De muizenridder | heldhaftige muizen in een groot kasteel

Stel je voor dat je in een groot kasteel woont, dat zou toch fantastisch zijn? Niet voor ridder Tristan, want zijn kasteel Ravenschik zit vol met muizen! In ‘De muizenridder’ lees je hoe hij van de vervelende knaagdieren af denkt te komen. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk als hij had gedacht!

 

De muizenridder

 

De muizenridder

Op burcht Ravenschrik leven vele muizen tevreden samen. Alleen Ridder Tristan is er absoluut niet blij mee! Hij wil geen aangevreten maliënkolders dragen. De poppen van zijn kinderen zitten vol gaten en zijn vrouw veegt elke dag muizenkeutels van de kaas. Dus koopt Tristan de beste muizenjager die er te vinden is: de kat Katharina. Zij weet alle muizen snel te vinden, op drie na..: Langstaart, Snuffelneus en Trippelpoot. Die verstoppen zich in hun muizenholletje. Maar dan raakt hun eten op en net als de muizen besloten hebben dat ze de burcht voorgoed zullen verlaten, arriveert hun redding: muizenridder Govert van Grauwstaart. Samen met de drie muizen verzint hij een plan!

De muizenridder

Titel: De muizenridder
Auteur: Cornelia Funke
Illustraties: Annette Swoboda
Formaat: 23,5 x 26 cm
Leeftijd: vanaf 4 jaar
Omvang: 32 pagina’s
ISBN: 978 90 5116 737 5
NUR: 273, 274
Uitgeverij: De Vier Windstreken
Adviesprijs € 14,95

 

Lees ook: Wat een beestenbende!

Wat vinden wij?

Met ‘de muizenridder’ haal je een verrassend en stoer verhaal in huis! Waar je je in het begin van het boek helemaal in ridder Tristan kunt vinden, sluit je al snel aan bij het muizenteam. De ridder doet er alles aan om ze allemaal te verjagen, maar een paar vasthoudende muizen, gesterkt door muizenridder Govert van Grauwstaart blijken hem en zijn kat Katharina te slim af!

De dappere muizen - de muizenridder

 

De illustraties zijn erg mooi en voornamelijk pagina vullend, wat voor kinderen altijd fijn is om mee te kijken en zo echt in het verhaal te zitten. Daarnaast vindt ons meisje het altijd heerlijk om in mooie prentenboeken te bladeren en zo het verhaal te herbeleven aan de hand van de illustraties. Dat kan heel goed in dit boek!

 

Boekje lezen

Het is heel leuk om te zien hoe creatief de muizen te werk gaan. Met metalen bekers, kaarsen, vorken, knopen en spelden maken ze harnassen en wapens voor zichzelf, om het op te kunnen nemen tegen de kat. We kunnen prima de vergelijking maken met onze eigen kleuterdame die tijdens de verkleedpartijtjes met vriendinnen ook van alles verzamelt om de outfits compleet te maken.

 

De muizenridder is wat ons betreft weer een aanrader voor op de boekenplank!

Wat voor verhalen lezen jullie het liefst?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.