De mooiste kostuums voor het kerstfeest op school

De decembermaand is in volle gang en ook de Kerstfeesten op school staan alweer gepland. Waar de ene school handige ouders inzet om wat kostuums in elkaar te zetten, komt de andere school ermee weg om ‘De Wijzen’ kenbaar te maken door een theedoek om de hoofdjes te binden. Je moet toch iets, wanneer niemand handig genoeg is. Een andere optie is een éénmalige investering te doen, waarmee de school járen vooruit kan. Zo haal je de mooiste kostuums voor het kerstfeest op school binnen!

Kostuums voor het kerstfeest

Kostuums voor het kerstfeest

Traditioneel wordt hét kerstverhaal over de geboorte van Jezus nagespeeld door de kleintjes op school. Als we alle rollen op een rijtje gaan zetten, dan hebben we nog een flink rijtje! Ik ging op zoek naar geschikte kostuums en kwam erachter dat je prima kunt slagen bij mijn favoriete webwinkel voor verkleedkleding; carnavalskleding.nl, waar ze ook een flink assortiment kerstkleding hebben.

Jozef en Maria

Allereerst hebben we natuurlijk een Jozef en Maria nodig. Het kindje Jezus kan vast gespeeld worden door een Baby Born van één van de meiden uit de klas.

Kostuums voor het kerstfeest

De prijs voor het Jozef kostuum bedraagt op dit moment € 17,95 en voor het Maria kostuum momenteel € 15,95. Bijkomend voordeel: ze matchen ook nog eens zo leuk 😉 .

De kerstengel en kerstster

De kerstengel mag natuurlijk niet ontbreken, net als de kerstster! Je kunt bij de engel voor een schattig jurkje gaan, maar wanneer je voor neutrale outfit gaat, kun je het pak zowel voor de jongens als de meiden gebruiken. Wel zo handig voor een school!

Kostuums voor het kerstfeest

Het engelenkostuum kost op dit moment € 17,95 en de ster € 12,45.

De Herders

Als eerste komen de Herders bij het kindje kijken. Hiervoor zijn de volgende outfits zeer geschikt:

Het eerste kostuum kost momenteel € 14,95 en het tweede kostuum € 15,95.

De koningen

En dan komen de 3 koningen (of: de wijzen) om het kindje te bewonderen.

Kostuums voor het kerstfeest

De bovenstaande kostuums kosten op dit moment € 17,45 per stuk.

De dieren

Je kunt het overigens zo uitgebreid maken als je maar wilt. Als er een rol voor de ezel, os of zelfs de kamelen van de 3 koningen is, zijn ook hier kostuums voor het kerstfeest voor te krijgen!

Kostuums voor het kerstfeest

Het ezel kostuum kost momenteel € 15,95, voor de os betaal je nu € 16,45 en de prijs voor de kameel bedraagt op dit moment € 29,95.

Nou, niks teveel gezegd toch? Als je met deze kleding geen prachtig kerstfeest kan neerzetten, dan weet ik het ook niet meer.

Vieren jouw kinderen ook kerstfeest op school?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.