DIY versiering verjaardag (zonder naaimachine)

Zoals ik afgelopen vrijdag al schreef, is Fiene bijna jarig en heb ik eigenlijk nog niks gedaan qua voorbereidingen. Gelukkig was ik vorig jaar zo enthousiast om simpele DIY versiering te maken voor Fiene’s eerste verjaardag (zonder een naaimachine te willen hoeven gebruiken), dus die kan ik nu weer hergebruiken.

Ik heb het ook met de gedachte gemaakt om het meerdere jaren te gebruiken, want er zat stiekem nog aardig wat werk in!

 

DIY versiering: vlaggenlijn

Dat het mij zoveel tijd heeft gekost, komt waarschijnlijk door het feit dat ik niet zo handig ben.. Ik wilde graag zelf een vlaggenlijn maken, of eigenlijk gelijk 2 vlaggenlijnen, maar ik kan totaal niet overweg met een naaimachine. Dus ik had bedacht, ik doe het met vilt. Ik ging naar de stoffenwinkel en kocht 3 kleuren vilt, tekende en knipte de vlaggetjes in licht roze vilt op maat, vervolgens tekende ik alle letters op het donker roze vilt en ook nog wat hartjes op het witte vilt en knipte ook deze weer uit. Ik plakte de letters met textiellijm op de vlaggetjes – en klaar was Mirjam! (dacht ik..)

So far so good, maar hoe krijg je ze dan aan elkaar?

Ik ging weer terug naar de stoffenwinkel en legde mijn probleem voor bij de dames van de winkel. Ze probeerden me nog te overtuigen van het feit dat het echt zo gedaan zou zijn met een naaimachine, maar uiteindelijk legden ze zich erbij neer dat het niet ging worden. Ik opperde dat ik de vlaggetjes misschien aan een soort koord kon rijgen en daar hadden ze wel iets voor. Ik kreeg een setje met ringetjes mee, waar ook een stansje in zat om gaten in het vilt mee te maken en de ringetjes in het vilt vast te krijgen. Kort gezegd timmer je die ringetjes op de juiste plek vast met een hamer – dat kan ik wel! Het was even wat getimmer, maar dat werkte prima!

DIY versiering: vlaggenlijn

DIY versiering: vlaggenlijn

 

DIY versiering: tule pompoms

Ik wilde heel graag pompoms op Fiene’s verjaardag. In ieder geval in onze overkapping in de tuin en ook hier en daar wat losse pompoms om op te hangen. Qua kleuren had ik een soort roze (donker en licht) / goud / wit thema in mijn hoofd en ik wilde de pompoms ook nog in diverse groottes, maar ik kon niet precies vinden wat ik zocht. Tot ik op Youtube wat filmpjes zag over hoe makkelijk je ze zelf kon maken.. Ik was om – dit deed ik ook wel even zelf!

Ik bestelde verschillende kleuren en tinten tule en ging aan de slag. Sommige rolletjes tule zaten vol met glitters, dus de woonkamer zat er steeds helemaal onder haha. En ook dit idee ‘doe ik even’ nam iets meer tijd in beslag om uit te voeren, maar ook hier was ik uiteindelijk heel blij met het resultaat!

DIY versiering: tule pompoms

 

DIY versiering: decoratiepotjes

Ook had ik op Pinterest wat zitten speuren naar leuke ideetjes voor de aankleding van haar verjaardag. Ik zag een leuk idee voor wat potjes op tafel. Hiervoor bewaarde ik de wat grotere glazen potten uit de supermarkt, waarvan ik het etiket afweekte. Ik plakte de potjes op diverse hoogtes af met tape en verfde de potjes met een gouden spuitverf. Ook had ik kartonnen F-jes gemaakt en goud gespoten en kartonnen 1-tjes die ik roze had geverfd. Dit zette ik samen met wat pompoms in een deel van de potjes die op de tafels kwamen te staan en het andere deel van de potjes vulde ik met roze en witte bloemetjes.

DIY versiering: decoratiepotjes

DIY versiering: decoratiepotjes

 

Al met al staan mijn voorbereidingen van dit jaar (geen…) in schril contrast met mijn enthousiasme van vorig jaar haha. Maar daar pluk ik dan nu ook nog wel de vruchten van 😉

Ik hoop dat het weer dit jaar net zo mooi zal zijn en we het weer heerlijk buiten kunnen vieren, maar ja – dat blijft toch echt afwachten tot op de dag zelf.

Heb jij ook wel eens DIY versiering gemaakt voor een verjaardag?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

18 comments on “DIY versiering verjaardag (zonder naaimachine)

 1. Wat super leuk zeg!! En zo girly haha daar hou ik van ???
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit zoveel aandacht besteed aan versiering best jammer eigenlijk.

  Misschien toch maar eens doen voor m’n mannetje die in september jarig is ? Heb ik nog even de tijd :p
  ByLeen onlangs geplaatst…Spam jouw blogMy Profile

  1. Haha, ja het is heel duidelijk dat we een meisje hebben 😉
   Het is ook best leuk om te doen, maar er zit altijd meer tijd in die dingen dan je van te voren had bedacht.. Voor je het weet is het zover hoor!

  1. Leuk! Ja dit was echt heel makkelijk! De slinger maakte ik ook heel gemakkelijk met vilt en textiellijm, hierboven staat het omschreven. Of heb je een vraag over een specifiek onderdeel?

 2. Wat een leuke versiering heb je gemaakt! Ook erg fijn dat het na alle moeite prima opnieuw gebruikt kan worden. Zoiets komt niet eens in me op trouwens. Ik zit altijd te bedenken langs welke winkel of webshop ik zal gaan om de leukste versiering te scoren hihi.
  Shannon Sheila onlangs geplaatst…Mei: De maandtoppersMy Profile

  1. Dank je! Ja, ik ging echt helemaal ‘los’ vorig jaar haha. Normaal gesproken met ik ook niet zo creatief hoor 😉

 3. Wat heb je dat leuk gedaan zeg! Alles DIY! Vlaggetjes wil ik ook graag een keer maken, maar zelfde probleem ..niet errug handig met naaimachine.
  Vorig jaar heb je er veel werk aangehad, maar nu is het een kwestie van alleen ophangen toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.