De voordelen van kamperen

Yup, daar ben ik weer met mijn kampeerliefde! En deze keer wil ik het graag hebben over de voordelen van kamperen.

Er zijn mensen die denken ‘kamperen’ betekent dat je in je verwassen ochtendjas over de camping struint en de WC-rol je standaard campingaccessoire is, maar niks is minder waar. Ik ben ook niet het type voor een tentje en je hoeft mij ook niet op een camping te zetten waar ik mijn behoefte staand in een een gat in de grond moet doen. Maar eerlijk? Ik ben dat soort campings dan ook nog nooit tegengekomen!

Wat ik eigenlijk wil zeggen.. Kamperen is leuk en heeft heel veel voordelen die ik graag voor je opsom!

Lees ook: de nadelen van kamperen

Lang weekend kamperen

 

Voordelen van kamperen

De vrijheid

Wij zijn (nu nog) gewend om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan, waardoor we alle vrijheid hebben om te gaan en staan waar we willen. We reserveren nergens en vertrekken wanneer we zin hebben, net hoe het bevalt of hoe het weer is. Dat kan gewoon, want je hebt je eigen huisje gewoon bij je. Zó fijn!

Vanaf volgend jaar is ons meisje leerplichtig en zijn wij ook gebonden aan de zomervakantie. Toch denk ik dat het nog wel eens mee kan vallen, zolang je niet op de megacampings met animatie en zwembaden met 5 verschillende glijbanen hoeft te zitten. Ik hoop het in ieder geval, want die vrijheid vind ik heerlijk!

 

Tolwegen vermijden

 

Je eigen spullen

Naast het feit dat je je eigen huisje bij je hebt, heb je ook gewoon je eigen spullen bij je. Je eigen stoelen, bed(dengoed), serviesgoed, …. Heel fijn!

 

Het is goedkoper

Het ligt er natuurlijk wel aan waar je heen gaat en ook liggen de prijzen in het hoogseizoen hoger dan in het voor- of naseizoen, maar over het algemeen zul je met een nacht op de camping goedkoper uit zijn dan met een nacht in een hotel.

 

Het buitenleven

Het leven op de camping speelt zich voornamelijk buiten af. Zodra je wakker bent, ga je lekker naar buiten om te ontbijten en daar blijf eigenlijk totdat je naar bed gaat – heerlijk! Ook op dagen dat het weer wat minder is, zul je merken dat je toch naar buiten gaat zodra het kan.

 

Voordelen van kamperen

 

Buitenspelen

Camping en kinderen – een match made in heaven! Er is altijd genoeg te doen voor kinderen, die elkaar ook binnen no-time gevonden hebben. Heel de dag buitenspelen, wat wil een kind nog meer!?

 

Gezellig

Je staat eigenlijk nooit alleen op de camping. Wij zijn overigens geen mensen zijn die gelijk bij iedereen een praatje gaan maken of overal op de koffie gaan, maar het is ook wel weer gezellig om bijvoorbeeld even een afwasje met andere campinggasten te doen of een praatje tussendoor te hebben. ‘Van welke camping komen jullie vandaan?’ ‘Hebben jullie al iets gedaan in de buurt?’ altijd handig om eens te checken wat de aanraders zijn.

 

Steeds een nieuwe omgeving

Wij toeren in de zomer altijd wat rond in Frankrijk, waardoor we steeds weer in een nieuwe omgeving zijn. Ontzettend leuk om iedere keer weer een nieuwe plek te kunnen ontdekken en weer iets anders te bekijken. Bevalt het goed? Dan blijven we misschien wat langer. Een andere keer valt het wat tegen en vertrekken we weer eerder dan verwacht.

 

Voordelen van kamperen

 

BBQ-en

Aangezien je lekker buiten leeft, kook en eet je ook buiten. Het liefst lekker makkelijk, dus regelmatig kies je voor de (gas)BBQ, jummie! Lekker vleesje of visje met wat gegrilde groenten, glaasje wijn erbij… heerlijk!

 

Tijd voor elkaar

In principe heb je op vakantie altijd wel tijd voor elkaar, maar op de camping naar mijn idee toch net wat extra. Je hebt zo’n klein stulpje om bij te houden, dat je wat huishouden betreft ook gewoon vakantie hebt! Je bent echt op elkaar aangewezen en dat voelt toch wel heel erg fijn.

 

Zó fijn dat campingleven! Heb ik je al overgehaald?

Wat vind jij / lijkt jou het grootste voordeel van kamperen?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

One thought on “De voordelen van kamperen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.