Denksport voor peuters en kleuters

Vroeger, toen ik nog een klein Mirjammetje was, was ik altijd dol op leuke doe-boekjes. Ik keek er al naar uit om over een paar jaar samen met Fiene een Denksport boekje bij de boekhandel uit te zoeken voordat we op vakantie gaan, zoals ik dat zelf mocht. Maar wat blijkt; er zijn niet alleen boekjes voor ‘grotere’ kinderen, er is ook Denksport voor peuters en kleuters!

 

Denksport voor peuters en kleuters

Toen ik de kans kreeg om de boekjes van Denksport voor peuters en kleuters te reviewen, was ik bij voorbaat al enthousiast. Dit is echt precies in Fiene’s straatje en ik wist niet eens dat er zoveel opties zijn! Wij ontvingen 3 verschillende titels:

 • Mini mix voor peuters
 • Mini mix voor kleuters
 • Van punt naar punt

 

Mini mix voor peuters

Mini mix voor peuters

In de Mini mix voor peuters (t.w.v. € 3,75) vind je allerlei leuke opdrachtjes voor kinderen van 2 tot 4 jaar:

 • Welke hoort er niet bij?
 • Puntjes verbinden
 • Hoeveel zijn het er?
 • De weg vinden in een doolhof
 • Leuke kleurplaten

 

Mini mix voor peuters

Een ontzettend leuk doe-boekje, waarbij je kindje spelenderwijs toch educatief bezig is! Onze 3-jarige peuter vindt de opdrachtjes erg leuk om te doen. Ze gaat er best snel doorheen (ze wordt dan ook 4 in juni, dus dat is niet zo gek), dus ze is helemaal trots op zichzelf. Ondanks dat het haar weinig moeite kost om de opdrachten uit te voeren, vindt ze het ontzettend leuk om ze te doen en steeds weer verder te gaan.

Op de achterzijde van elke opdracht vind je de oplossing. Deze is heel duidelijk weergegeven, wat het controleren erg gemakkelijk en begrijpelijk voor een peuter maakt. De opdrachten waarin de punten met elkaar verbonden moeten worden, zijn zonder cijfers. Dus hier hoeft jouw peuter nog helemaal niet mee bezig te zijn. Het feit dat de opdrachten afgewisseld worden met kleurplaten, maakt het een aantrekkelijk doe-boek voor peuters. Zo blijft het een leuke bezigheid waarbij denkopdrachtjes en ontspanning elkaar fijn afwisselen.

 

Mini mix voor kleuters

Mini mix voor kleuters

De Mini mix voor kleuters (t.w.v. € 3,50) heeft verschillende opdrachtjes voor kinderen van 3 tot 5 jaar, zoals:

 • Punten verbinden
 • Doolhof
 • Welke hoort er niet bij?
 • Dobbelsteenkleuren
 • Tellen
 • Wat hoort bij wie?
 • Zoek de verschillen
 • Vakjeskleuren

 

Mini mix voor kleuters

Mini mix voor kleuters is de logische opvolger van de Mini mix voor peuters. In deze variant zijn de opdrachtjes een stuk uitgebreider en wat lastiger, waardoor een kleuter goed uitgedaagd wordt. Fiene stort zich dan ook echt op de opdrachten en wil alles heel graag goed doen. Ze focust zich op de plaatjes om de verschillen te vinden en kijkt me trots aan als ze een tel-opdracht goed heeft gedaan.

Punten verbinden gaat hier met cijfers, maar deze zijn niet hoger dan 10. Zelfs de kleurplaten zijn speciaal, want ook hier zit extra uitdaging in. Bij dobbelsteenkleuren kleurt je kindje de vakjes met hetzelfde aantal stippen én de kleur van de dobbelsteen. Ook kan je kindje een figuur natekenen door vakjes een bepaalde kleur te geven. In het begin vond Fiene het best lastig, maar toen ze het eenmaal doorhad ging ze als een speer. Heel mooi om te zien wat ze dan opeens voor elkaar krijgt!

