht dat Fiene langer beschermd was met een hogere factor. Wat een eye opener!

De zonnebrandcrème zit in een handige tube, zodat je gemakkelijk aan de slag kunt gaan (altijd handig met een kind dat nooit tijd heeft om ingesmeerd te worden 😉 ). De Suncare bevat geen parfum, dus je hebt geen last van een dominante geur. Het smeert heel goed uit en laat geen witte waas achter, wat ik vooral op mijn eigen huid wel erg prettig vind. Bovendien plakt het niet, dus kun je heel gemakkelijk altijd en overal even bijsmeren.

 

Drs Leenarts Suncare en Aftersun

 

Drs Leenarts Aftersun

Een paar feitjes over aftersun:
– Je blijft er niet langer bruin door
– In de zon zitten is nog steeds niet goed voor je huid
– Aftersun maakt je zonverbranding niet ongedaan

Tóch heeft Drs Leenarts een aftersun ontwikkeld en ze vertelt waarom:

“Natuurlijk bescherm je je huid goed in de zon met kleding en zonnebrandcrème. Dat is ook heel erg belangrijk, want de zon is de voornaamste veroorzaker van huidkanker én huidveroudering. Wat minder mensen weten is dat UV stralen ook de huidbarrière beschadigen, waardoor de huid uitdroogt. Gelukkig is dit een omkeerbaar proces; met goede huidverzorging kun je deze schade beperken. Daarom is smeren met een aftersun écht aan te raden na zonblootstelling.”

Drs Leenarts Aftersun bevat werkzame ingrediënten die de huidbarrière herstellen. De werkzame ingrediënten ‘niacinamide’ en ‘glycerine’ zorgen voor het herstel van de huidbarrière waardoor de huid vocht weer beter vast kan houden en soepel en zacht aan voelt. Daarnaast bevat Drs Leenarts Aftersun antioxidanten zoals vitamine C en E. Antioxidanten helpen de huid om schadelijke deeltjes die ontstaan door UV straling weg te vangen. De huid heeft deze antioxidanten gelukkig ook van nature maar kan na een dagje zon wel wat extra hulp gebruiken!

De Aftersun is vrij van parfum, parabenen en wolalcoholen, dus ook zeer geschikt voor de (eczeem) gevoelige huid. Het is verkrijgbaar in 150 ml voor € 9,95 bij Etos, apotheken of via de website van Drs Leenarts.

 

Hoe bevalt de Aftersun?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het gebruik van Aftersun na het zonnen eigenlijk te vaak heb overgeslagen in het verleden. De ene keer gebruikte ik het wel en de andere keer niet, afhankelijk van de tijd die ik over had of ervoor wilde nemen. Ik ben blij dat ik even met mijn neus op de feiten ben gedrukt en nu weet hoe belangrijk het eigenlijk is. Niet alleen voor mij, maar voor het hele gezin!

Met deze Aftersun van Drs Leenarts is dat ook echt geen straf, want het doet je huid voelbaar goed. Net als de Suncare smeert de Aftersun goed uit en plakt niet. Ook hier zitten geen geurstoffen of andere allergenen in, dus dat is super voor de gevoelige huid.

 

Drs Leenarts Suncare en Aftersun

 

Advies Drs Leenarts

Nog een laatste advies van Drs Leenarts; de ideale verzorging na een dagje zon:

1. Afspoelen: Was de huid af met lauwwarm water om zweet en eventueel zand te verwijderen.
2. Schoonmaken: Kies een mild, pHneutraal, zeepvrij product, liefst een product op oliebasis. Vermijd schuimende, geurende producten want die drogen de huid verder uit en werken dus contraproductief.
3. Smeren, smeren, smeren: De huidbarrière herstellen is key na zonblootstelling. Drs Leenarts Aftersun is hiervoor zeer geschikt!
4. Tip: bewaar de Aftersun in de ijskast voor extra verkoelend effect.

Op de website van Drs Leenarts vind je nog meer tips en adviezen voor zonbescherming.

 

Ben jij al bekend met de Drs Leenarts Suncare en Aftersun?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

10 comments on “Drs Leenarts Suncare en Aftersun

  1. Wat een nare intro.. maar helaas de realiteit. Goed dat je dit even vermeldt. Ik wist ook niet dat er zo weinig verschil in zat. Mijn kinderen zijn echt wit… dus in de zomer smeer ik de hele dag door…
    Ik was er nog niet mee bekend, nu wel 🙂

  2. Heerlijke producten zijn het van Drs. Leenarts! Ik hoorde wel ergens in de wandelgangen dat de zonnebrand niet waterproof is maar dat heb ik nog niet nagevraagd eerlijk gezegd. dan is het namelijk voor tijdens de vakantie niet zo geschikt aangezien kindlief wel heel veel in het water ligt dan. Ja en uiteraard smeer ik haar geregeld in alsnog maar ik vond het wel een dingetje toen ik het hoorde.
    Kimberly onlangs geplaatst…Vragen aan mijn kindMy Profile

  3. Zo belangrijk om goed te smeren! Toen een vriendin vorig jaar ineens huidkanker bleek te hebben (begin 30, gelukkig gaat alles nu weer goed) werden we hier allemaal met onze neus op de feiten gedrukt. Ik ben erg erg alert op, zeker bij onze kindjes. Deze zonnebrand kende ik eigenlijk nog niet (wel het merk) dus die ga ik misschien ook eens proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.