DIY | een Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Toen Fiene nog in mijn buik zat, had ik een keer een foto op Pinterest gezien van een gepimpte Cosy Coupe van Little Tikes. Origineel hebben ze meestal een rode onderkant en een gele bovenkant, maar ik zag foto’s van de mooiste kleurcombinaties. Een missie was geboren: ‘ik ga een Little Tikes Cosy Coupe pimpen’!

 

Hij kan maar in huis zijn..

Dus ik heb ongeveer anderhalf jaar geleden (tsja, als ik iets in mijn hoofd heb…) via Marktplaats een ‘afgeragde’ Cosy Coupe gescoord. Achteraf blijkt onze versie zelfs de toevoeging ‘Grand Coupe’ te hebben, wat volgens mij inhoudt dat deze ietsiepietsie groter is. Dit type heeft origineel een turquoise onderkant, een gele bovenkant en aan de achterkant een roze klepje. Op zich klinkt deze kleurcombinatie al wat gezelliger dan rood / geel (vind ik), maar die van ons had jaren buiten gestaan en was zó verkleurd dat het wel een opknapbeurtje kon gebruiken!

In eerste instantie waren we ook van plan om de auto voor Fiene’s eerste verjaardag geven en hebben we de auto heel enthousiast uit elkaar gehaald en licht opgeschuurd met schuurpapier met een fijne korrel. Maar uiteindelijk leek het ons het toch handiger om eerst maar eens met een gewone loopauto te beginnen. Wat overigens echt een succes was op die leeftijd!

 

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

 

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Nu Fiene 2 jaar werd, hebben we ons plan heel last minute weer opgepakt (lees: we waren de auto een beetje vergeten en kwamen een onderdeel tegen) en alle losse stukken weer bij elkaar gezocht. Ik kocht wat spuitverf; zwart bij de Action en ‘prinsessen-roze’ bij de bouwmarkt, want dat waren de kleuren die het moesten worden. Dit vulde ik aan met een spuitbus buitenvernis (ook gewoon van de bouwmarkt) om te zorgen dat de verf minder snel beschadigt.

 

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Doordat we de onderdelen vorig jaar al geschuurd hadden, was het een kwestie van weer even schoonmaken en beginnen! We hebben de verflaagjes opgebouwd door steeds een dun laagje te spuiten (niet te dichtbij, dan krijg je druipers) en dat even een half uurtje te laten drogen en dit vervolgens een aantal keer te herhalen. Na het 3e laagje lieten we het minimaal een dag helemaal intrekken en uitdrogen. Soms was zo’n sessie nog een keer nodig.

 

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

De wieldoppen, het achterklepje en de tankdop wilde ik graag roze hebben. Aangezien het onderste deel van de auto zwart zou worden, leek me dit wel een leuk contrast. Om het zwart van de wielen wel zwart te houden, hebben we deze afgeplakt met kranten en tape, zodat ze gewoon mee gespoten konden worden. In eerste instantie hadden we ook het achterklepje en de tankdop afgeplakt, maar we kwamen erachter dat die er ook gewoon vanaf konden. Dat was een stuk makkelijker verven op deze manier!

 

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Het onderste deel van de auto was het makkelijkst om te spuiten, want hier konden we ‘meters maken’. Een lekker groot oppervlakte wat helemaal zwart gemaakt kon worden!

 

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Nadat we alle kranten en tape hadden verwijderd, moesten er toch nog wat plekjes aangestipt worden. Dit deden we met hele handige sponskwastjes van de Action. Hier kun je heel secuur mee verven en aanstippen.

Nadat alles netjes in de verf stond, hebben we alle losse onderdelen ingespoten met de buitenvernis. Ook dit hebben we weer in meerdere lagen opgebouwd en even een dag laten uitharden.

Op de dag voor Fiene’s verjaardag hebben we de auto weer in elkaar gezet, waardoor de verf ondanks de laag vernis toch wat beschadigde. Dit hebben we nog even bijgewerkt en vernist.

 

Resultaat: Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Jullie hebben het resultaat natuurlijk al eerder kunnen zien tussen alle cadeautjes die Fiene voor haar verjaardag kreeg, maar nu even wat uitgebreider:

 

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Little Tikes Cosy Coupe pimpen

Ik ben echt heel erg blij met het resultaat, dit was precies hoe ik het in mijn hoofd had!

 

Nog even stap voor stap:

 • Little Tikes Cosy Coupe uit elkaar schroeven
 • Goed schoonmaken met ammoniak of ontvetter
 • Alle onderdelen licht opschuren met schuurpapier met een fijne korrel
 • Goed schoonmaken met ammoniak of ontvetter
 • Indien gewenst, afplakken van oppervlakten die niet meegeverfd dienen te worden
 • Dunne laagjes spuitverf opbouwen (minimale afstand zoals op de bus aangegeven aanhouden) en tussendoor laten drogen
 • Na een paar laagjes de verf langer laten drogen en uitharden (minimaal 1 dag)
 • Na het verven de tape verwijderen
 • Eventueel beschadigde plekjes bijwerken
 • Alle onderdelen voorzien van een laag vernis of een andere beschermende lak
 • Little Tikes Cosy Coupe weer in elkaar bouwen
 • Eventueel beschadigde plekjes bijwerken en voorzien van vernis / beschermende lak

 

Conclusie na 1 maand in gebruik

Toen de verf zo snel beschadigde bij het in elkaar zetten van de auto, dacht ik ‘daar is na een week al helemaal niks meer van over..’. Maar dat bleek toch reuze mee te vallen! Op de plek waar het deurtje scharniert, zitten aardig wat slijtstrepen in de verf. Maar dat deurtje gaat ook heel vaak open en dicht, dus dat vind ik niet zo gek. Verder ziet de auto er eigenlijk nog precies zo uit als een maand geleden!

Nu moet ik wel zeggen dat Fiene best behoedzaam met haar spulletjes omgaat. Als je kindje er drie keer mee tegen een schuur aan ramt, denk ik wel dat dit zijn sporen achter zal laten 😉 in dat geval zou ik adviseren ik in plaats van de buitenvernis echt een verhardende lak te gebruiken. Niet omdat ik weet dat het dan beter is, maar omdat de buitenvernis bij ons geen wondermiddel bleek.

Ik kan in ieder geval niet anders dan heel tevreden zijn over ons DIY projectje!

 

Heb jij er ook wel eens aan gedacht om zo’n auto te pimpen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

Little Tikes Cosy Coupe

21 comments on “DIY | een Little Tikes Cosy Coupe pimpen

 1. Wat schattig! Super leuk. Ik heb een trapauto in het zelfde model als mijn auto, maar misschien heeft die nog wel een opknapbeurt nodig
  mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Lieve Emily,My Profile

  1. Dat is wel echt heel gaaf, dezelfde auto! Heeft die van haar ook dezelfde kleur? Anders zie ik zie ik een projectje aankomen haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.