De naam is Mama, Dokter Mama

Als je een mama bent, merk je al snel dat je best een wisselend ‘takenpakket’ hebt. Waar je in het begin vooral omschreven kunt worden als melkcentrale, luierverwisselaar en vooral knuffelkont, merk je dat er toch steeds meer afwisseling op je pad komt. Je ‘functie’ varieert van blenderaar tot torenbouwer en van kleiwonder (of -dummie) tot zandkoekjes-proever. Allemaal even leuk én belangrijk. Maar nu heb ik er toch een speciale functie bijgekregen; ik ben benoemd tot Dokter Mama!

.

Dokter Mama

.

Dokter Mama

Wat zijn ze toch gezellig, al die zachte knuffelige vriendjes. Het liefst loopt Fiene er heel de dag mee rond en krijgen ze allemaal één voor één een liefdevolle kroel. Met al dat geknuffel, gekroel en gesleep kan er natuurlijk ook wel eens iets mis gaan.. Soms stoot Tinkywinky bijvoorbeeld zijn knietje, dan moet daar gelijk een kusje van mama op, want dat doet natuurlijk pijn!

Maar de laatste tijd gebeuren en veel ergere dingen! Zo was er van de week een Duplo blokje op Charlie‘s voetje gevallen!! Daar was hij natuurlijk heel erg verdrietig om ‘Ooooooh Charlie! Heb je pijn gedaan? Ben je zo drietig? Aaach zo zielig mama, Charlie heeft een pleister nodig! Kom Charlie, mama isse dokter!’ Hé wat hoor ik nu? Dokter Mama is aan de beurt! Samen zoeken we de pleisters op en met veel precisie en onder supervisie van mijn dochter, de co-assistent, plaats ik de pleister op exact de plek waar het Duplo blokje het voetje van Charlie geschonden heeft..

Pleister op Charlie's voetje

Gelukkig kreeg ik de goedkeuring van mijn peutermeisje, want die kon mij vertellen dat Charlie nu geen pijn meer had. Dat kon natuurlijk ook niet anders, want Dokter Mama heeft er dan ook een speciale wonderpleister op geplakt!

 

Operatie Pip

Al snel bleek dat Dokter Mama nog meer levens te redden had, want nadat Fiene even bedenkelijk aan het kijken was geweest, zei ze ‘Mama, Pippe ook beter maken! Pippe is ook heel ziek en beetje stuk!’. Dat was inderdaad waar! Haar Pip had een gaatje bij haar pootje, dus ik ging naar boven om Pip te halen (én Beer, maar die was er helemaal slecht aan toe..).

Ik zocht mijn naald en draad erbij en het hechtwerk kon beginnen! In eerste instantie werd ik heel verbaasd aangekeken en riep ze ‘Mama, wat doe je nou, dat is van oma!’ (oeps.. het is gelijk duidelijk dat ik weinig knopen aanzet thuis 😉 ), maar ik zei dat dit Dokter Mama ook zou lukken!

 

Gelukkig kon ik mijn belofte waarmaken. En klein geel hechtdraadje is het enige waar je het plekje nog aan zou kunnen herkennen!

 

Operatie Beer

En dan Beer.. Zoals ik al zei was Beer er niet al te best aan toe. Beer had de pech dat hij al een aardige tijd een klein gaatje op zijn rug had, wat in de loop der tijd wat was uitgerekt. Op een gegeven moment is het gat op mysterieuze wijze zo groot geworden dat een peuterhandje er makkelijk in kon en op een dag lag de complete inhoud van Beer naast het ledikantje en een slap en leeg Beertje in bed.. ‘Zit niks in!’ zei ze nog verbaasd, waarschijnlijk dacht ze er iets in te vinden. – Nee Fien, nu niet meer 😉

Operatie Beer

Ik vertelde mijn meisje dat ik mijn best ging doen om Beer ook weer beter te maken en propte Beer weer vol met alle ‘stofjes’, zoals ze de vulling noemt. Het was trouwens nog best lastig om weer wat vorm in het arme beestje te krijgen. Vervolgens ging ik ook hier weer met naald en draad aan de slag om het gat te dichten. Ik heb maar een paar extra steekjes gezet, zodat Beer voorlopig veilig is 😉

 

Litteken Beer

Helaas heeft Beer hier wel een litteken aan overgehouden, maar ja dat zagen we ook wel een klein beetje aankomen.. Ik heb hem in ieder geval kunnen redden!

 

Dokter Mama, heldin van de dag

Toen ik klaar was heb ik al mijn patiënten eerst eens even bij elkaar gezet voor een evaluatiegesprek.

De patiënten

Aangezien ze een beetje onder de indruk van alles waren, lieten ze Fiene het woord doen, die aangaf dat iedereen weer beter was! Op zich niet verrassend, want als je al die glimlachjes ziet, dan had ik dat ook gegokt! 😉

 

Toen ons peutermeisje ‘s avonds naar bed ging, was ze nog steeds bezig met onze dokterspraktijk. Ze vertelde aan Michiel dat Charlie zo’n zeer voetje had gehad en door de pleister niet meer. Ook vertelde ze over de operaties en vooral over Beer die weer lekker zacht was. En de heldin van de dag, dat was mama! Want zij was Dokter Mama en had alle vriendjes beter gemaakt! Die kan ik dan weer in mijn zak steken haha.

 

Heb jij ook een dokterspraktijk thuis?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Afbeelding ‘doctor’ via Shutterstock.

9 comments on “De naam is Mama, Dokter Mama

  1. haha, wat een fantastische blog. Hier ook een poppen/beren dokter. Ik haak heel veel knuffels voor de jongens en daar valt nog wel eens wat af ( een vleugel, voet of hand) dan komen ze me dit het liefst midden in de nacht vertellen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.