Onze programmering van Dreumes TV

Het is natuurlijk allemaal niet pedagogisch verantwoord, maar Fiene mag van ons best wel eens TV kijken. Volgens mij doet bijna elke mama dat wel, in sommige gevallen is het namelijk best handig of gewoon even gezellig. Vaak zetten we ‘s morgens in bed de TV even aan, dan kunnen we nog even rustig wakker worden. En soms ook eind van de dag, als ze een beetje moe is of gewoon het liefst alle aandacht wil, maar mama bijvoorbeeld even wil koken (loedermoeder alert)… even tijd voor dreumes TV 😉

Nu bestaat er zoiets als ‘Baby TV’, maar daar heeft onze dame nooit iets om gegeven. Als ik over een ‘Dreumes TV’ zender zou gaan, zouden de volgende programma’s uitgezonden worden, gebaseerd op wat onze dreumes leuk vindt om te kijken.

 

Onze programmering van Dreumes TV

Nijntje

Waar gaat het over?
Een TV serie naar de bekende boeken van Dick Bruna. Nijntje is een konijntje, die allerlei ‘avonturen’ beleeft, samen met onder andere Snuffie, Nina, Betje, Knorretje en Boris en Barbara. Het verhaal wordt verteld door een verteller, dus het lijkt een beetje alsof het wordt voorgelezen.

Nijntje (door Fiene ‘Nijne’ genoemd) is al tijden een hit hier in huis! Het is ook typisch zo’n programma dat voor de kleinste dreumes al leuk is om te proberen. Ondanks dat Fiene nu toch al aardig richting peuter gaat, is het nog steeds één van haar favoriete TV programma’s. Ze vindt vooral Snuffie heel erg leuk, ze moet altijd om haar lachen als ze tevoorschijn komt of aan het rennen is.

Dreumes TV - Nijntje

 

Het Zandkasteel

Waar gaat het over?
Toto, Sassa en Koning Koos wonen in een zandkasteel. Daar beleven ze allerlei avonturen, verzinnen ze verschillende leuke verhalen en zingen ze liedjes. Vooral het neuskriebel lied komt bijna elke aflevering voorbij, daar hoort ook een leuk dansje bij dat de kindjes uitnodigt om zelf mee te dansen. Ook komen er items voorbij, waarin bijvoorbeeld op een speelse manier met voeding wordt omgegaan of de twee konijntjes die weer hun eigen avonturen beleven.

Ook dit programma wordt al langere tijd met veel plezier gekeken door onze dreumes en ze danst graag mee met het neuskriebel liedje. Fiene laat weten dat ze naar Het Zandkasteel wil kijken door vragend ‘Koes?’ te roepen, wat staat voor Koning Koos. Vooral de afleveringen met dieren vindt ze heel erg leuk. Haar absolute favoriet is de boerderij aflevering, na ‘Koes?’ roept ze vaak ook ‘Kiep!’ (kip) en ‘Koe!’ om dat duidelijk te maken.

 

Woezel en Pip

Waar gaat het over?
Woezel en Pip zijn twee hondjes, die goede vriendjes van elkaar zijn (naar de bekende boekjes van Guusje Nederhorst). Ze wonen in de Tovertuin, samen met onder andere Tante Perenboom, De Wijze Varen en Buurpoes. Ze spelen er op los en ook zij beleven allerlei avonturen.

Natuurlijk is het TV programma ‘Woezel en Pip’ (volgens onze dreumes: Woesjh Pip) bij ons thuis ook populair! Haar knuffel Pip is haar allergrootste vriend(in) en zodra we dit programma opzetten, gaat ze gelijk haar Pip halen om samen op de bank te gaan kijken. We kunnen ook niet wachten tot de Woezel en Pip film uit is op DVD!

 

Musti (3D)

Waar gaat het over?
Musti is een kat, die allerlei avonturen beleeft met Meneer Konijn, Mevrouw Schildpad en vele andere vriendjes. Elke aflevering wordt een verhaaltje verteld over wat Musti beleeft met zijn vrienden. Het lijkt een beetje op Nijntje, maar dan Vlaams. Al kwam ik er pas ook achter dat er afleveringen zijn die in het Nederlands zijn ingesproken (heel gek als je de Vlaamse versie gewend bent).

Musti is ook al even een graag gezien TV programma, wat we in eerste instantie toevallig tegenkwamen op YouTube, op zoek naar een bepaalde aflevering van Nijntje. Toen ik het nieuwsgierig aanklikte was Fiene gelijk enthousiast.

 

Bumba

Waar gaat het over?
Bumba is een clown die allerlei gekke dingen uithaalt met zijn vrienden in het circus. Hij heeft ook een toverstaf waarmee hij voorwerpen laat verdwijnen of tevoorschijn laat komen. In het programma komen verschillende dieren voorbij en volgens mij kunnen ze allemaal op een bal staan.

Ik heb lang gehoopt dat dit TV programma aan ons voorbij zou gaan.. Ik vond het een nogal druk geheel met veel herrie. Maar ja, toen dit een keer op de TV voorbij kwam, vond ze het helemaal leuk! En als de kinderen beginnen te klappen, doet ze gelijk enthousiast mee. Dus nu kunnen we er niet meer onderuit, want Fiene vraagt zelf wel om ‘Boema’. Ik moet wel zeggen dat het programma uiteindelijk gelukkig minder erg is dan ik dacht – maar het is nog steeds niet mijn favoriet..

