Mijn dochter komt niet herkenbaar in beeld… Of toch wel?

Twee en een half jaar geleden startte ik mijn blog en de bijbehorende social media kanalen. Ik vond het helemaal leuk maar ook reuze spannend! Voordat ik online ging, hebben Michiel en ik de keuze gemaakt om Fiene hierbij niet herkenbaar in beeld te brengen. Maar… staan we nog wel achter deze keuze? Moeten we alles blijven afschermen? Of kan af en toe een foto eigenlijk helemaal geen kwaad?

 

Herkenbaar in beeld

 

Niet herkenbaar in beeld

Hoewel we het de afgelopen jaren ontzettend jammer vonden om ons prachtige meisje niet herkenbaar op beeld te delen (want jeetje wat zijn we trots!), stonden we stellig achter onze keuze. Als iemand me vroeg waarom we hiervoor gekozen hadden, wist ik precies te verwoorden wat onze redenen waren.

Hier sta ik nog steeds achter, maar toen het me laatst weer eens gevraagd werd, merkte ik dat ik daar écht niet meer zo stellig in was… Ik vertelde als voorheen wat onze beweegredenen waren en terwijl ik daarmee bezig was, merkte ik dat ik mezelf eigenlijk niet overtuigde. Nog steeds zie ik de ‘gevaren’, maar nu denk ik ‘sla ik eigenlijk niet een beetje door..?’ – lastig. Ik besloot eens bij Michiel te polsen hoe hij erover dacht en ook hij kwam eigenlijk tot dezelfde vraag ‘ja, waarom doen we het eigenlijk niet?’.

 

Mee met de tijd

Social media, blogs, vlogs, het is nu eenmaal een groot onderdeel van deze tijd. In hoeverre kun je of moet je je kindje daarvoor afsluiten? Ik verwacht dat het alleen maar groter zal worden, dus wellicht is het juist beter om je kind te leren er goed mee om te gaan en het juist niet te mijden.

Wel of niet doen? Het blijft een lastige discussie. Alles is terug te vinden, ook als je het later weer verwijdert. Maar zolang je geen beschamende foto’s plaatst, hoeft dat ook niet erg te zijn – lijkt me. Ik denk dat het vooral belangrijk is en blijft dat je je bedenkt wát je plaatst. Een foto van een huilend of bloot kind zal ik dan ook niet plaatsen.

 

Onze keuze

Ik had 2,5 jaar geleden niet verwacht dat ik dit zou zeggen, maar wij gaan toch overstag. Waar het op neerkomt is dat we (op dit moment) vinden dat het geen kwaad kan om af en toe eens een leuke foto van ons meisje op social media of in reviews te delen. Voor nu voelt deze keuze goed. Voor ons dan hè, want wat voor de één goed voelt, is voor de ander helemaal niks! En wellicht komen we er over een tijdje toch op terug en verdwijnt haar gezichtje weer uit beeld.

Oh en wat Fiene zelf vindt… onze kleuter kan niet wachten om ook háár gezichtje eens terug te zien. Ze is de laatste tijd ook echt van het poseren, het dametje, en die foto’s ziet ze dan precies niet terug als ze met me meekijkt. Wel ziet ze allerlei andere kindjes, die dus wél ‘mogen’ 😉 . Maar ja, welke kleuter vindt het niet leuk om zichzelf terug te zien haha.

 

Primeurtje

Het zou natuurlijk heel gek zijn als ik nu niet gelijk een primeurtje geef. Dus, hier is Fiene!

Herkenbaar in beeld

Kijk dat snoetje… Té leuk toch?!

 

Breng jij je kind(eren) wel of niet herkenbaar in beeld?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

5 comments on “Mijn dochter komt niet herkenbaar in beeld… Of toch wel?

  1. Wij staan nog steeds achter onze keuze om hun namen zo min mogelijk online te gebruiken en om foto’s te gebruiken waar ze niet met hun (hele) gezicht op staan.

    Voor mijn huidige blog had ik een een andere en deze heb ik inmiddels vier jaar geleden uit de lucht gehaald. Met iemand die wat meer verstand heeft van internet en het terugvinden van o.a. foto’s heb ik gezorgd dat de meeste foto’s van die blog niet meer zomaar vindbaar zijn onder hun namen of oude blognaam.

    De reden? Toch hun privacy, ze worden nu ouder en straks zullen ze hun eigen keuzes maken moeten ze het zelf weten… maar voor nu bepalen wij het nog even en dat is dus niet geheel en direct herkenbaar in beeld. Foto’s waar hun hele gezicht op staat zijn niet te vinden, okay een uitzondering zijn wat foto’s van toen ze baby waren! Sommige foto’s zijn ‘op het randje’ mensen die ons wel eens zien herkennen de dames echt wel, maar voor een vreemde is het lastiger.

  2. Toen ik begon met bloggen was het nog niet zo gewoon om foto’s te plaatsen en had ik dit vraagstuk niet zo. Nu zijn mijn kinderen tieners en jong volwassenen en kan ik het ze simpelweg vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.