De slaapkamer, een fijne plek of rommelhok?

Een goede nachtrust is heel belangrijk, dat weten we allemaal. Slapen doe je het best in een rustige, opgeruimde ruimte – dat klinkt ook heel logisch! Maar als je niet uitkijkt, wordt de slaapkamer toch al snel een soort rommelhok met stapels kleding op de stoelen, een wasmand in de hoek en nog een wat rommeltjes in de andere hoek die nog uitgezocht moeten worden. Tenminste, zo sluipt dat er bij ons soms in. Hoe gaan wij dat tegen?

 

Onze slaapkamer

 

Onze slaapkamer, onze smaak

In eerste instantie gaan we de rommel tegen door de ruimte mooi in te richten. Want wat mooi is, wil je ook mooi houden!

Het bed en de nachtkastjes hebben we al jaren. Dit kochten we toen we gingen samenwonen in ons vorige huis – intussen zo’n jaar of 12 geleden. We vonden het een mooi strak bed en daar zijn we nog steeds heel tevreden over. De vloer is antraciet tegellaminaat, waar we een strakke hoge plint bij kozen. De keuze die wij maakten voor het behang, is redelijk bepalend voor de uitstraling van de ruimte. Druk maar door het kleurgebruik toch rustig. Hierop hebben wij dan ook de (verduisterende) gordijnen geselecteerd.

 

Een mooi dekbedovertrek

Wat ik heel lastig vind, is het matchen van een dekbedovertrek in deze ruimte. Effen grijs maakt het eigenlijk net te saai en een effen dekbedovertrek in een felle kleur is al snel een beetje schreeuwerig en dan merk ik dat ik dus ook weer meer rommel in de slaapkamer neerzet.

Ik wil graag een grijs dekbedovertrek met een luxe uitstraling. Geen drukke print, omdat ik het behang al druk genoeg vind. De laatste tijd hebben we toch maar wat effen overtrekken op bed gehad, want iets anders kon ik zo snel niet vinden. Tot ik werd benaderd door LivingComfort Textiel!

 

Onze slaapkamer - dekbedovertrek / behang

Daar vond ik het dekbedovertrek met de rustige en luxe uitstraling die ik zocht in het type ‘Hotel Linnen Grey’. Zoals je ziet een perfecte match met ons interieur! Het katoen – satijn is heerlijk zacht en van een stevige kwaliteit, dan merk je wel weer even het verschil met een overtrek uit de bekende goedkopere warenhuizen.

 

Dekbedovertrek

De stijlvolle, rustige print is in het licht een klein beetje glimmend – op een heel subtiele manier, wat de luxe uitstraling ten goede komt.

 

De logeerkamer

Zodra we weer logees in huis hebben, krijgt ook de logeerkamer een make over met een nieuw dekbedovertrek van LivingComfort Textiel. Hier zijn de muren wit, dus koos ik voor ‘Soft Birds / Blossom White’; een vrolijke print met allerlei mooie bloemen en vogels in een frisse kleur blauw. Dat vrolijkt de ruimte helemaal op!

Dekbedovertrek bloemen / vogels

 

Geen rommel meer in de slaapkamer

Je begrijpt natuurlijk dat er in deze luxe slaapkamer geen ruimte meer is voor rommel! Kleding wordt niet meer op de stoelen ‘gesmeten’ maar even netjes opgevouwen. De was blijft in het washok en ook losse rommeltjes komen er niet in. Nou ja, voorlopig in ieder geval.. Misschien moet ik het bed in de logeerkamer ook maar standaard gaan opmaken – dan blijft het daar ook een beetje netjes 😉

 

Onze slaapkamer voelt in ieder geval weer helemaal af en aan het eind van de dag stappen wij weer lekker onder ons hotel-dekbed, heerlijk!

 

Ben jij ook zo tevreden met je slaapkamer?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

12 comments on “De slaapkamer, een fijne plek of rommelhok?

  1. Ik probeer onze slaapkamer altijd netjes te houden, maar dat lukt niet. Hahaha. Het is ook een plek waar ik de was altijd op wil vouwen. En aangezien dat nog wel eens blijft liggen… Ook staat overal speelgoed voor als ik mij om wil kleden en de kleine moet even mee.
    Leonie van Mil onlangs geplaatst…Mijn zoektocht naar geluk #2My Profile

  2. Owwwww ja herkenbaar 😉 onze slaapkamer is ook de vergaarbak van alles waar ik nog wat mee wil…. vorige week begonnen met opruimen …..and it feels gooooooood!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.