Cool Runnings | Hét familiespel voor in de zomer

Bordspelletjes alleen voor het najaar? Echt niet! Cool Runnings is een nieuw spel van Ravensburger, dat je speelt met ijsblokjes. Dat is dus extra spannend met warm weer. Wij hebben het voor je uitgetest en ik kan je vertellen, dit spel is leuk!!

Lees ook: Onze favoriete spellen op de camping én onderweg

Cool Runnings

Cool Runnings

In dit coole familiespel zorg je ervoor dat jouw ijsblokje zo snel mogelijk de finish bereikt, want wie smelt, verliest. De weersomstandigheden zijn niet je ergste vijand, dat zijn je tegenstanders. Die mogen namelijk steeds een aanval doen op jouw ijsblokje. Denk aan een hete adem, een wrijvende duim, warme handen, strooizout of zelfs een badje met (lauw) water!

Inhoud van het spel

Hoe werkt het?
Iedere speler krijgt een plastic bakje met een ijsklontje. Het spel kan natuurlijk nat worden, daarom zijn de bordstukken van het speelveld waterbestendig en kunnen ook de handkaarten tegen een paar waterdruppels. Op handkaarten staat een aanval afgebeeld, waarmee je het ijsblokje van je tegenstander kunt laten smelten. Ook staat op de kaart aangegeven hoeveel stappen je jouw bakje óf die van je tegenstander voor- of achteruit mag zetten. Door de aanwijzingen op de handkaarten kom je steeds weer voor tactische keuzes te staan. Wat is handig?

Op sommige velden op het speelbord krijg je een bonusbeweging, vooruit of terug. Daarnaast zijn er veilige plaatsen, genaamd ijsvelden en kun je een niet af te weren aanval krijgen door op een lavaveld te staan!

 

Wat vinden wij

Cool Runnings is echt een verfrissend leuk spel! Iedere beurt moet je weer een nieuwe keuze maken in je route en die van de ander. Kies je ervoor te blijven staan? Of ga je iemand aanvallen? Dan kun je ook één van de ijsonvriendelijke aanvallen verwachten.. Het leuke is dat je deze ook weer kunt afweren, mits je een kaart met dezelfde aanval-afbeelding hebt.

Cool Runnings

In het begin is het even uitvogelen hoe het spel werkt en wat je opties zijn. Dit doe je altijd bij een nieuw spel, maar nu doe je dat terwijl de ijsblokjes vrolijk door smelten, wat dit gelijk al heel grappig maakt.

We hebben het spel zowel binnen als buiten op een warme zomerdag gespeeld, wat heel grappig is voor de afwisseling! In het laatste geval kun je ook minder spelbordstukken neerleggen, zodat je speelveld wat kleiner wordt. Dat is in de volle zon wel handig, anders redden de ijsklontjes de finish niet eens, haha.

Cool Runnings

Cool Runnings is geschikt voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar, maar wij hebben het ook met onze 5-jarige dame gespeeld. Met wat hulp (of open kaarten) gaat dat prima en haar enthousiasme tijdens het spelen maakt het juist extra leuk!

 

Kende jij Cool Runnings al?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook,Instagram, Twitter en Pinterest?

 

Zomers bordspel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.