Filmtip | De expeditie van de familie Vos

Morgen, 16 december, was dé dag voor De expeditie van de familie Vos. Deze toffe familiefilm van Just Film Distribution en Messercola Drama zou namelijk op deze dag uitkomen in de bioscoop. Helaas zijn de bioscopen nu weer gesloten door de huidige corona maatregelen en is het de komende weken niet mogelijk om de film te bekijken. Wij mochten de film alvast bekijken en ik wil je er toch graag even wat meer over vertellen.

De expeditie van de familie Vos

De expeditie van familie Vos speelt zich af in de Efteling en neemt je mee op een spannende speurtocht naar een bijzonder sprookjesboek. De hoofdrollen worden onder andere vertolkt door Levi Otto, Raymonde de Kuyper, Anna Drijver, Fockeline Ouwerkerk en Frederik Brom.

Scenario: Nienke Römer, Job Römer | Camera: Goof de Koning | Regie: Bob Wilbers | Producent: Messercola Drama/ Lucio Messercola | Uitvoerend Producent: Judith van den Berg  | Production Design: Allard Derksen | Kleding: Mariëlle Vos | Distributeur: Just Film Distribution.

Het verhaal

Als de familie Vos aankomt in de Efteling voor een jaarlijks weekendje samen, ontdekt de elfjarige Teun (Levi Otto) dat zijn pas overleden opa, die hij heel erg mist, daar nog een laatste speurtocht voor hem achter heeft gelaten. Hoewel de meeste volwassenen denken dat dat onzin is, gaat Teun samen met zijn bijzondere tante Ada (Raymonde de Kuyper) op een spannende expeditie door het attractiepark om erachter te komen wat zijn opa precies voor hem heeft verstopt. Teun komt erachter dat het gaat om opa’s zeer kostbare sprookjesboek. Maar Teun en Ada blijken niet de enigen die op het boek uit zijn; een mysterieus figuur zit hen dwars waar hij maar kan. Gaat het ze lukken om het boek op tijd terug te vinden en zo ook de familie Vos bij elkaar te houden?

Trailer

Ben je al enthousiast geworden? Bekijk dan ook nog even de trailer..

Wat vinden wij?

Wauw, De expeditie van de familie Vos is echt een toffe film! Bij het bekijken van de trailer was ik even ‘bang’ dat het mysterieuze figuur misschien wat te spannend zou zijn voor onze 6-jarige, maar dat viel gelukkig reuze mee. Het is een leuk, avontuurlijk verhaal dat lekker wegkijkt, ook voor ons als ouders!

Het verhaal speelt zich af in de (winter)Efteling, wat voor kinderen een hoop herkenbaarheid brengt. Je krijgt gelijk zin om snel weer eens te gaan!

Hoe zuur is het voor de makers dat juist de komende Kerstvakantie zowel de bioscopen als de Efteling zelf niet te bezoeken zijn. Tip van ons: onthoud deze film en ga erheen zodra het weer kan! Extra tip: reserveer gelijk kaartjes voor de Efteling, want geloof mij – hier wil je weer heen 😉 .

Welke film hadden jullie graag willen zien in de Kerstvakantie?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.