De peuterspeelzaal TAG

Een paar weken geleden werd ik door Irma gevraagd om ‘De peuterspeelzaal TAG’ in te vullen, die werd bedacht door Malou. Fiene zit nu iets meer dan een jaar op de peuterspeelzaal, dus wij hebben genoeg te vertellen!

 

Naar de peuterspeelzaal

 

De peuterspeelzaal TAG

Waarom heb je ervoor gekozen om je kind naar de peuterspeelzaal te laten gaan?

Wij hebben ervoor gekozen omdat we ervan overtuigd waren dat ze het erg leuk zou vinden. Van mij hoefde het niet zo, want ik vond het veel te gezellig met haar in huis 😉 . Maar Fiene is een leergierig meisje, dat graag lekker bezig is. Ze was er echt helemaal klaar voor, dat kon je goed merken. Daarnaast vinden wij het een goede voorbereiding op de basisschool. Het idee van een klasje met andere kinderen, luisteren naar de juffen en de regelmaat die ze zo alvast meekrijgt.

 

Hoe oud was je kind toen hij of zij voor het eerst naar de peuterspeelzaal ging?

We hadden bedacht dat 2,5 jaar een goed moment zou zijn, maar ze hadden 2 maanden later pas plek, dus het werd ietsjes later.

 

Hoe vond je kind zijn of haar eerste dag?

Ge-wel-dig! Het was gelijk alsof het de normaalste zaak van de wereld was en ze er al maanden op zat. We deden even een puzzeltje en daarna was het gewoon prima dat we weggingen zonder haar. De dochter van mijn vriendin zat toen ook in hetzelfde klasje en die meiden waren al vriendinnen, dus dat was natuurlijk helemaal super.

 

En hoe vond jij het? 

Ik heb er dus echt tegenop gezien, maar toen het eenmaal zover was ging het eigenlijk wel. Mijn verwachte tranen kwamen niet en ik was vooral heel trots op haar over hoe ze erin stond. Ik vond het wel spannend, want ik kon wel denken dat Fiene het leuk zou vinden, maar wat nou als ze daar toch opeens heel verdrietig is? Mijn telefoon was de hele tijd in mijn buurt en het geluid stond vol aan voor de zekerheid, maar gelukkig was het niet nodig.

 

Wat doet je kind het liefst op de peuterspeelzaal?

Als ik het aan Fiene vraag, krijg ik een stortvloed aan antwoorden:

  • Buitenspelen
  • Knutselen
  • Zingen
  • Spelen
  • De kring
  • Hulpje zijn
  • Puzzelen
  • Lezen
  • ..

Ik heb haar maar even afgeremd, ik denk dat je wel een idee hebt 😉 .

 

Peuterspeelzaal TAG

 

Staat je kind vaak vooraan, of is hij of zij wat meer afwachtend?

Die van ons staat vooraan. Ze kijkt waarschijnlijk wel eerst even wat de bedoeling is, maar die is veel te nieuwsgierig om op een afstandje te staan haha. Over het algemeen vindt ze het ook veel te leuk om overal aan mee te doen.

 

Is je kind veranderd sinds hij of zij op de peuterspeelzaal zit?

Op zich niet echt. Ze is sinds haar start op de peuterspeelzaal ook alweer een jaartje ouder geworden, dus daar is sowieso een hoop in gebeurd. Maar niet specifiek doordat ze op de peuterspeelzaal zit.

 

Heeft je kind beste vriendjes of vriendinnetjes?

Ja, ze heeft sowieso vriendin Lotte, die al op de basisschool zit en waar Fiene binnenkort bij in de klas komt, dus dat is helemaal super. Daarnaast heeft ze nog twee meisjes waar ze op de peuterspeelzaal vaak mee speelt. Die meiden zoeken elkaar vaak ook gelijk op, echt schattig!

 

Heeft je kind al speelafspraakjes gehad?

Ja, ze speelt regelmatig met Lotte, bij ons of bij mijn vriendin. Ook vindt ze het super om met haar nicht Lynn te spelen.

 

Kijkt je kind al uit naar de basisschool?

Echt wel! Al voordat ze naar de peuterspeelzaal ging, wilde ze graag naar de basisschool. Ze gaat ook regelmatig mee om haar grote neef en nicht op te halen, dus ze weet ook precies waar het is. Fiene is 5 juni jarig en dan wordt ze 4, dus het duurt nu niet lang meer voordat ze ‘eindelijk’ naar de basisschool mag.

 

Dat was ‘m alweer! Ik tag op mijn beurt Merel om hem ook in te vullen. Merel heeft maar liefst 2 meisjes op de peuterspeelzaal, dus ik ben heel benieuwd hoe zij deze tag in zal vullen!

Is / was de peuterspeelzaal bij jouw kindje(s) ook zo’n succes?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

3 comments on “De peuterspeelzaal TAG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.