Review | Diamond Painting voor kids van SES Creative

Diamant mozaïek van SES Creative is een veilige kinderversie van het populaire Diamond Painting. Door de zelfklevende steentjes op de juiste plek van de bijgeleverde kaarten te plakken, krijg je de mooiste kunstwerkjes als resultaat. Hoe makkelijk werkt het? Kan je kindje het echt helemaal alleen? Fiene (4 jaar) en ik hebben de Diamond Painting voor kids voor je uitgeprobeerd.

 

Diamond Painting voor kids

Allereerst laat ik je even de inhoud van het pakket zien. Het bevat 8 voorbedrukte kaarten, waarop staat aangegeven welke kleur steentjes je dient te gebruiken en 6 velletjes met de zelfklevende steentjes in groen, zilver, lichtroze, donkerroze, blauw en paars.

Diamond Painting voor kids

 

Aan de slag

Nog voordat de doos geopend is, weet Fiene al met welke kaart ze wil beginnen; het poesje! Zodra de eerste foto’s gemaakt zijn, grist ze het poesje erbij en pakt ze het velletje met steentjes in de kleur waarmee ze wil beginnen. De kaarten zijn lekker duidelijk, dus ze weet precies waar ze welke kleur moet plakken.

Diamond Painting voor kids

En dan gaat het mis.. Fiene haalt de steentjes van het velletje af, maar het zelfklevende gedeelte blijft op het velletje zitten. Hierdoor plakt het steentje niet vast. Na een paar keer proberen blijft het misgaan en ik besluit even te helpen. Ook ik trek in eerste instantie het steentje van het velletje, maar al snel krijg ik in de gaten dat je gewoon erg hard aan het klevende deel moet trekken. Voor Fiene was dit niet te doen, dus we gaan samen verder. Ik trek de steentjes van het velletje en plak deze op haar hand, waarna zij ze weer op de kaart plakt. Zo gaat het ook!

 

Het resultaat 

We hebben in eerste instantie twee kaarten gemaakt; het poesje en de twee uiltjes.

Diamond Painting voor kids

 

Conclusie

Ondanks het feit dat we zo aan het stuntelen zijn geweest met de diamantjes, was het toch erg leuk om te doen. Het lag overigens niet aan het eerste velletje, want ook bij de andere kleuren moest ik echt moeite doen om de diamantjes goed eraf te krijgen.

Waar het in eerste instantie de bedoeling was dat Fiene dit alleen zou doen, werd het uiteindelijk een activiteit voor ons samen. Stiekem vond Fiene dat eigenlijk ook veel leuker, dus wat dat betreft had ze geluk 😉 .

Wij vonden deze Diamond Painting voor kids zeker een aanrader om in huis te halen (ook leuke om de fijne motoriek te trainen!), mits je het leuk vindt om er samen mee aan de slag te gaan.

 

Meer reviews van SES Creative:

 

Heb jij wel eens een kindvriendelijke Diamond Painting geprobeerd?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Diamond Painting voor kinderen

 

2 comments on “Review | Diamond Painting voor kids van SES Creative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.