Confessions of a loedermoeder – tag

Ik kwam laatst de loedermoeder – tag van Manon en Bibian tegen en ik vond deze zo grappig dat ik besloot deze ook in te vullen. Zeker nu ‘de loedermoeder’ de afgelopen tijd zo in het nieuws is en eindelijk erkenning lijkt te krijgen 😉

Dus vandaag ga ik even met de spreekwoordelijke billen bloot en lezen jullie over mijn loedermoeder momenten..

 

Loedermoeder - tag

Hoe vaak verschoon jij de luier van je kind?

Gemiddeld verschoon ik Fiene denk ik 5 keer per dag. Een poepluier wordt altijd direct verschoon en bij plasluiers voel ik even hoe vol deze is. Fiene drinkt best veel water, dus soms kan dat best snel gaan. Sowieso verschoon ik de luier voor en na een slaapje.

 

Eten jullie elke maaltijd aan tafel met het gezin?

Nee. Normaal gesproken ontbijten we aan tafel, maar als we in het weekend ‘s morgens niet weg hoeven, ontbijten we vaak gezellig in bed met z’n drietjes. Lunch eten we eigenlijk altijd wel aan tafel en het avondeten doordeweeks ook. In het weekend komt het wel eens voor dat we op de bank eten of dat Fiene eerst aan tafel eet en wij pas later eten als Fiene op bed ligt. In dat geval eten we meestal lekker makkelijk voor de TV.

 

Hoe veel minuten/uren zit jouw kind per dag achter de TV, iPad, telefoon van mama etc.?

Ik denk dat Fiene elke dag wel een uurtje TV kijkt. Als Fiene ‘s morgens erg vroeg wakker is, blijven we nog even in bed liggen met z’n drietjes en dan zetten we meestal ook even de TV voor Fiene aan, heerlijk wakker worden zo. Eind van de dag zet ik soms ook een TV programma op, dan is ze een beetje moe en zit ze rustig te kijken. Maar het komt ook vaak voor dat ik in de keuken sta en denk dat ze TV zit te kijken, terwijl ze lekker in haar boekjes aan het ‘lezen’ is en de TV compleet negeert haha.

 

Laat je jouw kind in slaap vallen in zijn eigen bed?

Ja. Het komt heel soms wel eens voor dat we onderweg zijn en ze in de auto in slaap valt of dat ze in een campingbedje ligt als we op visite zijn, maar verder slaapt ze alleen in haar eigen bed. Het is ook geen kind dat bij ons wil slapen of op de bank gaat liggen. Het is bij ons ook gewoon logisch dat ze in haar eigen bedje ligt.

 

Etensresten, spuug, kleine poepvlekjes en/of een beetje nattigheid van een te volle plasluier op de kleren van je kind: trek je hem/haar meteen schone kleding aan?

Zijn er echt moeders die kun kinderen met poepvlekken laten lopen?? Als er poep, plas, spuug (overgeefsel) op haar kleertjes zit, dan gaat dat echt uit hoor. Daar wil je toch zelf ook niet in blijven lopen?!! Verder hoeft ze niet voor elk vlekje om te kleden, dan blijf je bezig haha. Ik doe het soms wel als ze ‘s morgens vies is geworden, dan krijgt ze na haar slaapje iets anders aan.

 

Heeft jouw kind iedere dag twee dezelfde sokken aan?

Ja. Het is ook echt nog nooit in me opgekomen om haar twee verschillende sokken aan te doen haha.

 

Koop jij jouw kind wel eens om met iets lekkers, tv-tijd of iets anders?

Ja hoor, ik ben er ook zo één 🙂 soms is de TV ook wel heel handig voor mama.. 😉 En er zijn soms momenten dat ze echt even ‘mee moet werken’ en dan zijn rozijntjes of kaakjes toch ook wel heel handig. Ach, zo lang het af en toe is, is het allemaal nog wel te overzien.

Confessions of a loedermoeder - tag

 

Hoe ziet het er achter de gesloten deuren en laatjes in jouw huis uit?

Ai.. moeten we het daar echt over hebben..? haha – Over het algemeen valt het nog wel mee, maar er zitten een aantal laatjes en kastjes bij… die moeten nodig eens uitgezocht worden! En dat is dan ook gelijk het probleem, een overzichtelijk kastje is veel leuker uit te zoeken dan een hysterisch volgepropte!