 

Van punt naar punt

Van punt naar punt

Het laatste boekje van onze stapel is ‘Van punt naar punt’ (t.w.v. € 4,25), dat geschikt is voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Hierin vind je de volgende opdrachten:

 • Lijnpuzzels (punten verbinden)
 • Mandala kleuren (inclusief leuke voorbeelden)
 • Kleurplaten

 

Van punt naar punt

In dit boekje staat naast de kleurplaten vooral het verbinden van de punten centraal (wat de naam natuurlijk al doet vermoeden). Hier heeft ons meisje in de andere twee boekjes al mee kunnen oefenen, dus was het haar direct duidelijk wat de bedoeling is. De cijfers bij het verbinden van de punten lopen hier op tot 25, 35 of 50, wat helemaal top is voor Fiene, want die telt graag ver door.

De gewone kleurplaten vindt ze erg leuk. Ook zitten er Mandala platen in, met leuke voorbeelden van hoe je deze mooi in kunt kleuren. Die laatste zijn voor Fiene nog wat lastig, dus die slaat ze voor nu gewoon nog even over.

 

Winactie

Ik ben ontzettend blij dat ik mijn enthousiasme mag delen, want één van jullie kan hetzelfde pakket Denksport voor peuters en kleuters winnen!

Denksport voor peuters en kleuters

Hoe doe je mee?

 • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet en doe dit met een geldig e-mailadres
 • Volg MetMirjam op Facebook
 • Like het bericht van deze winactie op Facebook


Daarnaast zou ik het enorm waarderen (niet verplicht) als:

 • je me ook volgt op Twitter en / of Instagram
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen

De winactie loopt tot en met donderdag 29 maart.

 


Edit 31 maart 2018:

De winactie is afgelopen en ik heb weer een winnaar geloot. De winnaar is:

Sophia Grootjans

Gefeliciteerd, jouw dochter kan binnenkort lekker aan de slag met haar eigen Denksport boekjes! 🙂
Sophia krijgt ook persoonlijk bericht.


 

Wil jij alvast inslaan voor de vakantie? Deze en nog veel meer soorten puzzelboekjes (voor jong en oud) vind je op Denksport.nl.

Voor welke kleine puzzelaar doe jij mee?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op FacebookInstagramTwitter en Bloglovin?

 

91 comments on “Denksport voor peuters en kleuters

 1. Ooooh leuke winactie zeg! Echt wat voor onze kleuter van 4 Tygo!!!
  Hij is gek op denkspelletjes!
  Ik doe graag mee voor hem!!

 2. Ooh wat super leuk lijkt me helemaal geweldig met zijn zoontje van 3 te doen. En net wat je zegt nostalgie vroeger mocht ik ook altijd een vakantieboek uitzoeken..wat was ik dan blij..

 3. Ziet er leuk uit zeg! Zou dit pakket graag voor mijn dochter winnen! Gek op kleuren, gek op puzzelen dus dit zal ze ook leuk vinden om te doen.

 4. wat leuk en ik doe graag mee….mijn peuter van net 3 gaat dit wel leuk vinden denk ….ze vind boekjes leuk om in te schrijven en uitdaging ook wel leuk en leerzaam bezig zijn samen met wat hulp van papa of mama dat wil ze wel.

 5. Wat leuk! Ik wist niet dat dit bestond. Ontzettend leuk voor onze kleine ontdekker! En mama is als juf ook wel erg geïnteresseerd! Ik ga heel hard duimen!

 6. Leuk!! Ik doe graag mee voor mijn dochtertje van 4! 😄☺️ Denk dat ze het heel leuk zal vinden en lekker bezig zal zijn

 7. Lijkt me super leuk voor onze dochter…..ze mag graag uitdagend werk doen! & deze boekjes is een x helemaal wat anders! Ik heb ze bij ons in de buurt nog nier zien liggen

 8. Ik zou heel graag zo’n setje willen winnen. Zijn mijn boekjes een x veilig en denk dat er een uitdaging in zit voor ons zoontje

 9. Wat leuk zeg!!ik doe heel graag mee voor ons dochtertje Ylva die nu 3.5 jaar is,ze vind dit vast erg leuk😊🍀🤞

 10. Wat een leuke boekjes! Heerlijk voor onderweg of op vakantie, of gewoon thuis natuurlijk. Ik doe graag mee voor mijn dochter.

