Kinderschoeisel op vakantie: Crocs & Ockyz Sweakers

Afgelopen tijd zijn we al verschillende keren met onze caravan op pad geweest. Zo ook de afgelopen anderhalve week. Ik vind het altijd heel erg moeilijk om in te schatten welk schoeisel er allemaal voor Fiene mee moet op vakantie, maar nu heb ik mijn favorieten toch wel gevonden. Dit zijn haar knalroze Crocs en de pas ‘ontdekte’ Ockyz Sweakers.

Crocs

Crocs

Crocs zijn er in verschillende soorten en maten. En laten we eerlijk zijn, heel mooi zijn ze niet.. Maar bij kinderen vind ik het nog best kunnen en zijn ze maar wat handig! Fiene loopt er op de camping eigenlijk alle dagen in rond en ook thuis in de tuin heeft ze ze meestal aan.

Of het nu fris is of heel mooi weer, ze kunnen bijna altijd!  Ze beschermen de voetjes een stuk beter dan een paar slippertjes, dus ook ‘s morgens vroeg als het gras nog wat vochtig was, liep ze al rond te banjeren op haar Crocsjes. Bij lichte regen zijn ze de voetjes niet gelijk zeiknat en ook al worden haar voetjes er wel wat vochtig door, ze glibbert er niet één twee drie uit. Wanneer het echt fris is, dan draagt ze ze ook wel eens met sokjes erin (bij droog weer).

Crocs

Zijn ze vies geworden? Dan zet je ze gewoon even in een sopje. En wat ik ook een pluspunt vind, is dat ze haar Crocs zelf aankrijgt. En wat is er voor een peuter nu leuker dan iets ‘zelluf doen’?!

 

Ockyz Sweakers

Ockyz Sweakers

Ik heb kort geleden voor het eerst gelezen over de Ockyz Sweakers. Dit zijn antislip zwemsokjes en ik was erg benieuwd of dit ook iets voor ons zou zijn voor tijdens de vakantie. Toen ik te horen kreeg dat Fiene een paar Sweakers mocht testen, kwam dat dan ook heel goed uit! In eerste instantie vond ik ze redelijk hysterisch ogen, maar toen ze aan haar voetjes zaten, stond het toch eigenlijk wel heel leuk 🙂

Ondanks dat er geen zwembad op onze camping was de afgelopen dagen, heb ik de Sweakers toch goed kunnen testen. We hadden namelijk zelf een badje opgezet voor tijdens de warmere dagen en aangezien Fiene op de één of andere manier altijd onderuit gaat in die rotdingen.. leek het me een goed idee om deze antislip zwemsokjes aan te doen! Ze deden wat ze moesten doen en Fiene is geen enkele keer gevallen. Ze was ook gelijk een stuk actiever in het zwembad aan het ravotten, waarschijnlijk omdat ze zelf ook meer het vertrouwen had dat ze zou blijven staan. Ze vond het trouwens in het begin wel heel gek om haar sokken aan te houden in het zwembad – ‘mama nee, Fiene sokkies uit!’ – haha, maar ze was gelukkig snel overtuigd 😉

Ockyz Sweakers

Fiene was vorige week vol op haar gezichtje gevallen toen ze uitgleed in de super gladde douche op de camping. Gelukkig zag ze alleen wat rood en was ze vooral geschrokken. Maar door dit voorval besloten we de Ockyz Sweakers ook daar eens aan te doen. Ook omdat Fiene de douche sindsdien een beetje eng vond. Net als in het zwembadje vond ze het ook hier een gek idee om haar sokjes aan te houden, maar we konden haar weer overtuigen. Eenmaal onder de douche merkten we dat de Sweakers ook hier hun werk deden en uiteindelijk durfde ze zelf ook echt weer ‘los’ te staan, zonder zich aan mijn benen vast te klampen. Ze heeft ook geen enkele keer meer gewankeld, dus dit zijn echt wel top sokjes.

En als het in deze douche al zo goed werkte, dan moet het bij het zwembad eigenlijk ook top zijn. Deze gaan dus zeker ook mee op vakantie!

 

Wij zijn er nu dus wel achter dat dit onze zomerse musthaves qua schoeisel voor Fiene zullen zijn tijdens vakantie. Natuurlijk nemen we ook nog wel wat andere sandaaltjes, schoenen en kaplaarsjes mee, maar ik denk zomaar dat het meeste daarvan toch de meeste tijd in de kast zal blijven staan.

 

Heb jij ook favoriete schoenen voor op de camping of bij het zwembad voor je kleintje?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

14 comments on “Kinderschoeisel op vakantie: Crocs & Ockyz Sweakers

  1. Crocs zijn lekker maar je schiet ze zo lekker makkelijk aan. Die sweakers klinken best handig. Ik zou in eerste instantie ook denken ‘Wat overdreven’ maar als ze echt helpen vind ik ze toch oké.
    Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Camping SpanjeMy Profile

    1. Aach, wat sneu! Fiene wil ook steeds bloemetjes in het gras plukken, maar ik roep ook steeds dat ze dat niet mag in verband met al die bijen! Gelukkig houdt ze wel haar Crocs aan, Aukje hopelijk nu ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.