 

Als je een kind onder de 4 jaar hebt, geef je hem/haar elke dag nog 10 vitamine D druppeltjes?

Vol ‘trots’ kan ik heel eerlijk zeggen: JA! Fiene drinkt ‘s morgens bij ons in bed een flesje halfvolle melk, waar we altijd de druppeltjes in doen.

 

Tot slot: noem nog 3 dingen die loedermoeder-noemenswaardig zijn.

1) Soms zit Fiene me een beetje uit te testen en doet ze iets wat niet mag. Ik doe dan wel eens net of ik het niet gezien heb, in de hoop dat het dan niet interessant meer is om te doen. Soms werkt het – soms niet en dan zeg ik er alsnog iets van.
2) Onze kleine dame houdt erg van kleuren en stickers plakken. Ik kan het dan niet laten om hier en daar een stickertje op haar gezichtje te plakken – ook al weet ik dat Fiene het daar meestal niet mee eens is..
3) Ehm.. De avond voor Fiene’s verjaardag kwam ik er achter dat ik haar verjaardagscadeau kwijt was.. Lees dit maar eens: ‘Iemand op zoek naar een loedermoeder? Hier is ze…’

 

Dit waren ze, mijn antwoorden in de loedermoeder – tag… Kwam ik er nog een beetje goed vanaf? 😉

Voel jij je ook wel eens een beetje een loedermoeder (met de bekende knipoog natuurlijk)?
Reacties lees ik graag.

Lees mee MetMirjam

 

Volg je mij al op Facebook, Instagram, Twitter en Bloglovin?

 

18 comments on “Confessions of a loedermoeder – tag

 1. Leuke tag, heb hem ooit ook ingevuld.
  Ben het met je eens wat vieze vlekken betreft. Een beetje pindakaas probeer ik wel weg te poetsen met billendoekjes haha. Anders blijf je bezig!

  En twee verschillende sokken komen hier wel regelmatig voor, maar dat heeft ook te maken met het kwijtraken van de andere helft. De oudste had bovendien een fase waarin ze constant expres twee verschillende sokken droeg. Ben toen ook maar gestopt met uitzoeken en gooi alles op een grote hoop, mag ze zelf kijken waar ze zin in heeft 😉
  Merel onlangs geplaatst…Zomervakantie voor Lotus Writings?My Profile

 2. Grappige tag. Ik ben pas 3 maanden moeder, dus ik moet zeggen dat ik veel dingen nog heel netjes doe. Bij iedere voeding luier verschonen, altijd gelijke sokken aan (ze zitten in de wasmachine netjes in een waszakje bij elkaar) en ook bij mij krijgt de kleine gewoon zijn vitamine D (hoewel ik moet toegeven dat ik het wel een paar keer vergeten ben). Maar van de week ging de kleine voor het eerst naar het KDV . Ik vond het heel spannend en moest wennen aan de stilte. Maar ergens stiekem ook heel fijn om weer eens echt tijd voor mijzelf te hebben en de dingen waar ik normaal gesproken niet aan toe kom. Is dat ook een defenitie van een loedermoeder? 😉
  Leonie van Mil onlangs geplaatst…Spannend weekjeMy Profile

  1. Dat lijkt me inderdaad best wel heftig! Maar aan de andere kant inderdaad ook heerlijk om weer even tijd voor jezelf te hebben! Volgens mij is dat inderdaad het idee achter de ‘loedermoeder’ term, dat je je als mama niet te druk maakt om kleine dingetjes en ook eens aan jezelf denkt 😉

 3. Ik ben nu wel heel benieuwd wat een loedermoeder precies is.

  Mijn kinderen hebben ook wel eens verschillende sokken aan. Al die roze minni-mouse-sokken lijken op elkaar, zolang ze maar roze zijn, vind ik het best.
  Omkopen doe ik ook wel eens. Ach ja 🙂 Zo zijn we zelf ook groot geworden denk ik dan maar.
  Sjoukje – meergeldminderstress.nl onlangs geplaatst…Minder stress op vakantie – 10 tips om er het meeste uit te halenMy Profile

  1. Haha ja precies! Volgens mij is het idee van een ‘loedermoeder’ dat je vooral geniet als mama, dat je je niet te druk maakt over de kleine dingen, je ook eens de makkelijke weg kiest en vooral ook af en toe eens aan jezelf blijft denken – weg met het idee van de perfecte moeder 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.