 11. deze boekjes zijn heel leerrijk en het is werkelijk al spelend leren , ik doe heel graag mee voor mijn kleinkindje , het is altijd leuk om iets samen met haar te doen

 12. Leuk voor onze middelste zoon, die net 3 is!
  Zn grote broer heeft de Bobo en hij wil daar ook “spelletjes” en puzzels in maken.. maar naast dat het van zn grote broer niet mag (😅) is het ook nog wat te moeilijk voor hem! Dit zou dus wel erg leuk zijn!!

 13. Ik doe gráág mee! Superleuk voor de kleinere pleegkids hier! Ze kleuren en tekenen nu al graag in mijn puzzelboekjes, maar een puzzelboek voor jezelf is natuurlijk nog veel leuker! 😀

  fijn weekend!

 14. Ik loot heel graag mee, deze keer om een vriendje in Malta te verrassen, zijn mama komt binnenkort voor een weekje naar Nederland, leukmm dat zoiets mee te mogen geven

 15. Ik doe graag mee voor mijn zoontje. Hij wilt altijd graag kribbelen in de boekjes van mama en dan kan hij met zijn eigen boekjes spelen.

 16. Leuk zeg! Ik denk dat ik mijn zoon wel blij kan maken met deze boekjes. Hij houdt van puzzelen en dit is een nieuwe uitdaging.

 17. Hé wat cool dat dit bestaat! Zou een leuk cadeautje zijn voor mijn verjaardag (vandaag ;)), zodat ik lekker kan peuter-/kleutertimen met m’n oudste dochter als de kleine tweelingzusjes liggen te slapen (of dat ze dan zelf me-time heeft terwijl mama bezig is met de kleine zusjes 😏😜). 🍀🤞🏼

 18. Superleuk voor onze kinderen! De oudste heeft het puzzelen ontdekt. De4 jarige wil nu ook puzzelen. Dat zou ze met dit pakket goed kunnen!

 19. Wat leuk dat dit er nu ook voor de allerkleinsten is!
  Ik doe graag mee want ik vind dit een leuke en leerzame bezigheid voor de kinderen.

 20. Wat leuk, ik kende deze puzzelboekjes niet. Leuk om aan mijn jongste zoon te geven dan laat hij mijn puzzelboekjes hopelijk eens met rust 😉

 21. Dat gaat janey erg interessant vinden, iets leuks en uitdagends wat ze kan doen als ze zich even alleen moet vermaken. Ding graag voor haar mee

 22. Ik volg op facebook, twitter en instagram. Ik heb het bericht op facebook geliked, en je winactie gedeeld op twitter!

  Binnenkort is het hier vakantie, en mijn bengeltjes zouden de boekjes zéér leuk vinden! Ideaal tijdsverdrijf! 😉

 23. Graag voor mijn kleine zoontje Pyotr 🙂 🙂 🙂 Hij zit nu in de tweede kleuterklas. Denksport voor peuters en kleuters past perfect om te leren en spelen tegelijk!!!

 24. Ik zou het pakket opdelen als ik mag winnen, ik heb namelijk iemand met een peuter in mijn omgeving én iemand anders met een kleuter en meer kindjes blij maken is leuker dan maar eentje toch? 😀 Dus voor een kleine peuterdame en een iets grotere kleuterheer 😀

  Geliked, gedeeld, getagd, liken en volgen deed ik allemaal al 😉

 25. Dit zou erg leuk zijn voor mijn 3 jarige zoontje zodat hij leuk kan kleuren en wat leuks kan leren. Hij wordt in juni 4 jaar maar hij hebt een achterstand maar hij is wel leergierig en dit zou erg perfect voor hem zijn.

 26. Wat ontzettend leuk dat er nu ook denksport puzzelboekjes zijn voor de allerkleinste. Mijn jongste dochter van 4 wil net als haar grote zus zijn, die regelmatig puzzelboekjes doet en zit er dan met haar snufferd bovenop 🙂 . Met deze puzzelboekjes kan ze er dan gezellig naast zitten en dan kunnen ze samen puzzelen. Lijkt mij hartstikke leuk!

 27. Aah, wat ziet dat er leuk uit en gezellig uit! Helemaal leuk voor onze zoon van 5 en dochter van 2 jaar. Kunnen we met elkaar gezellig puzzelen op de regenachtige middagen.

 28. ik doe heel graag mee. bij ons werken ze veel in zo’n werkboekjes en dit lijkt er veel op dus ik weet zeker dat ze dat erg leuk gaan vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.