De Peuter TAG | Zó is Fiene!

Vorige week werd ik door Merel van Lotus Writings getagd om De Peuter TAG in te vullen. Zij deed dat trouwens zelf heel erg grappig door haar peuter de vragen te stellen en op te schrijven wat haar kleine meid antwoordde. De moeite waard om even te lezen!

Ik vulde de uitgebreide TAG in over Fiene, het was leuk om er even voor te gaan zitten. Wil jij alles weten van ons peutermeisje? Lees dan snel verder!

 

Peuter TAG - nijntje aanwijsboek lezen

 

De Peuter TAG

Naam en leeftijd

Fiene, 2 jaar (juni 2014)

 

Favoriete eten

Pfff… heb je even? Ze lust echt zo ongeveer alles! Het allerlekkerst vindt ze denk ik gebakken aardappeltjes of komkommer.

 

Favoriete drinken

Water. Ik gaf haar pas als ‘verrassing’ een beetje aangelegd sap in plaats van water en toen zei ze ‘Mama ik hoef deze niet – waar is mijn water?’ haha. Al dronk ze daarna alsnog wel haar sapje op haha.

Favoriete tv programma

Dora! Ze wilde maandenlang echt alleen maar Dora kijken als we de TV voor haar aan deden. Nou ja, ze wilde af en toe wel eens wisselen met een Diego (ja, die van Dora dus die telt eigenlijk niet) of heel soms Peppa Big, maar verder weinig andere programma’s. Sinds een paar weken wil ze ook Paw Patrol kijken en ze is gelijk fan van al die leuke puppies! Ook hebben we nu een paar series op Netflix ontdekt die ze leuk vindt, dus er is weer wat afwisseling.

 

Favoriete boek

Dat is een lastige vraag, ze heeft er zoveel! Ik denk dat de Bobbi-boekjes en ‘hoi-hoi wat fijn‘ op het moment het meest worden gelezen. Ik heb al vorig jaar ook een aantal favoriete boeken van Fiene laten zien en ook die worden nog steeds vaak gelezen. Echte aanraders dus!

 

Favoriete speelgoed

We hebben pas de VTech Zoef Zoef baan en diertjes weer van zolder gehaald en die zijn op het moment ook echt favoriet. Samen met de microfoon van de Action die ze met kerst kreeg. We kunnen regelmatig meegenieten van ‘Lang zal ze leven’, ‘Varken Jacob’ (en waag het niet haar te verbeteren..), het Nijntje liedje en ‘I follow rivers’.

 

Peuter TAG - VTech Zoef Zoef

 

Wat maakt haar boos of verdrietig?

Ze wordt vooral boos als ze ergens mee bezig is en het lukt niet. Als ze bijvoorbeeld een toren aan het bouwen is en de blokjes blijven niet zitten, dan wordt ze boos op de blokjes. Of als ze bijvoorbeeld haar zin niet krijgt haha, maar gelukkig duurt het eigenlijk nooit lang en is ze meestal zó weer vrolijk. Ze wordt ook wel eens verdrietig als een ander kindje aan het huilen is, dat is wel heel sneu af en toe.

 

Hoe noemt ze je ouders en schoonouders?

Oma en opa. Van de week noemde ze mijn moeder ‘mijn Oompie’ en daarna moest ze daar zelf heel hard om lachen, gekkie.

 

Welk item is heel belangrijk voor haar?

In haar bed heeft ze enorm veel knuffels liggen en zonder wil ze echt niet slapen. Ik neem ze niet allemaal mee als ze ergens anders slaapt en daar is ze het gelukkig mee eens. Niet dat ik ze anders wel allemaal mee zou nemen, maar het scheelt wat drama 😉

Favorieten van het moment zijn: Tinkywinky, haar grote Pip, Charlie, een beertje dat ze Lucky heeft genoemd en haar twee Patty Panda’s (van Ikea).

 

Een greep uit haar geliefde knuffelbende

 

Favoriete activiteit

Zingen, dansen, lezen.. eigenlijk gewoon spelen.

 

Favoriete kleur

Als ze ergens een kleur bij mag kiezen is het vaak roze of blauw, maar ook andere kleuren komen aan bod, dus nog geen specifieke favoriet.

 

Bedtijd

Over het algemeen ligt ze rond 19.30 op bed. Vaak moet er eerst nog volop gestoeid worden met papa en dat loopt soms een beetje uit haha. Die twee hebben dan echt de grootste lol samen – heerlijk om aan te horen!

 

Waardoor gaat ze gek doen?

Daar heeft ze niet echt een reden voor nodig. Ze is heel gevat en komt soms met de gekste opmerkingen op de proppen haha. Soms kijkt ze me aan met een blik, dat ik denk ‘wat gaat er nu weer komen’ en dan heeft ze dus weer een één of andere grappige opmerking bedacht.

 

Peuter TAG - kroelen met Charlie

 

Wat maakt haar geweldig?

Tsja, wat niet!? Ze is echt een heel mooi en grappig meisje. Heel open en vrolijk, ze huppelt letterlijk het leven door! Aan de andere kant kan ze ook heel serieus zijn. Ze merkt dingen op waarvan ik denk ‘ehm, je bent pas twee hoor’. Maar bovenal is ze echt heel erg lief 🙂

 

Ik tag op mijn beurt Marieke en Krystle. Als jullie het leuk vinden zijn jullie bij deze uitgenodigd om de TAG ook in te vullen over jullie peuters!

 

Wat is het belangrijkste item van jouw kindje?
Reacties lees ik graag!

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

11 comments on “De Peuter TAG | Zó is Fiene!

  1. Wat leuk om Fiene op deze manier wat beter te leren kennen 🙂
    En dank je wel voor de uitnodiging. Ik ga de Tag zeker invullen.
    Mijn peuter kan absoluut niet zonder haar “Nijn”
    Marieke onlangs geplaatst…28 juli 2006My Profile

    1. Jaaa dat doet Fiene ook haha! Echt heel grappig inderdaad en in dat soort situaties zó lastig om serieus te blijven 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.