De raamtekeningen trend | Ik doe mee!

Ik heb de laatste tijd al vaker leuke voorbeelden van raamtekeningen voorbij zien komen en dacht steeds ‘dat is leuk, dat ga ik ook doen!’, maar steeds kwam het er niet van. Totdat ik afgelopen week een aantal raamtekeningen van Topmuurstickers.nl kreeg toegestuurd. Toen ik ook nog eens een setje krijtstiften van mijn schoonvader kreeg doorgeschoven (ja, die van de decemberzegels) kwam alles samen en afgelopen woensdag ging ik aan de slag!

 

Het ontwerp

Ik had 3 ontwerpen gekregen om uit te proberen:

  • Raamtekening – Merry Christmas
  • Raamtekening – Kerstbal
  • Raamtekening – Kerstballen vintage

Wanneer je een ontwerp bestelt (€ 3,75 per stuk) ontvang je een digitaal ontwerp in diverse formaten. Deze ontwerpen kun je zelf printen. Ook zit er een handige instructie bij.

Ik herinnerde me dat ik laatst een tip van iemand las (geen idee meer van wie..) om handschoentjes aan te doen bij het tekenen. Dit omdat het raam anders onder de vinger- en handafdrukken zou zitten. Dat was inderdaad een goede tip, want mijn hand (in handschoen) lag regelmatig tegen het raam aan.

 

Aan de slag

Het eerste ontwerp waarmee ik aan de slag ging, was de kerstbal. Het is een heel leuk ontwerp waar heel veel in gebeurt, dus ik hoopte maar dat het goed zou komen! Ik dacht, ‘niet over nadenken en gewoon het ontwerp op maat te knippen en plakken, dan zien we wel hoe het gaat’.

Raamtekening maken

Dat viel dus echt niet tegen! Super leuk om te doen en wat een geweldig resultaat. Hier hoef je dus echt niet heel handig of creatief voor te zijn. De eerste paar strepen was ik nog wat onwennig en twijfelachtig, maar dat was al snel over. Het is ook helemaal niet erg is als je net naast het lijntje gaat, want je voorbeeld haal je weg als je klaar bent en dan zie je daar niks meer van!

Ik had gelijk de smaak te pakken en zette ook de andere twee ontwerpen op het raam:

Raamtekeningen

Wat nog best lastig is, is tekenen op dubbel glas. Je plakt het voorbeeld namelijk buiten op het raam en aan de binnenkant teken je het ontwerp over. Met dubbelglas zit hier best nog wat ruimte tussen. Op het uitlegformulier stond al de tip om bij dubbelglas met één oog dicht te tekenen. Dit is ook echt nodig om het geheel scherp te kunnen zien tijdens het tekenen. Ik moest ook af en toe even stoppen om weer even met beide ogen open te kijken, want ik merkte dat ik er op een gegeven moment een beetje duizelig van werd haha.

 

Sfeerimpressie raamtekeningen

Omdat ze ook in het donker heel leuk zijn om naar te kijken, nog even een paar foto’s voor een kleine sfeerimpressie:

Raamtekening

Raamtekening

Zoals je kunt zien, is het ook echt een toevoeging aan ons winterwonderland in de tuin!

 

Afgelopen woensdag had ik het over een kersttrend die ik helemaal niks vind, maar deze raamtekeningen trend mag wat mij betreft blijven!

Heb jij je ramen ook al vol getekend?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

12 comments on “De raamtekeningen trend | Ik doe mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.