Dreumes proof risotto met kip, champignons & mozzarella

Vandaag deel ik een heel lekker recept voor een dreumes proof risotto, die dus ook echt helemaal is goedgekeurd door onze dreumes 🙂 .

 

Dreumes proof risotto

Risotto met kip, champignons & mozzarella

Dreumes proof risotto

 

Fiene is niet zo gek op rijst. Ze eet het gelukkig wel, maar je merkt dat het toch wat langzamer en in mindere mate naar binnen wordt gewerkt. ‘Gewone’ rijst is natuurlijk ook wat hard en droog, dus op zich snap ik het ook wel. Wat ze wél heel lekker vindt, is risotto. Dit is natuurlijk ook een veel zachtere variant, die wij als ouders ook heel erg lekker vinden. En je kunt er alle kanten mee op! Vandaag deel ik een recept van een hele lekkere, smeuïge, dreumes proof risotto, die Fiene echt heel erg lekker vindt!

 


Wat heb je nodig?Gesneden champignons - dreumes proof risotto

  • 1 kipfilet
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram champignons
  • 150 gram risotto rijst
  • ± 750 ml water
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 1 bol mozzarella
  • Verse basilicumblaadjes

 

Voordat de pan op het vuur gaat, snij ik alles vast en zet ik het klaar. Dat vind ik altijd wat rustiger koken als dat ik tussendoor nog snel wat moet snijden. Ik begin met de kip en snij deze in kleine blokjes. Daarna snipper ik de ui, pel de knoflooktenen en snij de champignons. De mozzarella snij ik in kleine stukjes, zo smelt het straks beter.

Ik zet de pan op het vuur met wat olijfolie en doe eerst de kipblokjes erin. Deze bak ik met een beetje peper. Zout laat ik weg, ook omdat er ook al zout in de bouillon zit die later door de risotto gaat. Indien nodig kunnen we aan tafel altijd zelf nog wat zout toevoegen en zo hoeft Fiene niet zoveel zout te eten. Als de kip klaar is, haal ik deze uit de pan. Deze voeg ik pas later weer toe als de risotto bijna klaar is.

 

 

Champignons, ui en knoflook in de pan - dreumes proof risotto

 

Vervolgens gooi ik weer wat olijfolie in de pan en bak ik de ui en knoflook (vers uit de knoflookpers) even aan en doe daarna de champignons erbij. Dit laat ik even opstaan en laat het vocht uit de champignons verdampen. Vervolgens doe ik de tomatenpuree erbij en roer het geheel door elkaar. Dan de rijst, die bak ik eerst even mee voordat ik er vocht bij doe.

 

Rijst aanbakken van dreumes proof risotto

 

Het bouillonblokje heb ik opgelost in 750 ml kokend water. Als de rijst een beetje glazig is geworden in de pan doe ik er een scheut bouillon bij en roer dit goed door. De rijst zal het vocht opnemen en zodra het vocht weg is, giet ik er weer een scheut bouillon bij en blijf ik goed roeren.

 

Vocht toevoegen aan dreumes proof risotto

 

Dit herhaal ik tot de rijst verzadigd is – ik proef af en toe even een beetje rijst en merk op die manier snel genoeg of deze al goed is, want de korrels horen lekker zacht te zijn.

 

Dreumes proof risotto

 

Als de rijst al het vocht heeft opgenomen, doe ik de kip terug in de pan en voeg ik ook de mozzarella toe. Ik blijf het mengsel weer goed doorroeren en zie de mozzarella lekker smelten en ‘dradig’ worden. Als de Mozzarella is opgenomen is het tijd om op te dienen. Ik pluk een stuk of 10 blaadjes van mijn basilicumplantje en scheur deze (niet snijden) om de smaak nog meer naar voren te halen. Deze blaadjes strooi ik op de borden over de risotto.

 

Basilicumplantje - dreumes proof risotto

 

Ik had nog nooit eerder Mozzarella door de risotto gedaan, maar ik had het toevallig over dus ik dacht ‘waarom ook niet’. Ik moet zeggen dat het echt een verrassend lekkere toevoeging was!

Het fijne aan risotto is, vind ik, dat je er zoveel verschillende kanten mee op kan! Wij eten ook vaak een vis-versie, ook heel erg lekker! Hoe eet jij je risotto het liefst?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

6 comments on “Dreumes proof risotto met kip, champignons & mozzarella

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.