 

Dora

Waar gaat het over?
Dora is een TV programma over een heel vrolijk en ondernemend meisje. Samen met haar aapje Boots gaat ze op ontdekkingsreis in de jungle en ontmoet ze verschillende dieren / mensen die ze gaat helpen. Ze spreekt ook heel goed Engels en heeft altijd haar rugzakje bij zich, waar een (zingende) landkaart en andere handige dingen in zitten.

Fiene vindt Dora (Fiene: Doa) heel erg leuk. Ze heeft ook een klein Dora poppetje dat op de Duplo past, waarmee ze vaak speelt. Zelf vind ik Dora eerlijk gezegd een beetje een vervelend meisje.. Een beetje een ‘goody goody’ die nooit iets verkeerd doet en ook nog eens Engels spreekt. Volgens mijn zus zou ik dan ook een hekel aan Nijntje moeten hebben, maar Nijntje vind ik meer ‘natuurlijk schattig’ en Dora valt bij mij meer onder de categorie ‘uitslover, die er ook nog even over opschept’ haha. Grappig detail: ik vroeg aan Michiel wat hij van Dora vond en die kwam eigenlijk met een soortgelijk antwoord – ik zeg: match made in heaven!

DSC05515 -

 

Dribbel

Waar gaat het over?
Dribbel is een puppy die iedere dag iets anders meemaakt. De ene keer is hij iets kwijt of hij verstopt zichzelf en moet hij door zijn moeder gevonden worden en de andere keer loopt hij met zijn paraplu op in de regen.

In de afleveringen van Dribbel wordt het verhaal weer verteld door een vertelstem en het tempo van het beeld is heel rustig. Zo lijkt het ook hier weer een beetje of er wordt voorgelezen. Dit is hartstikke leuk voor een dreumes! Wij hebben dit pas (her)ontdekt! Ik kon het nog van vroeger en was het eigenlijk helemaal vergeten! Fiene vindt het heel erg leuk en noemt het ‘Dibbe’. Ik denk dit ook al leuk is voor een jongere dreumes.

 

Pieter Konijn

Waar gaat het over?
Het aloude verhaal van Beatrix Potter in een nieuw jasje. Pieter Konijn woont in het bos met zijn moeder en zusjes en gaat met zijn vrienden Benjamin en Lily op zoek naar het avontuur. Ze zijn vaak te vinden in de tuin van meneer Verhoef om stiekem radijsjes te stelen. Ook beleven ze van alles met de eigenwijze eekhoorn Hakketak en zijn ze Heer Vos en Dirk Das steeds te slim af.

Echt een hele leuke TV serie. Ik had eigenlijk niet verwacht dat Fiene dit al leuk zou vinden, maar dat vindt ze dus wel! Dit wordt vaak ‘s morgens op NPO3 uitgezonden, als we dus nog even lekker in bed televisie liggen te kijken. Als ze het muziekje al hoort, begint ze gelijk te dansen en roept ze ‘Piete!’. Een stuk leuker voor papa en mama om mee te kijken!

 

Brandweerman Sam

Waar gaat het over?
De titel zegt het al, Sam is een brandweerman. In het dorp Piekepolder krijgen de bewoners het iedere aflevering weer voor elkaar om iets in de hens te zetten. In paniek bellen ze dan naar de kazerne, waar commandant Staal de opdracht geeft aan Brandweerman Sam, Jenny en Elvis om de mensen te gaan redden, soms met de hulp van helikopterpiloot Tom.

Ook deze TV serie is heel erg leuk (ook voor ouders best grappig om mee te kijken). Toen mijn neefje ongeveer Fiene’s leeftijd had, was hij helemaal gek van Brandweerman Sam, dus daar kon ik het programma al wel van. Een tijdje geleden zagen we een aflevering op een luie zaterdagochtend in bed en Fiene was ook gelijk geïnteresseerd, dus dit is ook voor meisjes een heel leuk TV programma! Als Fiene dit programma kiest om te kijken, noemt ze het ‘Ham’.

 

Als alles zo onder elkaar staat lijkt het net of wij alleen maar TV aan het kijken zijn thuis, maar dat valt reuze mee hoor 😉 . Ik ben benieuwd hoe lang dit de favorieten van Fiene blijven. Het wisselt hier wel per keer welk programma ze het liefst ziet, maar vaak komt het toch wel weer op deze selectie uit.

Welk TV programma kijkt jouw kindje het liefst?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

7 comments on “Onze programmering van Dreumes TV

  1. Brandweerman Sam vind mijn zoon helemaal geweldig !! Ook leerzaam dus dat vind ik wel belangrijk

    Mijn dochter heeft sinds kort Barbie ontdekt. Ik kijk soms met haar mee en zit dan hardop te lachen, niet heel leerzaam maar wel erg leuk! (Zij is overigens al 5)

    1. Sommige programma’s zijn echt best leuk om mee te kijken! Het zal inderdaad alleen maar leuker worden als ze wat ouder is 🙂

  2. Wij kijken ook wel eens Babytv hoor! Wat een leuk idee, dreumes tv 😉 Ik vind nijntje leuk. En de posttrein van Babytv. Maar het liefste zet ik de dvd van Haasje en Rammelaar op. Dat is de dvd variant van de videoband die ik vroeger als kind altijd keek. Superleuke liedjes voor kinderen.
    Simone onlangs geplaatst…Workshop babygebaren; het verslag!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.